Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-16-15, 11:40 AM   #2126
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
好想知昨日示威完,相關組織今日、明日和後日有什麼後續行動!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 11:41 AM   #2127
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
今日明日同後日都要返工所以無活動

舊 02-16-15, 11:55 AM   #2128
david
The One

註冊日期: Mar 2002
http://hkm.appledaily.com/detail.php...issue=20150215

仇富?支那蝗O既頭甲果然係裝屎的...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 12:05 PM   #2129
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: Rance 查看文章
今日明日同後日都要返工所以無活動
咁個個星期做得果一日,唔係持續咁去,邊有效果。

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 02-16-15, 12:15 PM   #2130
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
你覺得佢地真係想要有效果?

舊 02-16-15, 12:29 PM   #2131
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

我只知佢地現在咁做,只會令一般人更反感,至於想慮死邊個,心中有數啦!
如果佢地真係日日都去示威,我真心支持喎!

舊 02-16-15, 12:31 PM   #2132
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: Rance 查看文章
你覺得佢地真係想要有效果?
當呢排低氣壓成咁,有呢d 18區生態導賞團也不失係好嘅動作...

1個禮拜導賞1日ok啦,開始時用慢火,等夠人氣先開大火...
由手機版發出

此篇文章於 02-16-15 12:33 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 12:35 PM   #2133
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: J+1 查看文章
當呢排低氣壓成咁,有呢d 18區生態導賞團也不失係好嘅動作...

1個禮拜導賞1日ok啦,開始時用慢火,等夠人氣先開大火...
由手機版發出
講得咁階段性勝利feel

舊 02-16-15, 04:56 PM   #2134
安安

註冊日期: Jan 2002
http://hkm.appledaily.com/detail.php...issue=20150216
疑似內地人搞事撕爛 (本檔不售賣內地人士) 紙牌
引用:
http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...50215/19042996
元朗水果檔寫明拒做內地人生意
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 05:13 PM   #2135
Rv250

註冊日期: Aug 2002
佢個位置…喺行人路中間,兩間藥房夾住,行入少少就係小食檔
同埋附近就係b字頭巴士站
由手機版發出

此篇文章於 02-16-15 05:16 PM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 06:00 PM   #2136
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
幫佢寫返張小支那賤種與狗不得幫襯b

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 08:30 PM   #2137
Home
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: david 查看文章
http://hkm.appledaily.com/detail.php...issue=20150215

仇富?支那蝗O既頭甲果然係裝屎的...
不過我認同
港人不滿內地旅客過多是港府政策問題
Home 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 11:40 PM   #2138
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: mikemike 查看文章
我只知佢地現在咁做,只會令一般人更反感,至於想慮死邊個,心中有數啦!
如果佢地真係日日都去示威,我真心支持喎!
最後補充一句:
...我真心支持喎!不過我唔會去參與囉!

舊 02-17-15, 03:57 AM   #2139
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
初初睇倒呢條友嘅咀臉覺得嬲, 但諗諗下其實係悲哀, 因為香港真係大把呢種"香港仔". 公義? 民主? 食得架?

https://www.facebook.com/video.php?v=840845902643803

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!

此篇文章於 02-17-15 03:59 AM 被 YHW 編輯。
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 07:41 AM   #2140
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
https://www.facebook.com/passiontime...type=1&theater

舊 02-17-15, 07:54 AM   #2141
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: YHW 查看文章
初初睇倒呢條友嘅咀臉覺得嬲, 但諗諗下其實係悲哀, 因為香港真係大把呢種"香港仔". 公義? 民主? 食得架?

https://www.facebook.com/video.php?v=840845902643803

引用:
: 香港 & 台灣 的年輕人該往哪個方向走
: 才有辦法拯救自己的未來

將理想主義保持在心裡, 不要忘掉它, 另一方面, 積極的去接觸市場
及社會現實, 了解到全球化以及中國大陸的經濟與民情. 像這裡有些
人參與底層的選戰, 這些是很好的做法, 創業也是很好的做法, 我敢
說這會令絕大多數人都焦頭爛額, 但也只有這樣, 你才能夠真正體會
到這個世界目前變成這樣.

但是這樣做的時候, 如果你忘卻你的理想, 不再信任世界能夠變得光
明, 那就是走在另一條歪路上. 變得犬儒, 寒酸, 自私, 以為自己看
很多現實就看不起有理想的人, 覺得他們不切實際. 但這樣的人自己
也沒有「很會現實」而賺甚麼錢, 對理想主義的嘲弄和不信任, 也只
是一種取暖行為. 但接觸現實很多, 意志力又不強的人, 很容易就會
淪落如此.

讓自己的現實面(戰略權謀, 經濟財務, 資源運用, 行政)和理想面(
正義, 理念, 公平)取得一個平衡, 我認為是面對這時代的必然走向.
一方面理解這世界到處都是爛攤子, 卑劣的人, 愚蠢的人, 另一方面
從這些層層的利益機制中, 分析出他結構的弱點, 還是可以將這些東
西慢慢拆解, 讓事情歸於正途.

華人傳統是「外聖內王」, 但是我們現在需要的是「外王內聖」, 要
去學當一個王的手段, 知識, 智慧, 同時保持原本的初衷. 讓這世界
以及你的國家變得更美好.

既然時代並不友善, 就要武裝自己起來讓自己不致於被時代摧毀,

時也不要為了適應這時代, 而被時代同化而腐朽. 只有善良的人會被
無情摧毀, 只有現實的人則會腐爛而自毀.
只有兩者兼得的人才能夠
去到下一個時代.
BY 鄭立

各位共勉之

此篇文章於 02-17-15 07:57 AM 被 某F 編輯。
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 08:00 AM   #2142
david
The One

註冊日期: Mar 2002
毓民真係讀飽書O架喎,佢要正正經經,有文有路起上O黎,議會入面真係無人比得過佢,對住O的BROWN NOSES,秒殺只係日常家飯事,仲要唔使點出奶力添...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 10:04 AM   #2143
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:

係FB 睇到
感覺真係好嘔心
一隻真誠嘅狗
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 10:08 AM   #2144
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:

呢D咁既人唔死真係冇用
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 10:21 AM   #2145
yorkyork

註冊日期: May 2010
咁叫典型香港人?
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 11:39 AM   #2146
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
引用:

講真尋晚一睇真係火都黎, 條友不斷話自己要賺錢, 其他野都唔重要咁
又話如果其他年輕人有更多錢會少D怨氣
我只可以同佢講, 你既目光咁淺, 俾你做生意都只會失敗收場

Alata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 11:53 AM   #2147
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: Alata 查看文章
講真尋晚一睇真係火都黎, 條友不斷話自己要賺錢, 其他野都唔重要咁
又話如果其他年輕人有更多錢會少D怨氣
我只可以同佢講, 你既目光咁淺, 俾你做生意都只會失敗收場
做生意要互相利用的
佢條粉皮有乜可以比人利用得到

舊 02-17-15, 11:58 AM   #2148
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
最醒真係呢d
投共唱紅歌入禮義廉全部都係手段,目的就係賺錢
俾佢上到位肯定乜都要濕腳,慘過真心覺得老共公正無私果d呀

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 12:10 PM   #2149
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
http://nextplus.nextmedia.com/news/l...0150217/154319

有d副作用開始浮面了

其實呢d應該講多d,揚開d,唔係大陸人乜乜乜,而係成個現象會造成好多壞影響,例如香港人都開始要做鑑定家,先可以令最多人知道有問題

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 02:14 PM   #2150
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 某F 查看文章
做生意要互相利用的
佢條粉皮有乜可以比人利用得到
[FF]佢嘅存在本身就係可以被利用嘅材料,但係可以隨時被替換,唯有自求多福
同小心唔好跟錯隊
由手機版發出
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 05:46 AM

手機版 | APP版