Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-01-21, 11:14 AM   #26
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
如果唔係洗咁多橫手佢點止輸5成
星期四盤前一度上過500

舊 02-02-21, 04:28 PM   #27
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
據聞已經有兩套以呢個做題材嘅片籌拍緊,班 Redditor 有冇錢收?

搞到想搵返 The Big Short 嚟再睇。

此篇文章於 02-02-21 04:36 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-21, 04:58 PM   #28
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
不過基金佬都係主要輸客既錢,面子就輸晒
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-21, 02:45 AM   #29
肉羊哩咖
griffin611

你搵返 The Big Short 睇,有幾鑊,係就係人哋嘅錢,不過啲客可以走,甚至告鬼你,班客走晒你公司摺得,分分鐘要你破產。

受惠呢單嘢嘅 AMC 院線,個老闆話個股價升升埋埋夠還舊年借落啲債咁話。

此篇文章於 02-03-21 02:56 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-21, 10:18 AM   #30
Sar8
The One

兩日震到得返唔過100
進入鬥長命狀態

舊 02-03-21, 10:26 AM   #31
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
咁早就想拍劇?

結果係邊個贏都未知.....
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-21, 12:59 PM   #32
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: J+1 查看文章
咁早就想拍劇?

結果係邊個贏都未知.....
由手機版發出
咁冇人話大行贏就唔拍得既,反而可能仲可以拎多啲錢出黎拍一套「大行懲戒愚民記」
睇返已跌穿一百,仙股價指日可待。

此篇文章於 02-03-21 01:02 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-21, 04:01 PM   #33
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁冇人話大行贏就唔拍得既,反而可能仲可以拎多啲錢出黎拍一套「大行懲戒愚民記」
睇返已跌穿一百,仙股價指日可待。
係咪網上買賣網都係禁買GameStop?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-21, 04:08 PM   #34
Sar8
The One

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
其實日日都有少少放寬
星期四唔比買,星期五比買一股,星期一比買5-20股etc
到琴日都係keep住禁買,但12點零唔禁買,GME升到140之反又禁返買
琴晚好似連歐洲都有間卷商禁買

此篇文章於 02-03-21 04:12 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-21, 05:03 PM   #35
神人ではない!新人だ

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
樓上覆咗

其實在下冇特別留意實際操作,大不了只係去Y財經望下股價…
不過班大行咁玩真係遲早黎多次佔領…
明明依家美國已經夠晒撕裂。

舊 02-03-21, 05:13 PM   #36
肉羊哩咖
griffin611

好難講,呢舖左右兩邊都有可能一致,矛頭直指班死肥貓。不過班死肥貓都係兩邊嘅金主嚟,亦有可能嘈完一輪就無嘢~

舊 02-03-21, 05:50 PM   #37
Heaven
Game Master

要買既都買左,無咩新購買力,呢d時候莊家最易上下奇手,傷既都係散戶
由手機版發出
舊 02-03-21, 06:28 PM   #38
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Sar8 查看文章
兩日震到得返唔過100
進入鬥長命狀態
重有排鬥!

PS:玩家心態,唔好摺,話晒係全球最大型Game舖連鎖店呢!
(我去親外國旅行必定會去進貢之地!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-21, 06:52 PM   #39
肉羊哩咖
griffin611

有唔少美國人唔鍾意 Game Stop 啲服務態度。話係新 game 打開隻碟居然上面有指模嘅~

話返輚頭,原來當年有份 short 個地產證券市嘅 Micheal Burry(戲入面由 Christian Bale 飾演),呢舖有份入股「打救」 Game Stop,夠題材拍片喇掛?

舊 02-05-21, 03:06 PM   #40
神人ではない!新人だ

原來唔經唔覺已經跌到50左右,下星期應該可以歸零

舊 02-05-21, 04:04 PM   #41
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
如果結果係散戶自已散晒end你估仲拍唔拍
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-21, 04:46 PM   #42
Sar8
The One

拍...
拍紀錄片囉

自己最尾係星期六日反思覺得已經有D唔理智,好在走哂
而WSB已經開始內訌

此篇文章於 02-05-21 04:52 PM 被 Sar8 編輯。
舊 02-05-21, 05:40 PM   #43
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
少少錢洗咁睇得緊
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-21, 06:47 PM   #44
Heaven
Game Master

引用:
作者: J+1 查看文章
如果結果係散戶自已散晒end你估仲拍唔拍
由手機版發出
災難片都ok既,咁多股場新手高位接貨
由手機版發出
舊 02-05-21, 08:18 PM   #45
神人ではない!新人だ

如實拍出黎真係唔知點出街…當恐怖片?
CAPTION係咪應該寫「只要係大行,沽爆無限%都唔係問題!」

舊 02-05-21, 09:13 PM   #46
Sar8
The One

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
如實拍出黎真係唔知點出街…當恐怖片?
CAPTION係咪應該寫「只要係大行,沽爆無限%都唔係問題!」
金融界強雄
不過而家美國都唔好抱咁大希望

此篇文章於 02-05-21 09:17 PM 被 Sar8 編輯。
舊 02-25-21, 09:09 AM   #47
Sar8
The One

以為玩完結果仲未完
又一度盤後升上200

舊 02-25-21, 10:06 AM   #48
Fio