Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-02-14, 07:30 PM   #751
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
主線大抵既boss你事先儲好晒召喚獸od 輪著上場放好難輸
除非你隻yuna行錯盆....
由手機版發出
YUNA我行白魔路線,唔知算唔算行錯

不過啲召好弱雞,又唔夠鬚升能力值
爆機打啲召都係得幾千血一下秒
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-14, 08:02 PM   #752
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 野良猫 查看文章
YUNA我行白魔路線,唔知算唔算行錯

不過啲召好弱雞,又唔夠鬚升能力值
爆機打啲召都係得幾千血一下秒
基本上順住原定路線行一定無錯,係基馬利比較麻煩,因為平均型+中間已經要揀一個角色既路線黎行
我揀左提達路線,貪佢學到逃走同加速

召喚儲OD既好處係5隻輪流上場已經爆到對面幾萬血,之後安心去死
有D BOSS識即死或者麻煩狀態既,預計到下一回用就加速YUNA等佢係BOSS行動前放OD+擋果一招
最好係BOSS臨死放大絕前一口氣放召喚OD打佢幾萬血
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-14, 08:47 PM   #753
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: wachtso 查看文章
playstation HK fb透露 中文版預定2月推出。
一早講左出繁中版啦!
只不過SE死都唔同步出!

PS:所以我都只係入住隻行日PS3版+行日PSV版X﹣2玩著先!
X因為故事太正留番出繁中版先入!
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
先前無留意,係PS3同埋PSV都有中文版?有無提售價。
本來無乜興趣玩舊GAME,但有中文版可以支持下。
係,PS3,PSV版都有繁中版,
售價方面未定,
不過睇番台灣巴哈個暫定售價,
估計PS3版應該同行日版的$412一樣吧!
估計PSV版就應該比行日版的$228貴少少/一樣吧!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 01-02-14 09:03 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-14, 11:56 PM   #754
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
隻X難玩左……?
以前去到淨罪之路都唔會成日差啲死……點解到淨罪都打到叫救命………………
連之前啲章節既boss同卒都差啲滅我全隊……盤又行得慢…………

舊 01-03-14, 12:11 AM   #755
HM

引用:
作者: Orage 查看文章
隻X難玩左……?
以前去到淨罪之路都唔會成日差啲死……點解到淨罪都打到叫救命………………
連之前啲章節既boss同卒都差啲滅我全隊……盤又行得慢…………
原來有呢種感覺既唔只我一個
好似X HD係移植國際版...

<---當年只有玩原版
舊 01-03-14, 02:24 AM   #756
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
原來有呢種感覺既唔只我一個
好似X HD係移植國際版...

<---當年只有玩原版
一早講左移植至國際版,
國際版不嬲難度方面都調整過㗎!!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-14, 04:21 AM   #757
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay

35小時到水中デート
今天返工繼續(・㉦・)

想問下育成召喚獸原版10 同 國際版有無唔同 ? 我淨係打過原版
記憶中原版好快就可育成 , 但我而家過左水中デート都重未有得育成 ? (>﹏<)

此篇文章於 01-03-14 04:31 AM 被 シェンムー 編輯。
シェンムー 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-14, 09:10 AM   #758
野良猫
肥倫

引用:
作者: 山內 一典 查看文章

35小時到水中デート
今天返工繼續(・㉦・)

想問下育成召喚獸原版10 同 國際版有無唔同 ? 我淨係打過原版
記憶中原版好快就可育成 , 但我而家過左水中デート都重未有得育成 ? (>﹏<)
要搵件阿禪同佢召喚對戰先得
打第一次後可以學技,第二次可以升能力值
舊 01-03-14, 09:41 AM   #759
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
點解個FEEL同舊版唔同既??
好似難玩左咁多咁
我打蜈蚣都打左兩次~~~
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-14, 10:05 AM   #760
ultimawk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2010
PSN  IDmichaelswk
XBox Live Gamertagmichaelswk
我冇記錯隻game係你唔用盡個盤都唔會易玩ga
我以前玩國際版
ultimawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-14, 01:38 PM   #761
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: ultimawk 查看文章
我冇記錯隻game係你唔用盡個盤都唔會易玩ga
我以前玩國際版
淨打主線邊駛行晒成個盤呀.....

舊 01-03-14, 01:50 PM   #762
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 忍者 查看文章
淨打主線邊駛行晒成個盤呀.....
淨主線基本上唔駛屈盤,直衝打BOSS都夠打,最主要YUNA召太屈

同埋其他人都打得下,都係加速,之後降野,再係咁斬呀必呀咁
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-14, 02:13 PM   #763
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
引用:
要搵件阿禪同佢召喚對戰先得
打第一次後可以學技,第二次可以升能力值
Thanks
果個阿禪應該同Rikku合流前後左右會遇到 , 我miss 左╮(╯﹏╰)╭

舊 01-03-14, 02:57 PM   #764
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
隻game 有冇二周目?thx

冇人答⋯⋯⋯⋯ (自己已搵答案)

此篇文章於 01-03-14 07:34 PM 被 1515 編輯。
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-14, 03:06 PM   #765
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
引用:
Thanks
果個阿禪應該同Rikku合流前後左右會遇到 , 我miss 左╮(╯﹏╰)╭
第一次ミヘン街道,拎防具
第二次幻光河,召喚士之心
第三次ナギ平原,召喚獸之心
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-14, 03:38 PM   #766
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:
作者: BlackWing 查看文章
第一次ミヘン街道,拎防具
第二次幻光河,召喚士之心
第三次ナギ平原,召喚獸之心
而家到左ナギ平原,同阿禪對完戰了,thanksY(^o^)Y

舊 01-03-14, 04:09 PM   #767
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
避雷o個度可唔可以用避一次,Save一次咁樣黎屈的? a

舊 01-03-14, 05:23 PM   #768
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

:甘樣又好似比game 玩甘 , 我決定放棄╮(╯﹏╰)╭

舊 01-03-14, 06:52 PM   #769
野良猫
肥倫

引用:
:甘樣又好似比game 玩甘 , 我決定放棄╮(╯﹏╰)╭
我最高記錄避到5次
舊 01-03-14, 07:32 PM   #770
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
避雷200次唔可以S/L ,因load 會重新計過; 唔可以轉畫面,即係要連續避
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-14, 08:57 PM   #771
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:
作者: 1515 查看文章
避雷200次唔可以S/L ,因load 會重新計過; 唔可以轉畫面,即係要連續避
Δ menu 得唔得 ??

引用:
我最高記錄避到5次
如果第199 次被ko 我會啪碟

舊 01-03-14, 09:04 PM   #772
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
引用:
Δ menu 得唔得 ??

如果第199 次被ko 我會啪碟
冇記錯落雷唔係完全random,唔同位置密度都唔同,有d密d既感覺上易避d,基本上差不多好似音樂game咁上下
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-14, 09:41 PM   #773
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
有節奏的,每個位都有自己節奏
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-14, 10:41 PM   #774
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
由酒店一出北面的雷平原
地下有一塊黑色陰影地帶的..
站在這裏是沒有雷擊的, 可說是安全地帶
只要行出一點點就有雷擊, 節奏上也頗為平均(大約5秒左右)
避開的話會跳回黑色的安全地帶
在這兒不斷重覆回避算是成功率較高的地方

能否做到避雷200次的話
還是要靠努力, 運氣和根性的..

此篇文章於 01-03-14 10:43 PM 被 aquarius 編輯。
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-14, 11:39 PM   #775
HM

打到最終決戰前面...

問:邊度賺錢容易?要收用心棒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
[多機種] Bio Hazard HD REMASTER l PS3, 360 l DL 版 PS4, XBone 武藤遊戲 電視遊戲討論版 635 02-13-15 07:31 PM
[PSV] Final Fantasy X|X-2 HD Remaster l 日版 12月26日發售 money 手提遊戲機討論版 149 10-29-13 08:30 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 01:50 AM

手機版 | APP版