Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-09-10, 10:38 PM   #101
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: shion_rei 查看文章
錯曬

R係已經有遙同美智留同雪奈的
當時雪奈係時間管理者,最後豆釘兔係返番去佢的世界度
R的劇場版是地場回

之後S係土萌螢,博士回
S劇場版是露娜回

SS係鏡子魔女回,馬戲團為主,重有白馬
SS劇場版是小孩子世界回(?)

最後星光先係三劍+火球公主+小小兔
當時最後一集TBB cut成十分鐘(好像)...
係漫畫中小小兔是另一個阿兔
其實如果用S來收尾會好好

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-10, 10:38 PM   #102
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
火野麗配音員已經過左身
真琴O個個配左一兩輯都無做....

當年睇漫畫最後一輯D角色不男不女咁頂佢唔順大結局都無買到....

黎,老餅們申告當年邊個係你最愛
<-木野真琴

我係土萌螢派
不過冥王雪奈、海王美智留、天王遙都OK

舊 08-09-10, 10:39 PM   #103
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: stevenfan 查看文章
orz..我無睇漫畫的其實
因為我覺得同動畫好大分別…
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-10, 10:53 PM   #104
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
錯曬

R的劇場版是地場回

之後S係土萌螢,博士回
S劇場版是露娜回

R 我記得有雪奈, 但係有遙同美智留咩???
幾時出過場?

S 可以話係最吸引的, 外部太陽系四戰士登場, 而且個故事都唔錯~

SS 根本就係豆釘兔同獨角馬的戀愛故事, 悶到抽筋

Stars 黎講 starlight 們同火球公主根本唔係重點....
火球公主其實可以話係大茄黎, sailor galaxia 同小小兔至係重點~
最尾一集咁多裸露鏡頭, cctvb 唔 cut 就有鬼啦

引用:
作者: stevenfan 查看文章
小時候睇漫畫版, 根本就睇唔明....
越後越唔知佢講乜, 鬼死咁複雜

的確, S 的故事幾好睇~
但係 SS 就真係超悶, 電視播時都係間中睇下....
而 Stars 我就係前一排無聊搵返黎睇o既

此篇文章於 08-09-10 11:10 PM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-10, 11:09 PM   #105
stevenfan
貧窮神附身

cctvb仲要把Stars放係星期六早上

引用:
作者: 神秘過客 查看文章
幾時出過場?
唔肯定,記憶中後來s有補完話因為三戰士的防止外敵所以不可以離開
眼白白看銀千年的滅亡......

此篇文章於 08-09-10 11:13 PM 被 stevenfan 編輯。
舊 08-09-10, 11:13 PM   #106
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
可憐既冥王已被逐出老處女行列

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-10, 11:55 PM   #107
拉維絲
Insane Gamer
男女正常向沒節操女

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: Sar8 查看文章
細過果陣冇記錯呢套野越後期越工口向
工口向   X
百合向 O

拉維絲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-10, 11:59 PM   #108
美堂蠻
蛇夫座的使者

註冊日期: Oct 2003
引用:
錯曬

R的劇場版是地場回

之後S係土萌螢,博士回
S劇場版是露娜回

R時代邊有遙同美智留呀
佢地係s先出場架ma..........

打撃系など花拳繍腿、関節技(サブミッション)こそ王者の技よ!!

生きているのなら…神様だって殺してみせる!
美堂蠻 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-10, 12:02 AM   #109
YALIU
儲錢中...

引用:
幾時出過場?

S 可以話係最吸引的, 外部太陽系四戰士登場, 而且個故事都唔錯~

SS 根本就係豆釘兔同獨角馬的戀愛故事, 悶到抽筋

Stars 黎講 starlight 們同火球公主根本唔係重點....
火球公主其實可以話係大茄黎, sailor galaxia 同小小兔至係重點~
最尾一集咁多裸露鏡頭, cctvb 唔 cut 就有鬼啦

小時候睇漫畫版, 根本就睇唔明....
越後越唔知佢講乜, 鬼死咁複雜

的確, S 的故事幾好睇~
但係 SS 就真係超悶, 電視播時都係間中睇下....
而 Stars 我就係前一排無聊搵返黎睇o既
岩岩頭先開來睇(有齊5套的人)
係喎,真係無...但點解R劇場版會有遙同美智留的orz....

S對我來講先係最悶
可能個陣細個我睇唔明佢最後會想點

反而SS後面好睇好多…中間個度?算吧啦

個人其實最鐘意睇最後星光
舊 08-10-10, 12:16 AM   #110
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

劇場版我冇睇啦, 不過我覺得應該同正傳冇咩關係吧?!

S 整體黎講OK喎, 土萌螢同佢爸爸段故事都唔錯~

SS 真係太悶了, 好難叫人支持到後面......

Stars 我都係前排睇返....
雖然人大左, 但都意外地覺得好睇~
特別最後十集左右真係幾感動
不過劇情都係一貫老土地只係靠 sailormoon 拯救地球啦

引用:
作者: 拉維絲 查看文章
工口向   X
百合向 O

stars 簡直將這點推到極至啊

舊 08-10-10, 01:27 AM   #111
katoru
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
係喎,真係無...但點解R劇場版會有遙同美智留的orz....

S對我來講先係最悶

R劇場版都無haruka同michiru的
katoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-10, 02:24 AM   #112
someday
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:

S對我來講先係最悶

R 劇場版係星夜傳說, 一樣無阿遙同美智留的~
someday 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-10, 02:49 AM   #113
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006

搞邊科﹗段片放咗幾日
依家紅到上咗youtube 頭版

舊 08-10-10, 05:22 AM   #114
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
乜套野有死過人咩? lee 頭死完果頭就復活啦
漫畫版我睇過一次, 不過唔記得講咩了....
淨係記得後面劇情同動畫版差好遠
stars 最後果幾隻都算改得ok 啦, 睇既時候都有少少感人
tv版和諧d
起碼無sailor moon Vs. 八大行星嗰幕
火球公主同starlights都死得好睇d

漫畫版又係複雜d嘅
一次過出成十幾個新戰士
SS嗰四個反派都變埋美少女戰士
重要sailormoon變埋sailor cosmos先勁

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-10, 08:34 AM   #115
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
無記錯好似最後仲有漫畫講返佢地幾年後,不過好似得一話份量
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-10, 08:50 AM   #116
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
我仲記得首歌點唱
美少女轉身變~已變成糞.....便.....

我細個岩岩出美少女戰士果陣, 已經好鍾意架~
不過角色呢, 就最鍾意R同S既設定
因為s 仲有美智留 太正喇佢~~~XDDD
岩岩上2個月先o係度搵番細個儲落美少女戰士d閃卡出離XDDD
點知e家重播

引用:
錯曬

R係當時雪奈係時間管理者,最後豆釘兔係返番去佢的世界度
R的劇場版是地場回

之後S係土萌螢,博士, 有遙同美智留同雪奈的

S劇場版是露娜回

唔係ar 一定係s 先出遙同美智留
我呢個嚴重美智留控好肯定!!!
唔係既我變性a

此篇文章於 08-10-10 08:54 AM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-10, 09:11 AM   #117
白薔薇騎士
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
引用:
火野麗配音員已經過左身
真琴O個個配左一兩輯都無做....

當年睇漫畫最後一輯D角色不男不女咁頂佢唔順大結局都無買到....

<-木野真琴
我明明鍾意黑色長頭髮類型

但我亞美派--藍色~~

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-10, 01:03 PM   #118
YALIU
儲錢中...

引用:
作者: someday 查看文章
R 劇場版係星夜傳說, 一樣無阿遙同美智留的~
不是劇場版
是像是再有特別篇的物體
不過我承認我個堆有錯就是
舊 08-10-10, 01:04 PM   #119
YALIU
儲錢中...

引用:
作者: BistonC 查看文章
tv版和諧d

漫畫版又係複雜d嘅
一次過出成十幾個新戰士
所以我細個睇唔明
到而家想收番成套都收唔到的一位
舊 08-10-10, 01:05 PM   #120
stevenfan
貧窮神附身

引用:
作者: BistonC 查看文章
tv版和諧d

漫畫版又係複雜d嘅
一次過出成十幾個新戰士
動畫版完全沒有提過sailor cosmos.......
只是冇衫穿
振著翅高飛 銀河橫越終到達這地

引用:
作者: frankieccc 查看文章
無記錯好似最後仲有漫畫講返佢地幾年後,不過好似得一話份量
最後係軟飯王開後宮,全部穿婚莎

此篇文章於 08-10-10 01:16 PM 被 stevenfan 編輯。
舊 08-10-10, 07:16 PM   #121
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
美少女戰士係經典...
之後跟風推陳出新同風格果堆...
99%都好垃圾...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-10, 07:56 PM   #122
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
美少女戰士係經典...
之後跟風推陳出新同風格果堆...
99%都好垃圾...
套婚紗小天使(愛天使伝説)我好鐘意

有惡攪有工口
係開頭二段變身煩d

ova續作更加宅向男性向

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-10, 08:57 PM   #123
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
引用:
<-木野真琴
黑色長髮火野麗─首選
雙角蘿莉小小兔─次選
黑化索爆露娜─三選

黃色短髮天王遙─最討厭

引用:
作者: 真!DC 查看文章
套婚紗小天使(愛天使伝説)我好鐘意

有惡攪有工口
係開頭二段變身煩d

ova續作更加宅向男性向
婚紗小天使0的絕招睇到
變身場面養眼好多...
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-10, 09:38 PM   #124
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
變身場面最神我覺得係nanoha
大人版連內衣都show埋
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-10, 11:21 PM   #125
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 05:47 AM

手機版 | APP版