Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 11-20-13, 12:01 PM   #151
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: ( ゚ω゚)かおもじさん 查看文章
現代民用機械人

睇到呢段片就好似當年細個睇1987年版robocop一樣
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-13, 07:00 PM   #152
候鳥
Crazy Gamer

http://www.youtube.com/watch?v=7HZPeSAPgBU
舊 11-21-13, 09:27 PM   #153
冬霜之子lucky
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2007

完全唔覺得係機械身體,輕到咁似係穿上特殊戰甲的人類
冬霜之子lucky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-13, 09:00 AM   #154
無神論者
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2010
無被人洗腦??
無神論者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-13, 09:04 AM   #155
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: 冬霜之子lucky 查看文章
咪係 根本就係超音戰士
仲要反起個面罩 cup番落黎果吓
扮哂鋼鐵俠

此篇文章於 11-22-13 12:42 PM 被 JoJo 編輯。
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-13, 09:27 AM   #156
候鳥
Crazy Gamer

引用:
作者: 冬霜之子lucky 查看文章
銀甲仲保留到個機械感
一去到黑甲...
舊 11-22-13, 10:22 AM   #157
RS 200
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
冇晒以前o個種笨重feel....
其實套野係reboot定係續集?
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-13, 11:29 AM   #158
MachineGunner

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: RS 200 查看文章
冇晒以前o個種笨重feel....
其實套野係reboot定係續集?
係remake.
MachineGunner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-13, 11:52 AM   #159
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: JO JO 查看文章
咪係 根本就係超音戰士
仲要反超個面罩 cup番落黎果吓
扮哂鋼鐵俠
超音戰士有一集玩番robocop轉頭

舊 11-22-13, 12:44 PM   #160
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: wing 查看文章
超音戰士有一集玩番robocop轉頭
有d咁事 完全冇印像
最記得係佢俾人斬手個集
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-13, 09:31 AM   #161
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
哈~! 想起SONIC BORGMAN, 多過ROBOCOP! 無他, 新設計沒有上代ROBOCOP特徵!
如果佢用番銀黑COLOR就會好D! COLOR好重要! BATMAN, SUPERMAN造型點變, 佢地都無轉顏色! 黑色ROBOCOP另人無法聯想起ROBOCOP! 呢個用黎做敵人可能仲好~

PS: 其實做超音戰士真人MOVIE都唔錯, 都想睇~

舊 12-13-13, 12:57 PM   #162
無神論者

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: kircheis 查看文章
哈~! 想起SONIC BORGMAN, 多過ROBOCOP! 無他, 新設計沒有上代ROBOCOP特徵!
如果佢用番銀黑COLOR就會好D! COLOR好重要! BATMAN, SUPERMAN造型點變, 佢地都無轉顏色! 黑色ROBOCOP另人無法聯想起ROBOCOP! 呢個用黎做敵人可能仲好~

PS: 其實做超音戰士真人MOVIE都唔錯, 都想睇~
可唔可以將主角洗左腦先...
無神論者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-13, 04:56 PM   #163
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: JO JO 查看文章
有d咁事 完全冇印像
最記得係佢俾人斬手個集
有一集講綠色甲果個主角去拍戲, 套戲服直情就係robocop. 有興趣可以去utube找
Sonic Soldier Borgman Ep 16

舊 01-07-14, 05:55 PM   #164
stonekeung

註冊日期: Jan 2010
stonekeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 05:42 PM   #165
候鳥
Crazy Gamer

http://www.toy-people.com/?p=23745
應該係新台版預告
舊 01-08-14, 09:30 PM   #166
冬霜之子lucky

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: 候鳥 查看文章
http://www.toy-people.com/?p=23745
應該係新台版預告

台灣一月尾就有得睇,早過香港
冬霜之子lucky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-14, 09:50 PM   #167
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
覺得自IRONMAN電影紅左之後所有"人型機械人"都定位晒... 特別係個頭盔,一定要反落黎...
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-14, 10:22 PM   #168
stonekeung

註冊日期: Jan 2010
stonekeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-14, 08:10 AM   #169
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: fortel 查看文章
覺得自IRONMAN電影紅左之後所有"人型機械人"都定位晒... 特別係個頭盔,一定要反落黎...
少年
你有冇睇過 Robocop 咖

舊 01-21-14, 09:11 AM   #170
烈海王

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: ammms 查看文章
少年
你有冇睇過 Robocop 咖
我諗佢係講個設計
舊版係人手戴嘅頭盔
新版比較似Ironman嗰種設計
不過我都想睇下
有無後生仔無睇過Robocop
以為呢套嘢係抄Ironman
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-14, 09:23 AM   #171
Eking

引用:
作者: 烈海王 查看文章
我諗佢係講個設計
舊版係人手戴嘅頭盔
不過我都想睇下
咁設計都唔係ironman先.... ironman 漫畫開頭都係載上去~

舊 01-21-14, 11:53 AM   #172
david
The One

註冊日期: Mar 2002
追趕跑跳碰....咩O黎O架大佬....應該識飛添啦吓話...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-14, 03:07 PM   #173
候鳥
Crazy Gamer

銀甲造型再望多D其實唔差
舊 01-21-14, 03:14 PM   #174
候鳥
Crazy Gamer

ROBOCOP - Official "Field Test" Movie Clip #1 (2014) [HD]

https://www.youtube.com/watch?v=OwEIuRSg7rA

有成分鐘
唔想睇既唔好睇

老實講,槍戰一流,臨尾仲補完返少少舊版一直存在既疑問
但鐵甲威龍味可以話係無哂,動作完全唔似一個機械人,(ironman d動作仲機械化過佢),真係要革新哂自己既舊概念先接受到

此篇文章於 01-22-14 05:20 AM 被 候鳥 編輯。
舊 01-22-14, 02:08 AM   #175
fortel
Game Master

引用:
作者: 烈海王 查看文章
我諗佢係講個設計
舊版係人手戴嘅頭盔
不過我都想睇下
鐵甲威龍又點會無睇過...

我係指點解redesign要搞到成隻ironman咁姐

舊版比較似機械人多d,新呢個真係似人著強化suit咁
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Winning Eleven 2013/ PES 2013 Shinjyo 電視遊戲討論版 4 09-18-12 10:02 AM
CES 2009: Robocop's Swiss Army Knife Designer 手機資訊/電腦軟硬討論 0 01-09-09 06:45 PM
請問之前話出果套robocop盒蛋出左未? 炒飯俠 收藏品討論版 4 02-17-06 10:50 PM
MOVIEMANIACS 7 - ROBOCOP Robot-12412 收藏品討論版 11 10-23-04 02:16 AM
[GC] RoboCop Squaresoft 電視遊戲討論版 12 06-13-04 07:26 PM

現在的時間是 06:08 AM

手機版 | APP版