Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-20-14, 11:14 AM   #901
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
7/4(金)「劇場版 TIGER & BUNNY -The Rising-」Blu-ray&DVD発売決定!初回限定版は270分を超える大ボリュームの映像特典付きです!初回限定版描き下ろしイラストも公開! http://t.co/9DNl6hoZSJ

舊 03-25-14, 04:25 AM   #902
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
好似得 嘉禾荃新天地 有上?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 11:41 AM   #903
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: gingq7 查看文章
好似得 嘉禾荃新天地 有上?
參考下D時段
http://www.goldenharvest.com/filmdtl...t&filmid=30520
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 12:07 PM   #904
gingq7

昨天係得荃新天地, 但今日突然又多左嘉禾青衣...
舊 03-25-14, 12:22 PM   #905
leungky1

註冊日期: Jul 2009
mcl都有羅列即將上映
但未出時間表
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 06:58 PM   #906
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
山卡啦咁遠,即是叫我放棄吧!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 09:08 PM   #907
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
http://www.mclcinema.com/visMovieSel...isLang=1#intro
mcl出左時間

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 09:11 PM   #908
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 真!DC 查看文章
佢D時間.....

玩咩
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 09:16 PM   #909
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: axe1292 查看文章
佢D時間.....

玩咩
啤唯有等星期六日

舊 03-27-14, 07:23 PM   #910
zero2443
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
3DS Friend Code2595 0384 9399
在荃灣睇完,畫面戰鬥真係好正,最尾果到真係
各個角色都有成長,戲份平均,亦有各自擔當的戰鬥,不再是「T&B」
亦補完左火姐既內心背景,TV無做到的野
劇情不算非常突出,但都叫有驚喜,睇之前大家點睇金獅同新老細呢?,自己很欣賞正義對正義、仇恨對仇恨果段~
隻字不提蛇蛇係有D失望
總然之中意T&B既一定值得睇

始終拖得耐左,人氣無之前甘高,但作為fans希望之後都能正正式式完左個故事佢,希望有續作La...

訂返新T&B同金獅既SHF先
zero2443 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-14, 09:42 PM   #911
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
有個白痴問題想問下,我見D時間表剩係得星期四或者五,咁係咪剩係上兩日架渣?
058719057 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-14, 09:44 PM   #912
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 058719057 查看文章
有個白痴問題想問下,我見D時間表剩係得星期四或者五,咁係咪剩係上兩日架渣?
MCL咪有星期六飛買囉…我早個鐘先買左
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-14, 10:00 PM   #913
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
完全無令我失望

等我劇透下先
阿女索左

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-14, 10:24 PM   #914
ShinShiden
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDshinshiden
XBox Live Gamertagshinshiden
剛看完 都幾好睇 亦有唔少笑位 臨尾幾熱血 希望呢次會出碟
Tiger套新裝幾型 搞到想入新裝既SHF

ShinShiden 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-14, 08:22 PM   #915
money
◆.西野司命.◆

睇完
今集正左好多
BD確定

舊 03-29-14, 09:16 PM   #916
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
睇完算ok啦,個個hero都有戲份
有d不滿係boss唔似boss feel.....

另....套野個時間係tv版之後??阿女未覺醒???

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-14, 10:19 PM   #917
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
點會未覺醒...呢個係TV後故事

咁多伏線未解應該有多一部劇場版
下集係咪應該叫the shining?
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-14, 10:45 PM   #918
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
睇完算ok啦,個個hero都有戲份
有d不滿係boss唔似boss feel.....

另....套野個時間係tv版之後??阿女未覺醒???
片尾播歌你走左??

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-14, 02:37 AM   #919
gingq7

今天睇了.

優點:
- 今次全套都新畫, 終於比劇場版1更似劇場版, 而唔係總集編, 睇開的可以放心入場, 一定唔會失望
- 8個都有唔少戲份, 仲順手補完埋火姐 (而家8個入面, 應該係差牛的過去完全無提過....)

失望:
- Uroboro提都唔提
- 無下集預告, 究竟仲有無下集?

奇怪

- 電冰二人打個阿伯要苦戰唔出奇; 但Sky High三人打個用聲波的竟然差d輸就太奇怪了
- 4個敵角都超強, 但實在唔知佢地想點, 佢地有齊復仇對象的犯罪證據, 真係要佢坐監又得, 隨時殺佢亦得, 而家搞咁多野為乜呢.....
- Lunatic 無啦啦衝出黎又係唔知想點, 跟住講2句就不明所以地退場, 不過佢一向都係奇奇怪怪就是了....

舊 03-30-14, 03:17 AM   #920
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
好睇+1
好既樓上各位講曬,虎叔今天仍然是超帥的

虎女正左b

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-14, 07:53 AM   #921
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
片尾播歌你走左??
係....急尿走左

片尾有咩

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-14, 10:07 AM   #922
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
係....急尿走左

片尾有咩
各人十黎秒既後日談(?)
不過最頂癮最後果段,全場爆笑

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-14, 11:25 AM   #923
money
◆.西野司命.◆

引用:
作者: gingq7 查看文章
今天睇了.

優點:
- 今次全套都新畫, 終於比劇場版1更似劇場版, 而唔係總集編, 睇開的可以放心入場, 一定唔會失望
- 8個都有唔少戲份, 仲順手補完埋火姐 (而家8個入面, 應該係差牛的過去完全無提過....)

失望:
- Uroboro提都唔提
- 無下集預告, 究竟仲有無下集?

奇怪

- 電冰二人打個阿伯要苦戰唔出奇; 但Sky High三人打個用聲波的竟然差d輸就太奇怪了
- 4個敵角都超強, 但實在唔知佢地想點, 佢地有齊復仇對象的犯罪證據, 真係要佢坐監又得, 隨時殺佢亦得, 而家搞咁多野為乜呢.....
- Lunatic 無啦啦衝出黎又係唔知想點, 跟住講2句就不明所以地退場, 不過佢一向都係奇奇怪怪就是了....

二期はライジングの興行収入次第かと…
綺麗に終わってるけど
続編作ろうと思ったら普通に作れる感じ

OP畫風好正
桂正和
但曲就普通
主題曲就正啦

4/2の「TIGER & BUNNY」放送開始3周年記念にあわせ、PVを配信します。
深夜になりますが、放送開始時の25:58に配信を開始いたします。
短いPVですが楽しんでいただければ幸いです

舊 03-30-14, 10:56 PM   #924
真!DC
Banned User
奉行我道

今日睇完

.
似係外傳多過ENDING
虎叔升番上尼之外一切如常
新拍擋原來只仔係個口臭既好人

咬尾蛇同Lunatic都冇乜點講比較失望

虎女左+1
仲以為升左上中學

引用:
係....急尿走左

片尾有咩
依家D戲10套有9套staff roll之後都有野睇

此篇文章於 03-30-14 11:00 PM 被 真!DC 編輯。
舊 03-31-14, 02:40 AM   #925
gingq7

引用:
作者: 真!DC 查看文章
今日睇完

.
似係外傳多過ENDING
虎叔升番上尼之外一切如常
新拍擋原來只仔係個口臭既好人

咬尾蛇同Lunatic都冇乜點講比較失望

.

Golden Ryan仲要最後番去外國,
Blue Rose線又係零進展(雖然我都唔知可以有乜進展),

基本上今集係乜都無變過

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[日本] 白兔糖女孩 Bunny Drop bomber 電影版 1 12-13-12 06:27 PM
[PSP] 「TIGER&BUNNY オンエアジャック!」 money 手提遊戲機討論版 5 04-11-12 02:01 AM
[廣告 - CW] CW33 [S11] 土星的呼啦圈 StarrySky,Tiger & Bunny,美少女戰士,Cardcaptor 櫻,愛天使傳說,魔法少女小圓 saturner Cosplay同人MIX討論區 1 01-22-12 03:43 PM
[廣告 - RG] [ORANGE 4] 土星在玩呼啦圈--Tiger & Bunny新品、美少女戰士、Cardcaptor 櫻、愛天使傳說 saturner Cosplay同人MIX討論區 0 12-21-11 12:52 AM
Tiger Attack ~清談館~ 6 04-16-07 03:56 PM

現在的時間是 07:48 PM

手機版 | APP版