Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-24-10, 03:15 PM   #1
marspeople
God of Gamer
蒙面超人黑

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagmarspeople
◆ 港漫雜談-- 第柒回 ≪請支持930封神紀≫ ◆

無人開 囧/
我開

天子六真係好好睇

一瞬千撃抜山蓋世 鬼哭啾啾故豪鬼成

此篇文章於 09-17-10 02:27 AM 被 marspeople 編輯。
marspeople 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-10, 03:37 PM   #2
marspeople
蒙面超人黑

本天子七會唔會出十年呢

舊 07-24-10, 03:45 PM   #3
AMONtheBrave
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2004
期待天子六點五燕王篇\/

舊 07-24-10, 04:26 PM   #4
marspeople
蒙面超人黑

睇功夫好過\

舊 07-24-10, 04:26 PM   #5
marspeople
蒙面超人黑

引用:
作者: AMONtheBrave 查看文章
期待天子六點五燕王篇\/
出先算啦

舊 07-24-10, 05:18 PM   #6
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: marspeople 查看文章
本天子七會唔會出十年呢
佢係解書都認賣得差,所以比人收檔
天子七頂多咪又出2,3年
下下3國你估香港人唔悶架咩
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-10, 08:33 PM   #7
席翁

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: POKA 查看文章
佢係解書都認賣得差,所以比人收檔
天子七頂多咪又出2,3年
下下3國你估香港人唔悶架咩
香港人唔會怕悶既...
你睇下龍虎門,天下畫集
席翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-10, 08:35 PM   #8
joeypong
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: 席翁 查看文章
香港人唔會怕悶既...
你睇下龍虎門,天下畫集
咁點解我O係D港漫FORUM見到成日有個悶字呢?

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-10, 08:36 PM   #9
POKA
Banned

引用:
香港人唔會怕悶既...
你睇下龍虎門,天下畫集
呢幾年有邊套3國既港漫畫得長?
天子6 睇解書佢真係好想野想畫,但冇咁多期比佢畫
舊 07-24-10, 08:37 PM   #10
席翁

引用:
作者: joeypong 查看文章
咁點解我O係D港漫FORUM見到成日有個悶字呢?
佢地把口話悶,但係都睇.
好明顯係唔(怕)悶
舊 07-24-10, 08:38 PM   #11
joeypong

PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
咁又唔代表到D乜架喎...

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-10, 08:40 PM   #12
席翁

引用:
老老實實.大部份唔係玉皇朝同天下出d書都唔多賣得.
其他有d都有水準但係唔好賣.
你自己都知香港出三國既好似都係得3本左右(如果我冇記錯)
舊 07-24-10, 08:41 PM   #13
POKA
Banned

引用:
老老實實.大部份唔係玉皇朝同天下出d書都唔多賣得.
其他有d都有水準但係唔好賣.
你自己都知香港出三國既好似都係得3本左右(如果我冇記錯)
即係個D XX無雙,XX三國,全部唔計?
舊 07-24-10, 09:00 PM   #14
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
天子我最後睇果本係李世民... 之後有無一本超越到佢

舊 07-24-10, 09:06 PM   #15
席翁

引用:
即係個D XX無雙,XX三國,全部唔計?
當然唔計,除左得d名一樣.
內容根本同三國冇咩關係,改到神魔大戰一樣..(一個人打幾千人....玩咩..)
舊 07-24-10, 10:20 PM   #16
marspeople
蒙面超人黑

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
6 bbbbbbbbbbbbbb

舊 07-24-10, 10:27 PM   #17
kakajit
Game Master

引用:
其實天子6除左打皇城同埋打武當果排之外 ,
我唔敢話超越天子4 , 但至少睇齊
由其係頭七十幾期鐵木真同韓山童仲O係度O既時候絕對可以稱得上係好睇
雖然仍未及神兵2顛峰絕戰果排咁熱血 (始終神兵果兩個係神人 , 而鐵木真同韓山童算係比較"平實")
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-10, 10:29 PM   #18
marspeople
蒙面超人黑

4中段未到玄武門之前都仲好悶~

講咬金哥同朝陽果段真係

舊 07-25-10, 01:47 AM   #19
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: marspeople 查看文章
4中段未到玄武門之前都仲好悶~

講咬金哥同朝陽果段真係
都唔係,帝星篇已經好正~~
百里獨步對虯髯客,
楊玄感對摩訶葉,
兩段都好正~~
之後玄武門唔洗講,天河汗原本覺得有d蛇足,
一來夾硬用朝陽拉返渾天寶鏗出黎,二來有d拖,但最後一戰真係好正~~

舊 07-26-10, 02:04 AM   #20
POKA
Banned

性公子變返殺人如麻反而唔好睇
舊 07-26-10, 02:36 AM   #21
Gashapon™

引用:
性公子變返殺人如麻反而唔好睇
谷精上腦不知幾有驚喜
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-10, 09:56 AM   #22
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
神棍...再見了......

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-10, 10:17 AM   #23
白薔薇騎士
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
引用:
我都認為6係繼4之後較好睇
但6係睇配角們唔係睇重八哥

希望天子7會好睇啦~~

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-10, 06:15 PM   #24
gingq7

註冊日期: May 2008
如果唔係天子6被強制完結, 整體上一定好過4, 而家我覺得就睇齊啦...我個人就偏好天子6多少少
天子6比天子4好既地方: 配角, 打杖/計謀
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-10, 08:20 PM   #25
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
睇黎6真係好掂

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:43 AM