Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-16-11, 04:01 PM   #76
jamsquare
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
點解要用HG4身
成套夜叉唔得咩?
玩野
lm 加 41既話 -1%

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-11, 02:34 AM   #77
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: jamsquare 查看文章
好想要full set夜叉, 不過3個英雄章對我係超遙不可及
有咩方法可以keep住魔劍強化g, 又唔會(太)影響到個凸core速度?
夜叉用呢堆武又要唔超重,用水槍都唔得啊
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-11, 04:27 AM   #78
過眼雲煙
Crazy Gamer
DJ ERIC.T

註冊日期: Jan 2008
引用:
作者: jamsquare 查看文章
有無人可以推介一下機體parts?

70%凸core強襲8 (M99, multi way, 魔劍, lm, 41, 強化G)
20% 重火 (單式改, mk2, T10)
10% 狙擊 (遠雷, 加試作光學迷彩)

宜家用緊
41頭
enforcer1, or HG4 身
修羅2 手
夜叉 腳

好想要full set夜叉, 不過3個英雄章對我係超遙不可及
有咩方法可以keep住魔劍同強化g, 又唔會(太)影響到個凸core速度?
夜叉頭
死神身
修羅2手
夜叉腳
基本上魔劍強化G+M99/突擊統都唔會超重
當然甲會弱左

想再輕D可以用修羅5頭
過眼雲煙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-11, 12:27 PM   #79
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
謝各位意見

用僅有資源
換左
夜叉
修5
修2
夜叉

暫時-1%
打多粒超メタル換連射G連下先

出2.5之前打少左, 不知不覺夠章買distance, 同連射g
攻防戰真係幾好玩

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已

此篇文章於 07-17-11 12:35 PM 被 jamsquare 編輯。
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-11, 10:36 PM   #80
-.-
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2009
http://www.pixiv.net/member_illust.p...st_id=20437737

係時候勾起大家對極洋基地B點升降機既痛苦回憶vv

有個問題我想認真的問
其實有人知道EUST組織名字既全寫嗎?

此篇文章於 07-19-11 10:59 PM 被 -.- 編輯。
-.- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-11, 11:09 PM   #81
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: -.- 查看文章
http://www.pixiv.net/member_illust.p...st_id=20437737

其實有人知道EUST組織名字既全寫嗎?
BORDER BREAK @ ウィキ有答案.

舊 07-21-11, 09:48 PM   #82
fantast
↘SSR子宮3♪

註冊日期: Jan 2005
XBox Live GamertagFantasts
其實今次個場第一架飛機係咪480

2014/8/25 4:10am, 2014/9/6 4:30am, 2014/11/28 3:00pm, 2015/4/4 2:30pm, 2015/6/25 4:33am
2015/7/29 6:05pm, 2015/8/12 8:00am, 2015/8/22 12:00pm, 2015/9/4 11:20pm, 2015/9/6 4:29am
2015/9/7 1:16pm, 2016/3/19 3:01pm, 2016/4/18 10:26am, 2016/6/3 10:37am
fantast 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-11, 10:25 PM   #83
過眼雲煙
Crazy Gamer
DJ ERIC.T

註冊日期: Jan 2008
引用:
作者: fantast 查看文章
其實今次個場第一架飛機係咪480
我上次望係470
過眼雲煙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-11, 10:39 PM   #84
mcpy2000
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 過眼雲煙 查看文章
我上次望係470
係450
mcpy2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-11, 01:22 AM   #85
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
呢個場好好玩

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-11, 01:39 AM   #86
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
好到暈....撞正幾個frd底o既設施金就係咁黎

舊 07-22-11, 11:13 PM   #87
-.-

你做設施金,佢做修理金,大家有so...

不過上次極洋基地GRF側出擊單拖更易做設施金

---------------------------------

又一個限定Event

「エースボーダー選抜戦」開幕!

引用:
上級プレイヤー限定イベントバトル『エースボーダー選抜戦』の開催が決定!
このイベントで上位100名にランクインすると「エースボーダー」への申込み権利が発生します。

応募者の中から選抜メンバーとして約20名の「エースボーダー」を決定。
選ばれた「エースボーダー」は2011年9月17日(土)に幕張メッセで開催される第49回アミューズメントマシンショーにご招待し、EUST軍、GRF軍に分かれて10vs10の最終決戦を行っていただきます。

イベントバトル『エースボーダー選抜戦』
開催日程:2011/8/5(金)、6(土)、7(日)
参加資格:A1クラス以上限定
使用機体/装備:自由
※上位100名はエースボーダー申込み権利発生&エースボーダー専用通り名授与(BB.NET会員限定)
エースボーダー申し込み締め切り:8月21日(日)
※第49回アミューズメントマシンショーの最終決戦に参加されたエースボーダーには専用エンブレムが授与されます。

上位廿名可以登上AOU 2011的決戰舞台呢...
不過唔知佢會用邊種模式去打 (因為講左自由砌機就即係唔係機體/武裝限定戰...(廢話) 可能係用返一般全國既設定去打...)
只有三日時間可能留返d銀兩去試下

此篇文章於 07-24-11 10:38 AM 被 -.- 編輯。
-.- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-11, 09:15 AM   #88
kowloon
迷之技術員

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
想問下GAF有無係BB 開團??
我新手狂玩玩到B4 @@
kowloon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-11, 10:37 AM   #89
-.-

你指BB.NET入面既CLAN定?

舊 07-24-11, 01:44 PM   #90
kowloon
迷之技術員

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
引用:
你指BB.NET入面既CLAN定?
BB.NET入面既CLAN
等等去買電子錢做會員,想拿PSP2 個把大劍
kowloon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-11, 08:55 PM   #91
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
今個場洗唔洗一街都係廁所
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-11, 09:31 PM   #92
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 森羅 查看文章
今個場洗唔洗一街都係廁所
今次個MAP行上路成日會窄路相逢

另,砂刀斬人感覺良好
(不過打了五十蚊都是斬殺咗兩件,呢個MAP做佔據砂,突麻多)

試咗一次見到一個芋砂發現唔到我,用砂刀一刀斬落去唔死之後
第二次見到,都係零距離HS咗佢算數

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安

此篇文章於 07-26-11 09:29 PM 被 LR猫 編輯。
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-11, 11:37 PM   #93
-.-

最近S記好多動作
繼介紹朋友加入EV後
今日又公佈左CM 80官方檔既販賣品....
我就應該訂Fan Book同記事本

舊 07-27-11, 11:58 PM   #94
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
而家d b好勁,稱號又劍王,又番人
身上面仲綠底黄白間

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-11, 12:17 AM   #95
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
而家d b好勁,稱號又劍王,又番人
身上面仲綠底黄白間
落去做章Je

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-11, 11:32 PM   #96
-.-

下星期又出極洋基地B
...個個星期出新場唔怕好快玩哂咩?

舊 07-29-11, 11:34 PM   #97
mcpy2000

註冊日期: May 2008
引用:
下星期又出極洋基地B
SAGE想出哂D新MAP逼我地倒楣落佢度
mcpy2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-11, 11:48 PM   #98
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
下星期又出極洋基地B
舊場加飛機都未出晒
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-11, 12:04 AM   #99
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
輸咗兩局再timeout一局
極速落返A3

繼續玩砂刀運吉
睇下有無機會跌返落B class先~~
仲差吉死四條友就有我生平第一個接近戰章啦~~

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-11, 12:29 AM   #100
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
仲差49隻先有10個近接...
仲要繼續用d劍....
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
COMPOSITE Ver. Ka 総合THREAD Vol.5 ultrachiu 收藏品討論版 1008 09-23-17 12:06 PM
BBAB Ver.2.5 (ボーダーブレイク エアバースト) 討論區 vol 4 «現戰場: 極洋基地ベルスクA 〜凍て付く戦陣〜》 彼岸花 街機遊戲討論版 0 07-03-11 01:42 AM

現在的時間是 01:11 AM

手機版 | APP版