Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-18-13, 02:12 AM   #1
zzz
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2005
問套科幻片名

印象中好似大約係2-3年前左右見到的
當時只係在街行過見到條trailer, 印象唔太深刻

記憶中, 中文片名好似有"藍光"兩個字, 同埋片中畫面亦都出現好多藍光

果陣一路行一路睇, 所以只係睇左大約5-10秒, 比較有印象係以上兩個特徵
唔知大家估唔估到係邊套?
zzz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 02:18 AM   #2
wgzc
Game Master
rofl

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDJC_XD
引用:
作者: zzz 查看文章
印象中好似大約係2-3年前左右見到的
當時只係在街行過見到條trailer, 印象唔太深刻

記憶中, 中文片名好似有"藍光"兩個字, 同埋片中畫面亦都出現好多藍光

果陣一路行一路睇, 所以只係睇左大約5-10秒, 比較有印象係以上兩個特徵
唔知大家估唔估到係邊套?
Tron?
wgzc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 09:24 AM   #3
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
skyline?

舊 02-18-13, 10:31 PM   #4
zzz

這兩套都不是
舊 02-19-13, 12:28 AM   #5
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003

The Darkest Hour ?

舊 02-19-13, 12:46 AM   #6
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
如果講俾藍色光吸引住就應該係skyline...

暫時我未諗到戲色有藍光呢兩個字

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 04:56 PM   #7
zzz

Tron同skyline我都睇過, 所以咁sure

The Darkest Hour應該都唔係, 雖然唔係, 但好高興發現到套咁既野, 好似幾吸引
舊 02-23-13, 01:29 PM   #8
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011
cowboys vs aliens?
外星人科技全部都會散發藍光

I Am Number Four?
藍主角對手識放藍色閃電
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-13, 06:51 PM   #9
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
Well, google "藍光 科幻片" 只搵到呢套:

末日预言/蓝光/地球毁灭

即係Nicolas Cage 既 Knowning
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉