Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 06-02-16, 05:35 PM   #1101
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 布甸 查看文章
請問有無link?
http://www.head2headmatchups.com/new...nt-away-review

http://www.avclub.com/tvclub/some-di...nterest-237572

亮點:
引用:
“The Day The World Went Away” is the kind of episode that will inspire viewers to recommend the series to their friends. The show will live on in a Machine of its own—a machine known as Netflix Instant

此篇文章於 06-02-16 05:39 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-16, 07:33 AM   #1102
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
雖然唔想完,但覺得都係見好就收,唔好好似其他美劇咁做到爛/悶。
呢幾日睇o左好多訪談,便當係最初劇開時已係決定咁行...
最尾三集 POI 希望 good show!!

舊 06-03-16, 08:24 AM   #1103
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
雖然唔想完,但覺得都係見好就收,唔好好似其他美劇咁做到爛/悶。
如果轉netfix 都希望係好好地 完左呢一季 比返個結局佢 , 唔好好似其劇咁拖戲 ....

不過過去netfix 既話可以出 外傳 前傳

例如 Root 未遇上 The Machine 之前既事
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-16, 09:10 AM   #1104
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: PiroPiro 查看文章
不過過去netfix 既話可以出 外傳 前傳

例如 Root 未遇上 The Machine 之前既事
Flinch, Reese 同 Root 前傳都好,SP咁一集起三集止都唔錯,不過 Nolan 佢好似搞緊 Westworld,好似好唔得閒...

咁,以現今特技, 變返佢哋年輕應該無問題。

預佢攬炒,所以無謂後續

舊 06-03-16, 12:45 PM   #1105
StevenLeong

註冊日期: Jan 2002
引用:

有沒有多點訪談的link提供 謝謝你

另外 有last ep 的photo流出了 但topic竟然係'Suicide Mission'

http://tvline.com/2016/06/02/person-...hotos-preview/

此篇文章於 06-03-16 02:31 PM 被 StevenLeong 編輯。
StevenLeong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-16, 09:44 PM   #1106
布甸
Game Master
遊民一族

引用:
作者: StevenLeong 查看文章
有沒有多點訪談的link提供 謝謝你

另外 有last ep 的photo流出了 但topic竟然係'Suicide Mission'

http://tvline.com/2016/06/02/person-...hotos-preview/
好耐之前係 fb like o左個 Person of Interest podcast,佢會 share o的 link 出黎,
又有時無啦啦有o的 POI topic 推介咁
last episode 唔係 "return 0" 咩??

剛剛係 fb 見 michael講好似會全季搬去 netfix,希望香港都有,
令到多o的人可以欣賞呢套美劇。

http://www.spoilertv.com/2016/05/per...isode-511.html

此篇文章於 06-03-16 11:00 PM 被 布甸 編輯。
布甸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-16, 05:11 PM   #1107
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
好耐之前係 fb like o左個 Person of Interest podcast,佢會 share o的 link 出黎,
又有時無啦啦有o的 POI topic 推介咁
last episode 唔係 "return 0" 咩??

剛剛係 fb 見 michael講好似會全季搬去 netfix,希望香港都有,
令到多o的人可以欣賞呢套美劇。

http://www.spoilertv.com/2016/05/per...isode-511.html
全季既意思係之前果d 季度搬去, 唔係再制作新季度?
舊 06-06-16, 04:33 PM   #1108
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: PiroPiro 查看文章
全季既意思係之前果d 季度搬去, 唔係再制作新季度?
照個勢似真係會完完全全咁完咗,無手尾留可以玩落去。

美國時間今晚無得睇, 尾三集會咁嘅安排上:

E11: 7-June
E12: 14-June
E13: 21-June

舊 06-06-16, 06:04 PM   #1109
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

最後三集又變返一星期一集...
好難捉摸
舊 06-06-16, 09:04 PM   #1110
布甸
Game Master
遊民一族

引用:

都未必嘅,Prison Break 咁都可以番生,
POI 有人/台肯做都有機既... (HOPE)

E13 o個日咁o岩去旅行,要一個星期後先有得睇...
好難唔被 spoiler... 有無其他渠道係外地有得睇呢?

此篇文章於 06-06-16 09:09 PM 被 布甸 編輯。
布甸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-16, 12:00 PM   #1111
肉羊哩咖
griffin611

POI S05E11

自透

新三人組( POI S6 有機?);除咗個女,其餘兩件唔剿返啲 wikia 真係唔知乜水
期待 Zoe 同 Leon 再出場
仍然唔知 SAM 到底想搞乜鬼

在下今晚飛,要大結局前先返,要連追兩集。

結果都係抽到時間

其實今集重點係黑Frinch同新三人組之外,Reese 只係做返 Reese 做開嘅嘢; Shaw 只係做返 Shaw 做開嘅嘢;而肥拉佬都做返肥拉佬做開嘅嘢咁啫;不過以 Shaw 咁無乜同理心嘅都咁樣態度,佢真係改變咗。

黑Frlinch嗰句威脅說話,比 Arrow S2 Felicity 威脅個守衞個句,陰沉好多。

呢套係咪可以改名做 POI:NY,跟住有POI:DC,POI:Miami 同 POI:LA咁?!

此篇文章於 06-08-16 08:02 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-08-16, 09:47 PM   #1112
布甸
Game Master
遊民一族

o個個係 AA 個老公 XD

舊 06-10-16, 01:52 PM   #1113
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

POI E11
除左有錢Facebook 友同 Harper 之外...其他都唔記得..
Finch 真係完全變黑!?
唔可以就咁打低 Samaritan 的話...就不如將所有野都打倒...
不過要脅個守衛果度有D 搵戲來做...特登做比我地睇佢已經完全黑化...
因為照道理 Machine 真睇到果條友

POIC 唔通過 Netflix 就會變成咁!?

但得返兩集.... 到底會點玩
舊 06-15-16, 09:20 PM   #1114
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
POI E12
唔係模擬左N咁好多次話贏唔到既咩?

舊 06-15-16, 11:12 PM   #1115
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
四眼一早放下一切顧慮,全隊人配合,ROOT就唔駛死了 XD
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-16, 01:23 PM   #1116
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

" A man who sold the world" Mr Finch~~
舊 06-17-16, 09:42 PM   #1117
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
玉面飛龍 麥基華
http://screenrant.com/macgyver-premi...-wan-director/

引用:
From WIKI
《百戰天龍》(MacGyver)(港譯《玉面飛龍》),美國電視劇系列,最初是在 1985 年 9 月在美國廣播公司電視網播出的,一直到 1991 年至 1992 年中的一季才結束,全劇共有七季 139 集。
故事舞台遍及世界各地,然而實際都是在加州南部(第一季、第二季和第七季)與加拿大的溫哥華周邊地區(第三季至第六季)拍攝。雖然影集已經停播,但後來仍有兩部電視電影,分別是《馬蓋先奪寶奇謀 [1](The Lost City of Atlantic)》和《馬蓋先橫掃千軍 [2](Trail to Doomsday)》。影集及電影大致上的情節在於馬蓋先的冒險故事與化解危機。他從來不帶武器,只靠一把瑞士刀,他過人的智慧,利用身邊任何不起眼的物品來解決困難。馬蓋先有著廣泛的物理及化學知識,還有一切能實行他的「馬蓋先主義(MacGyverism)」的東西。

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-16, 10:42 PM   #1118
cancerman
Game Master

其實翻拍舊劇有幾多套係成功?
感覺上好似將舊劇翻拍成電影比較易搵到食。

舊 06-20-16, 11:25 AM   #1119
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-16, 11:43 AM   #1120
肉羊哩咖
griffin611

追番

1. 哈佬搞咁多嘢,都係一嘢畀人踢爆,搵戲嚟做
2. 今集嘅 product placement 係 Tesla Model S
3. 咁多 What-if 畀你睇到,唔只係無 Machine 嘅世界, 又或者若果 Machine 係 open system 嘅話會係點
4. 今次開始拉佬條線分開咗,但多多少少睇到 SAM 究竟玩緊咩陰謀,唔洗佢同 Reese 一齊摶,安排初初唔慣,但睇落去幾好
5. Geer 亂鎗掃死 哈佬咪搞掂囉,係要玩死自己嘅~
6. 結局: 攬炒? A world without ASI?

引用:
作者: cancerman 查看文章
POI E12
唔係模擬左N咁好多次話贏唔到既咩?
未有 Root 留底嘅「武器」就係,而係 Machine 係完全「御制解除」,就有少少勝算。

原來有個彩蛋同 Snowden 有關
http://personofinterest.wikia.com/wiki/.exe

引用:
作者: BRA武藏 查看文章
四眼一早放下一切顧慮,全隊人配合,ROOT就唔駛死了 XD
又未必,始終對家資源多 Team Machine 咁多。

此篇文章於 06-20-16 12:09 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-21-16, 10:56 PM   #1121
cancerman
Game Master

睇左第一集BrainDead,題村都幾得意。

此篇文章於 06-21-16 10:59 PM 被 cancerman 編輯。
cancerman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-16, 08:36 AM   #1122
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: cancerman 查看文章
睇左第一集BrainDead,題村都幾得意。

Tony Shalhoub!

舊 06-22-16, 10:53 AM   #1123
肉羊哩咖
griffin611

PoI 終焉

又多個主角領當,Twitter 反轉咁滯

舊 06-22-16, 01:09 PM   #1124
StevenLeong

註冊日期: Jan 2002
引用:
PoI 終焉

又多個主角領當,Twitter 反轉咁滯
都叫首尾呼應 ge
StevenLeong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-16, 09:30 PM   #1125
肉羊哩咖
griffin611

PoI 終焉 - 好感動有少少眼濕濕

1. 劇情重好緊湊,但又夠 fans service
2. Root 姐畀到個位現身
3. 哈佬個「核彈」好正,Reese 個表情仲正 "I like this new side of you Finch. It's terrifying, but I like it."
4. Shaw 居然流馬尿,Shara Shahi 應該挭個獎佢
5. 雖然無講明,但應該係 The Machine 放 Reese 出嚟,佢嘅犠㸸夠壯烈,亦成個故講佢同哈佬嘅友情,作個完整了結
6. 個殺手都係要死(個幕出街嗰陣Twitter 好多人想佢死)
7. 熊仔都有個位出場(咁啱?)Shaw 居然同隻狗配對!(誤)
8. 拉佬明明畀佢老頂對,又無事嘅?
9. The Machine 開頭可以搵槍手救到 Reese 同拉佬,最後又無請槍?!
10. 得哈佬有個 good end
11. Return 0 係編程述語,指功能完成無誤嘅意思

咁,有無 spin-off?

監制結局訪談:
http://www.ign.com/articles/2016/06/...d-and-who-died

引用:
Nolan: You know, this is the nice moment when Greg and I, and Denise [Thé] and all the other writers, are pretty f**king tired after five years of this. There's a lovely moment where you get to pass the baton, and I think these characters get to live on in the imaginations of the fans and everyone who dug the show. We've tried to leave things at a nice moment, but they get to pick up and do some of the heavy lifting with these characters.
啫係無乜機會

...後補

12. Reese 有旗嘅話,真係睇唔到
13. 其實同哈佬一樣,一早畀人當佢死咗, 但係到尾都唔畀觀眾知佢嘅真名
14. Root個獨白好有意思,亦開咗個後路(不過見Agent Carter咁嘅收場,唔多抱期望
15. 開頭世界大亂有少少 Mr. Robot 嘅感覺,不過好在編劇無歎慢板,到尾都咁緊湊

此篇文章於 06-23-16 09:54 AM 被 肉羊哩咖 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 09:09 PM

手機版 | APP版