Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
手機資訊/電腦軟硬討論>旅行用WIFI ROUTER(定係AP)幾問?有冇朋友用過TP-LINK TL-MR3020?
RPG之鬼 11:50 AM 06-21-12
暫時只找到呢個網http://www.city-pc.com.hk/showroom/m...85438742122630
可能會係買呢隻http://www.hkepc.com/7241

1. 最想知道係通常呢D旅行用WIFI ROUTER既火牛係咪世界牛?
2. 應該插完後再校去AP就可以吧?
3. 通常呢D係IPHONE之類,4-6個人應該都用得順吧?(當然明白會受酒店既影響)
4. 我諗對方應該可以接受到$300以下既產品
5. 去旅行用呢D還有乜嘢要留意?

PS. 極少去旅行所以唔係好識答人地問題
teealpha 01:07 PM 06-21-12
叫佢落腦場度問好過啦,反正就算買都實會問點set,唔通又叫你教佢咩
RPG之鬼 01:33 PM 06-21-12
作者: teealpha:
叫佢落腦場度問好過啦,反正就算買都實會問點set,唔通又叫你教佢咩
未卜先知呢(因為未買前已經問定)我都預咗呢樣"反正就算買都實會問點set"
因為今次係"屋企人"(係客我就如你所說)想要……唉
開MSN唔好處就係咁樣
teealpha 01:41 PM 06-21-12
作者: RPG之鬼:
未卜先知呢(因為未買前已經問定)我都預咗呢樣"反正就算買都實會問點set"
因為今次係"屋企人"(係客我就如你所說)想要……唉
開MSN唔好處就係咁樣
咁你最好就係自己親身落腦場問,因為而家個腦場唔知乜事,上網check完價出到去佢check stock先會知冇貨,睇啱問啱都冇得買,我上星期俾佢地跣左(仲跣得我好甘…)

你當出去格下價啦,到時可能sales會有其他建議俾你

p.s. 近期電腦野唔知點解SSP貴過MK同WC,可能就近電腦節加定價先
RPG之鬼 02:13 PM 06-21-12
THX
但想不到SSP會貴過MK同WC……汗
草薙さん 03:14 PM 06-21-12
岩岩去完旅行用 TP-Link WR702N
直插酒店Lan port 即插即用, 唔駛set任何野
アンディ 03:22 PM 06-21-12
用過同款tp-link ~ 不過係大陸水貨版~
果時未有正式行貨~

基本上冇野set ~ 入介面 ~ set AP mode ~
吉線~ 用得 ~

我果款純粹係兩隻方腳~我拎去日本就咁吉就用得~
有D國家可能唔岩用~其實都係視乎番當地D 插蘇位係咩樣~

我係酒店電話同IPAD 連埋去隻AP ~ 速度冇問題~

選擇: 又要輕巧同平除左TPLINK 應該得番TENDA 而已~
有米氣可以買APPLE $7XX 果隻既
RPG之鬼 03:59 PM 06-21-12
作者: 草薙さん:
岩岩去完旅行用 TP-Link WR702N
直插酒店Lan port 即插即用, 唔駛set任何野
作者: アンディ:
用過同款tp-link ~ 不過係大陸水貨版~
果時未有正式行貨~

基本上冇野set ~ 入介面 ~ set AP mode ~
吉線~ 用得 ~

我果款純粹係兩隻方腳~我拎去日本就咁吉就用得~
有D國家可能唔岩用~其實都係視乎番當地D 插蘇位係咩樣~

我係酒店電話同IPAD 連埋去隻AP ~ 速度冇問題~

選擇: 又要輕巧同平除左TPLINK 應該得番TENDA 而已~
有米氣可以買APPLE $7XX 果隻既
THX兩位
其實最初我都推介APPLE,當然現在問這個就明啦
TENDA未聽過,去搵搵資料先
ammms 04:41 PM 06-21-12
用過 TPLINK 果隻
平得黎唔駛 set 野
好方便

你反而要記得另外帶三腳轉兩腳插蘇
如果唔係去到可能用唔到
ALEX CHOW 09:39 PM 06-21-12
Sorry,借TOPIC一用:
ROUTER(BUFFALO)加密左但冇set PW(AOSS)
但新裝置要用佢個wifi就要打PW
應該點做??
set返個PW??
(○ `ー´)○バキッ! 06:01 AM 06-22-12
個password 應該印左係部機D label 度.

返回主題版面