Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-05-21, 10:31 AM   #1
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One)

動畫又來了

港版未有字幕

台版

海報左邊那一架

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 12-05-21 11:57 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-21, 04:14 PM   #2
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
2022年 10月 7號,超期待!

故仔似乎接上一部個尾,Oscar Issac 個角式亦會登場。而啲 6 角形就⋯⋯

舊 12-05-21, 06:24 PM   #3
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
有東映巨大蜘蛛機械人!

舊 12-05-21, 09:16 PM   #4
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
呢套多元宇宙係正
真人版做唔到既野 動畫先有機會做到
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-21, 09:36 PM   #5
wing
格鬥低手

引用:
作者: Heaven 查看文章
呢套多元宇宙係正
真人版做唔到既野 動畫先有機會做到
不過好怕分幾部果D....唔知睇唔睇好.

舊 04-21-22, 02:45 PM   #6
Heaven
Game Master

延期了

繼續等!《蜘蛛人:新宇宙》續篇要延到2023年6月
https://www.4gamers.com.tw/news/deta...to-summer-2023
舊 04-28-22, 09:56 AM   #7
肉羊哩咖
griffin611

仲要由原本 40 個角式,擴大到呢度 240 位,同橫跨 6 個宇宙。

第二部叫 “Beyond the Spider-verse” 予定。

https://www.msn.com/en-us/movies/new...tle/ar-AAWB1jd

此篇文章於 04-28-22 10:07 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-22, 04:08 PM   #8
肉羊哩咖
griffin611

公怖咗(其中?)一個反派
Spot,成身都有傳送點點

舊 06-15-22, 04:14 PM   #9
wing
格鬥低手

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
仲要由原本 40 個角式,擴大到呢度 240 位,同橫跨 6 個宇宙。

第二部叫 “Beyond the Spider-verse” 予定。

https://www.msn.com/en-us/movies/new...tle/ar-AAWB1jd
太多路人都唔係好事

舊 06-16-22, 03:50 AM   #10
肉羊哩咖
griffin611

唔怕,近排興玩彩蛋,過過場噏三兩句對白消失。據報上一集 Peter B Parker 會再出場,估佢夾埋4 個做主角 team 都冇大問題嘅,反正 Sony 有信心一嘢開上下集。

舊 12-14-22, 01:29 AM   #11
肉羊哩咖
griffin611

正式予告:

Miles 衰邊瓣?

舊 04-04-23, 08:51 PM   #12
Heaven
Game Master

竟然有真人電影既場面出現
舊 04-04-23, 08:52 PM   #13
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

遲了DEL:

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 04-04-23, 11:49 PM   #14
肉羊哩咖
griffin611

終於知個估仔係乜 — 咁似 Flashpoint 嘅?!

舊 05-12-23, 07:17 PM   #15
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

英語

兩條片有D唔同....

粵語

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 06-01-23, 03:55 PM   #16
王小虎

註冊日期: Apr 2002
好睇!去睇啦
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-23, 04:10 PM   #17
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
睇第一集時都冇問題
睇第二集trialer覺得好疾好暈
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-23, 07:52 PM   #18
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
幾好睇。

最好笑都係trailer見過大玩Spider Man Imposter個meme。

Gwen都依然係咁正。

完全唔知佢係分上下集。

無post credit,睇完基本credit可以走得

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-23, 08:12 PM   #19
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
藝術/技術/技巧分滿分

但故事咁樣分兩集,走個刻無咩滿足感 ..
由手機版發出
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-23, 08:23 PM   #20
wing
格鬥低手

引用:
作者: 420secured 查看文章
藝術/技術/技巧分滿分

但故事咁樣分兩集,走個刻無咩滿足感 ..
由手機版發出
好想睇,但真係好怕呢D上下兩part,所以都係等佢出part 2先。

舊 06-01-23, 08:35 PM   #21
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC 查看文章
睇第一集時都冇問題
睇第二集trialer覺得好疾好暈
由手機版發出
睇第一集我都覺得好疾, 一格一格咁。之後D+再睇都係咁。

舊 06-02-23, 12:37 AM   #22
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
今集好好睇,各方面都上盛,作畫表現速度同力量時好順滑有力,但有時畫面資訊量太大睇唔切,下半集出年上都算快,期待

今次無片尾彩蛋,但完場段背景動畫好靚

跟住到the Flash, 又係multiverse+family+fate, 正

此篇文章於 06-03-23 07:56 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-23, 01:40 AM   #23
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
太正!今次玩好大,故仔寫得好好!咁長當然一集收唔到尾,等下集。
絕!10分!
睇左IMAX版,d蜘蛛俠多到我要週圍望。
估唔到彩蛋勁多!

Gwen戲份重好多!(正!完全女主角)反而Peter B Parker就少d。應該等下集…

此篇文章於 06-02-23 01:44 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-23, 03:21 AM   #24
肉羊哩咖
griffin611

第二集未去睇~

第一集點解窒?係特登嘅,尤其開頭 Miles 拍住 Peter B. Parker,後者老手佢嘅動作係順暢每秒 24 格,Miles 新手就甩吓甩吓就畀佢一半,每秒 12 格。但當後者開以完全代入,就變返順。

此篇文章於 06-02-23 03:21 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-23, 07:53 AM   #25
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
全部片中彩蛋解說

此篇文章於 06-03-23 07:59 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Spiderman : Into the Spider-verse 2 (暫名)(2022) 肉羊哩咖 電影版 2 07-23-20 04:20 PM
Spider-Man: Into the Spider-Verse 續集 (April 2022) LTKS 電影版 6 11-08-19 12:51 PM
[西片] Spider-Man: Into the Spider-Verse ︱ 蜘蛛俠:跳入蜘蛛宇宙(2018年12月20日) 信長 電影版 34 07-06-19 10:22 PM
Spider-Man 4 neo 電影版 102 01-14-10 02:39 AM
Spider Man+攪鬼玩具相 ~~p.4 endymion 收藏品討論版 79 07-11-04 04:18 AM

現在的時間是 02:32 AM

手機版 | APP版