Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-10-22, 03:14 AM   #2076
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
新版嘅《羅馬浴場》都唔錯,故仔好多重複返之前動畫同阿部寛嘅版本,不過新嘅嘢都唔錯。少咗舊動畫啲銳線嘅情節(三姐妹偵探團?!),不過多咗啲色色嘅小節~ 畫面方面用暖色調描繪古羅馬,而正常啲色調寫日本。

係唔明幾樣嘢:點解古羅馬個個男嘅,老嘅少嘅,都係有雕像身材嘅?點解男主角永遠唔會「跌」去女湯度嘅?男主角同日本人接觸,點解可以去到有心靈感應嘅程度,本人去日本又唔會發生嘅?而最怪嘅係,開頭男主角撞親嘅都係年老人仕多,日本人口老化真係咁勁?

講笑嘅啫,上面嘅唔好太認真~

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-22, 11:26 PM   #2077
肉羊哩咖
griffin611

Stranger Things S4 最終予告:

舊 04-13-22, 07:07 PM   #2078
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
鹹片續集,利申未完整睇第一集,但有飛嚟預覽吓。

365 Days: This Day Trailer #1 (2022) | Rotten Tomatoes TV
https://youtu.be/VX0HKOLcgEc
US Air Date: April 27, 2022
Starring: Anna-Maria Sieklucka, Michele Morrone, Magdalena Lamparska
Network: Netflix
Synopsis: Laura and Massimo are back and hotter than ever. But the reunited couple's new beginning is complicated by Massimo’s family ties and a mysterious man who enters Laura’s life to win her heart and trust, at any cost.

IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-22, 04:01 AM   #2079
肉羊哩咖
griffin611

The Lincoln Lawyer 之前套電影版由 Matthew McConaughey 演專揸林肯車嘅律師,幾好;呢套劇集版由 Manuel Garcia-Rulfo 担崗,似電影之前。五月十三上

舊 04-18-22, 09:17 PM   #2080
肉羊哩咖
griffin611

Ultraman 將會嚮 S3 完結
https://youtu.be/5euOIVSKqFg

舊 04-19-22, 08:48 PM   #2081
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
Pacific rim 黑色禁區二季,其實可以再做一季,結果趕收工完場了,不過尚算有始有終啦

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-22, 01:29 PM   #2082
IDGAF
The One

你以為係電影?
其實係第一季總集篇吧~!
不過,佢又話加咗新場景同重新調色。

動畫電影 |《攻殼機動隊:SAC_2045:永續戰爭》| 正式預告 | Netflix
https://youtu.be/z7kKU4hPGgE
Netflix 影集《攻殼機動隊:SAC_2045》第 1 季脫胎換骨,推出長篇動畫電影版。不僅加入全新場景,片中所有畫面皆重新調色。本片由藤井道人執導,他的真人電影導演作品包括入圍六項日本電影金像獎的《新聞記者》,以及《家族極道物語》。
舊 04-20-22, 02:09 PM   #2083
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
十年來首次流失訂閱用戶!Netflix:願讓步添加廣告
https://udn.com/news/story/6811/6252378

付費仲要睇廣告
點解唔諗吓加多啲內容落去, 香港區真係愈嚟愈少嘢睇
好多大熱作又唔齊, 舊片上得耐又要落架

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-22, 02:15 PM   #2084
IDGAF
The One

引用:
作者: Reishin 查看文章
https://udn.com/news/story/6811/6252378

付費仲要睇廣告
Netflix近期真心唔吸引,
同埋好心係佢上系列作電影就學下HBO go咁,
一係一次過上晒全系列,
就算做唔到,都最少要順序1、2、3集咁上返啦。

不過,今年有Stranger Things同攻殼點都join返一兩個月睇的。
舊 04-21-22, 12:57 PM   #2085
IDGAF
The One

近年Netflix唔吸引我長期租的主要原因,
係因為佢成日腰斬劇集,搞到投資落去追的時候浪費咗咁,
寧願佢一開始拍多d一季完的Limited series好過。

但計使用體驗始終都係Netflix最方便,
下載整季節目落手機、平板速度算最快,
因為佢有出apps用Android TV、Apple TV 4K、投影機、PS5睇都得,
希望佢日後加強返韓劇以外的片源。

退訂Netflix | 新功能挽訂戶 推平價Plan有代價 倒數「共享帳戶」日子 原創內容靠X國|Channel C HK
https://youtu.be/DFoR6HT_e24
Netflix 公布2022年第一季業績,響起訂戶流失的警號,面對戰況激烈的串流平台市場,公司決定從「開源」入手,計劃進一步管制共享帳戶,同時考慮增加含廣告的平價計劃。雖然訂戶數目近10年來第一次下跳,但有一個地區在頭3個月的訂戶數不跌反升,預視某個國家的原創作品將會...

舊 04-21-22, 04:41 PM   #2086
肉羊哩咖
griffin611

套 Ultraman S2 就相當麻麻,故仔太故弄玄虛,係畀晒位太郎上,但佢都比啲配角嘅吸引力弱~ 打就好睇,不過啲怪人出得好突然。

舊 04-21-22, 04:58 PM   #2087
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
疫情關係多人join
疫情過左又多左競爭,少左人都好合理
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-22, 05:06 PM   #2088
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
引用:
作者: Reishin 查看文章

付費仲要睇廣告
加推平plan要睇廣告唔係話係吸引力既,都睇下咩價錢既 唔通會做到落十蚊個月??
近期真係好要開Netflix 自家野又伏 又要新片上
係最近有套小太郎一個人生活有d意思
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-22, 05:30 PM   #2089
肉羊哩咖
griffin611

歌都有唱,What goes up must comes down 嘛。有人嘈受歡迎嘅就咳,唔掂嗰啲反而有得續~~~

舊 04-23-22, 08:41 AM   #2090
Heaven
Game Master

Netflix is Slashing Animation Amid Subscriber Drops
Bone and The Twits have reportedly both been cancelled.
https://www.ign.com/articles/netflix...bscriber-drops

拍少D大粒星爛片已經慳好多
舊 04-23-22, 03:18 PM   #2091
肉羊哩咖
griffin611

仲有樓上提到某前兩年爛到痺,爛到棄番嘅「色情」片,都居然有得續;仲唔好唔提某年前備受爭議嘅 Cutie;唉,啲錢亂 fling,無㗎啦~

舊 04-23-22, 09:01 PM   #2092
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
streaming platform 拍得多真係必需
只係netflix 的電影,拍左咁多年都係TV movie質素,連自己電視劇都比唔上......
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-22, 09:21 PM   #2093
肉羊哩咖
griffin611

虛淵套 Bubble 上咗,睇咗頭七,其他唔講住,要睇請用你搵到最大個芒去睇,靚到,其實呢套應該上戲院,甚至 IMAX。

舊 04-30-22, 03:51 PM   #2094
肉羊哩咖
griffin611

Bubble (動畫)作畫分鏡動作特技絕對上乘唔在講,人物鮮明,故仔就大路咗啲,爭在啲泡唔夠解釋。總結:好掂。

舊 04-30-22, 07:34 PM   #2095
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Bubble (動畫)作畫分鏡動作特技絕對上乘唔在講,人物鮮明,故仔就大路咗啲,爭在啲泡唔夠解釋。總結:好掂。
雖然劇情例牌,但係聲畫一流,絕對值得一睇。
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-22, 01:47 PM   #2096
肉羊哩咖
griffin611

講動作,Wit Studio 呢幾年冇甩過拖,信心保證。

原來 13 號日本會上戲院~ 去唔到~
https://youtu.be/b_qvtBl3tmo

此篇文章於 05-01-22 04:43 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-04-22, 08:32 AM   #2097
Heaven
Game Master

Netflix 揭曉即將推出的兒童動畫影集陣容,包括眾多影迷愛片
https://about.netflix.com/zh_tw/news...-fan-favorites

《魔法獵人丹尼爾》(劇照)
《靈異遊樂園:無路可逃》(Dead End: Paranormal Park,港譯《心慌慌樂園》)(劇照)
《功夫熊貓:神龍騎士》(Kung Fu Panda: The Dragon Knight)(劇照)
《My Dad the Bounty Hunter》(劇照)
《Sonic Prime》(劇照)
《We Lost Our Human》(劇照)

《Sonic Prime》預定2022年於 Netflix 首播, 預計24集

舊 05-05-22, 03:02 PM   #2098
肉羊哩咖
griffin611

其他都有片:
https://youtu.be/DimpNLizn-A

舊 05-06-22, 01:48 PM   #2099
肉羊哩咖
griffin611

Cobra Kia S5: 9月9號!

舊 05-06-22, 07:17 PM   #2100
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Cobra Kia S5: 9月9號!
想不到第5季最麽快

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 02:04 AM

手機版 | APP版