Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-29-20, 11:02 PM   #76
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
唔怪得套game咁賣得

自己平時只係屋企玩下鐵做啲簡單負重訓練,帶氧運動係冇
玩到第二關已經爆哂汗

不過啲訓練的確好有用
叫你不斷跑跑到心跳120以上再叫你打怪做力量訓練,真係幾吃力
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-20, 04:38 PM   #77
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
想問問買咗澳洲版既朋友, 隻game 係咪無膠袋封膠盒? 其他配件就有膠袋包住, thx

舊 03-06-20, 04:58 PM   #78
野良猫
肥倫

引用:
作者: terryskw 查看文章
想問問買咗澳洲版既朋友, 隻game 係咪無膠袋封膠盒? 其他配件就有膠袋包住, thx
GAME冇袋即係二手,唔理佢咩版
舊 03-06-20, 05:24 PM   #79
terryskw
Crazy Gamer

引用:
作者: 野良猫 查看文章
GAME冇袋即係二手,唔理佢咩版
喺 Amazon 訂返來... 又 sold by Amazon.... T.T

舊 03-06-20, 05:40 PM   #80
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
喺 Amazon 訂返來... 又 sold by Amazon.... T.T
可能是退貨再售,多是試了後退回
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-20, 08:35 AM   #81
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
因為武漢肺炎, 我同老婆都唔多出街, 買左套返黎玩下.

諗唔到跟住做真係幾好.

佢根據你做左唔同 set 既野, 俾唔同既 warm up 同 cool down 你.

好耐無做運動, 開頭覺得有 d 酸痛, 做多幾日已經 feel 到好好多.

運動量係大, 但無抽筋或唔舒服.
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-20, 09:45 AM   #82
野良猫
肥倫

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
因為武漢肺炎, 我同老婆都唔多出街, 買左套返黎玩下.

諗唔到跟住做真係幾好.

佢根據你做左唔同 set 既野, 俾唔同既 warm up 同 cool down 你.

好耐無做運動, 開頭覺得有 d 酸痛, 做多幾日已經 feel 到好好多.

運動量係大, 但無抽筋或唔舒服.
由手機版發出
唯一不滿係得一個BOSS
起碼都整個健身四天王
舊 03-07-20, 10:52 AM   #83
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
出面 價格暫時已經回落 , 美版 $ 1300~1350 左右。

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-20, 04:30 PM   #84
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
出面 價格暫時已經回落 , 美版 $ 1300~1350 左右。
好彩我上年一出就入左ge!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-20, 07:52 AM   #85
terryskw
Crazy Gamer

引用:
剛剛搵返N 年前買落嘅 Labo 01, 02 set 出來, 買咗咁耐都無開過只放埋一邊
點知一開兩隻個game盒 都係”無膠包”
當年喺SSP X源一早訂咗, 一出第一日即攞貨重要喺行版
所以唔排除有D 版本真係個game盒 “無膠包”
個心當堂安心晒, 怕買咗隻 Ring fit 係外國二手貨....

舊 03-09-20, 05:09 PM   #86
taichu2
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
剛剛搵返N 年前買落嘅 Labo 01, 02 set 出來, 買咗咁耐都無開過只放埋一邊
點知一開兩隻個game盒 都係”無膠包”
當年喺SSP X源一早訂咗, 一出第一日即攞貨重要喺行版
所以唔排除有D 版本真係個game盒 “無膠包”
個心當堂安心晒, 怕買咗隻 Ring fit 係外國二手貨....
我喺日馬買,有包膠
由手機版發出
taichu2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-20, 07:20 PM   #87
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
NS+Ring Fit Adventure炒到電視新聞都有報導~!

#疫市奇蹟 #手機遊戲 #炒GAME
遊戲界疫市奇蹟 $700運動GAME炒到近$2000- 20200312 - 有線新聞 i-Cable News

【打機抗疫】業界話,呢段時間手機遊戲嘅下載量,係三年嚟嘅新高,但就話唔會趁機擴充喇,睇睇佢點講……

https://www.youtube.com/watch?v=GdXxN0rDHIo

舊 03-14-20, 07:41 AM   #88
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
$700都是炒價啦,初到時$550-$590
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-20, 10:41 PM   #89
野良猫
肥倫

遊戲時間玩咗12日
感覺個環冇初時咁硬(錯覺)

依家難度23 LV41都係玩半個鐘左右就頂唔順,雖然未到極限但啲動作已經開始做到變型所以都係要休息
舊 03-21-20, 12:01 AM   #90
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
仲貴過NSLite⋯真係奉勸大家等跌價先至買。

舊 03-27-20, 12:02 AM   #91
野良猫
肥倫

音game幾好玩,當熱身唔錯
舊 03-27-20, 08:43 AM   #92
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
リングフィット アドベンチャー [Nintendo Direct mini 2020.3.26]
https://youtu.be/DYMhybxoOJ0
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-20, 10:16 AM   #93
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: neo2046 查看文章
リングフィット アドベンチャー [Nintendo Direct mini 2020.3.26]
https://youtu.be/DYMhybxoOJ0
新mode update? 定一向都有?
由手機版發出
19909696 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-20, 10:41 AM   #94
野良猫
肥倫

引用:
作者: 19909696 查看文章
新mode update? 定一向都有?
由手機版發出
你自己咪講咗囉
舊 03-27-20, 06:02 PM   #95
IDGAF
The One

今次更新咗之後,
有得係遊戲內手動轉語言,
即係玩中文版唔需強制要聽國語配音了?

Ring Fit Adventure - Free content update (Nintendo Switch)
https://www.youtube.com/watch?v=U_Ck2c4BkIE

此篇文章於 03-27-20 06:05 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-20, 08:02 PM   #96
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
依家出面全部版本都過$1200,可以唔使買住。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-20, 08:04 PM   #97
野良猫
肥倫

引用:
作者: 阿聰 查看文章
依家出面全部版本都過$1200,可以唔使買住。
做乜唔去AEON搶
舊 03-27-20, 08:32 PM   #98
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
誠哥將動森同呢隻綁埋先好野
生活效果互相加乘
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-20, 08:41 PM   #99
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: 野良猫 查看文章
做乜唔去AEON搶
AEON唔係日版嘛……

因為依家做咗爸爸,唔急嘅GAME就唔買住,
點鬼知RING FIT依家缺貨可以炒到貴成咁?

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-20, 01:43 PM   #100
野良猫
肥倫

引用:
作者: 阿聰 查看文章
AEON唔係日版嘛……

因為依家做咗爸爸,唔急嘅GAME就唔買住,
點鬼知RING FIT依家缺貨可以炒到貴成咁?
本來我都唔急諗住等佢去番67百先入手
但疫情影響成日响屋企
咁啱FB見有鋪頭入咗日版開價千頭,結果搵隻唔再玩嘅GAME放咗佢拆實7百幾入手

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[徵]WII U美版WII FIT U WAL1 買賣專區 0 07-01-16 12:01 AM
[WiiU] Wii Fit U MO 電視遊戲討論版 164 07-24-14 11:00 PM
[作品發表] RING!RING! (Tales Of) LR猫 Cosplay同人MIX討論區 13 03-21-11 11:26 PM
Wii Fit ~ stO 屋企齊齊 Fit瘦站 Orz ~ A.Kazuma 攻略及心得交流區 78 05-27-08 05:39 PM
有關D keep fit 既野~ 金田lamb ~清談館~ 37 05-22-04 12:55 AM

現在的時間是 12:43 PM

手機版 | APP版