Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-14-20, 12:11 PM   #101
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Preview
https://www.youtube.com/watch?v=m1x9kY01OSE
引用:
Preview Videos
https://www.youtube.com/watch?v=IPcmTlLUbq0
https://www.youtube.com/watch?v=lFrP5RjQJ5w
https://www.youtube.com/watch?v=eDYoY8tdKkA
https://www.youtube.com/watch?v=c4hVl6SiC5Y
https://www.youtube.com/watch?v=mtPg_mu2L8g

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition | Preview Thread
https://www.resetera.com/threads/xen...thread.203982/

此篇文章於 05-14-20 12:13 PM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-20, 01:49 PM   #102
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
《異度神劍 終極版》香港WebCM 3/4/5
https://youtu.be/CfHw2CtqyP4
https://youtu.be/w2I-nL1iJEk
https://youtu.be/PTNCeyN9-xM

引用:

此篇文章於 05-15-20 01:56 PM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-20, 12:11 PM   #103
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
音樂有得揀新版舊版, VERY GOOD

舊 05-16-20, 06:18 PM   #104
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
好似好多舖都唔敢收訂咁
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-20, 06:26 PM   #105
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
當年wii版係第1隻遊戲令我有衝動想買ost, (雖然最終都冇買....) 隻game既場景, 音樂, 氣氛都令人好深刻.....

好少開switch, 仲諗緊呢隻入唔入好.....
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-20, 07:52 PM   #106
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
要玩完本篇先去到新章
最快都要兩個星期..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-20, 01:03 AM   #107
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: aquarius 查看文章
要玩完本篇先去到新章
最快都要兩個星期..
唔洗,一開始就可以直接玩新故事,不過如果本身未玩過本篇極度建議玩咗本篇先,
因為新故事一開始段片會show晒本篇啲重要劇情出嚟,同埋新故事好似係發生喺一年後,
所以最好順次序玩

不過睇你心急玩新故事,你應該本身玩過
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-20, 01:10 AM   #108
[X-MEN]

引用:
作者: hlcw99 查看文章
當年wii版係第1隻遊戲令我有衝動想買ost, (雖然最終都冇買....) 隻game既場景, 音樂, 氣氛都令人好深刻.....

好少開switch, 仲諗緊呢隻入唔入好.....
想玩咪買,你好少開switch即係冇game啱你玩,咁而家有隻你啱玩嘅點會唔買?
舊 05-17-20, 10:28 PM   #109
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
想玩咪買,你好少開switch即係冇game啱你玩,咁而家有隻你啱玩嘅點會唔買?
有中文又有新劇情, 買得過,
我之前都有買wii同3ds版
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-20, 03:31 PM   #110
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
引用:
唔係冇game啱玩, 而係太多game玩太少時間, 因為少出街打喺屋企打機自然會開ps4比較多, switch好多大作想玩, 只係已經有好多神作大作買完返屋企擺左喺度開都未開, 唔想愈積愈多.....

ff7我都未買

引用:
作者: lodoss 查看文章
有中文又有新劇情, 買得過,
我之前都有買wii同3ds版
我估你回我, 已訂日限, 冇睇post依家遲左訂貴幾舊.....
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-20, 09:09 AM   #111
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
4月底時響玩亞訂左日限780,依家見到已加到1080

舊 05-20-20, 11:24 AM   #112
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: ELT 查看文章
4月底時響玩亞訂左日限780,依家見到已加到1080
信和有樂町一早開左訂
$1280
痴線…

我都係play asis係咪正日會有呀
舊 05-20-20, 12:01 PM   #113
ELT
Lunar使者

引用:
作者: rinxlun 查看文章
信和有樂町一早開左訂
$1280
痴線…

我都係play asis係咪正日會有呀
1280,十幾算
寧願搏下到時買現貨

playasia 正唔正日真係唔知,早幾年訂過一次3ds火紋限定,記憶中係遲左幾日

舊 05-20-20, 12:36 PM   #114
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
1280,十幾算
寧願搏下到時買現貨

playasia 正唔正日真係唔知,早幾年訂過一次3ds火紋限定,記憶中係遲左幾日
依隻限定版唔知會唔會多貨,之前火紋果套,訂之前都好似好緊張
到尾成街都係…
舊 05-20-20, 02:43 PM   #115
ELT
Lunar使者

引用:
依隻限定版唔知會唔會多貨,之前火紋果套,訂之前都好似好緊張
到尾成街都係…
限定版既野, 真係好難捉模
xb2一出就冇哂
桂正和特警賣到一街都平貨

火紋其實唔係特別多貨, 上年出果日我咁岩響日本, 周圍都冇限定版賣
之後返黎香港就唔難搵

舊 05-21-20, 03:59 PM   #116
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
限定版既野, 真係好難捉模
xb2一出就冇哂
桂正和特警賣到一街都平貨

火紋其實唔係特別多貨, 上年出果日我咁岩響日本, 周圍都冇限定版賣
之後返黎香港就唔難搵
桂正和特警真心估唔到會咁
隻Game明明都OK
依家搞到好似伏Game咁度度都仲有限定版

XB2隻限定我都係去日本咁岩見到有先後追買返
佢出果時我都買唔到

所以依家先捕得咁緊
舊 05-21-20, 04:15 PM   #117
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
桂正和特警真心估唔到會咁
隻Game明明都OK
依家搞到好似伏Game咁度度都仲有限定版

XB2隻限定我都係去日本咁岩見到有先後追買返
佢出果時我都買唔到

所以依家先捕得咁緊
揀咗一邊主角, 另一邊就會啞咗, 呢個應該係其中之一個原因, 另外查案部份拖慢隻GAME節奏

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-20, 05:04 PM   #118
[X-MEN]

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
揀咗一邊主角, 另一邊就會啞咗, 呢個應該係其中之一個原因, 另外查案部份拖慢隻GAME節奏
Astral Chain個劇情都唔多掂,有啲角色出一次場就冇再出現,啲隊員又隱晒形,好多嘢都冇交代,
不過個戰鬥係好玩嘅,5把武器個打法都好唔同,同埋畫面幾靚,音樂都幾好聽
舊 05-21-20, 05:12 PM   #119
wongdee

註冊日期: Jun 2011
見到可以用卷買,好吸引
wongdee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-20, 07:13 PM   #120
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
Astral Chain個劇情都唔多掂,有啲角色出一次場就冇再出現,啲隊員又隱晒形,好多嘢都冇交代,
不過個戰鬥係好玩嘅,5把武器個打法都好唔同,同埋畫面幾靚,音樂都幾好聽
AC主要都係故仔無捉緊日常同戰鬥個關係
好多細位個心態都只係純支線同做實驗

不過新血同老手,本來就會比死人
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-20, 03:26 AM   #121
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
唔洗食香港鋪果啲低能炒價啦
Amazon jp又開返訂$760寄到門口

舊 05-22-20, 09:45 AM   #122
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
之前訂唔到嘅而家拿林上日森補飛啦~

舊 05-24-20, 12:29 PM   #123
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
未玩過第一集,但早2日睇番Xenoblade 2都好燃睇到好激動,唔知第一集係唔係都係咁...
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-20, 12:52 PM   #124
[X-MEN]

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
未玩過第一集,但早2日睇番Xenoblade 2都好燃睇到好激動,唔知第一集係唔係都係咁...
笫2集係佳作,第1集係神作,第1集整體水準都喺第2集之上,唔玩走寶
舊 05-24-20, 01:03 PM   #125
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
笫2集係佳作,第1集係神作,第1集整體水準都喺第2集之上,唔玩走寶
買就一定會買,係擔心期望愈大會有落差
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia Remaster/Definitive edition [PS4/X1/NS/PC] 已售 ゆり 電視遊戲討論版 124 01-17-19 09:27 PM
[多機種] [PS3, XB360] Dishonored (Definitive Edition for PS4, XB1) - (BAFTA 2012年最佳遊戲) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 195 08-26-15 01:17 PM
[多機種] [PS4 XB1]DmC Devil May Cry: Definitive Edition 2015年3月17日発売決定! steve 電視遊戲討論版 1109 03-23-15 06:40 PM
誠徵 PS4版 TOMB RAIDER Definitive Edition lauyan 買賣專區 0 12-19-14 10:23 AM
賣 PS4 Tomb Raider Definitive Edition / 艦娘型錄 zero0417hk 買賣專區 0 09-17-14 10:13 PM

現在的時間是 07:17 AM

手機版 | APP版