Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 11-27-15, 03:25 PM   #26
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Sar8 查看文章
勇士輸先,定係76人贏先
76人呢緊對火箭呀
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-15, 05:52 PM   #27
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: kin~kin 查看文章
76人簡直係毀滅緊d年輕球員...
球壇之恥...

就算係重建球隊, 一般都會搵D 經驗老將以老帶新,或者搵堆綠葉幫手
我頂佢而家隊76ers....有大半隊都唔知咩人黎
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-15, 09:30 PM   #28
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Penny仔 查看文章
球壇之恥...

就算係重建球隊, 一般都會搵D 經驗老將以老帶新,或者搵堆綠葉幫手
D-League球隊…

外國有d媒體直頭話要諗方法制裁佢…
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-15, 11:04 PM   #29
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
雖然我睇波唔多, 今年76人都一場無睇過,
但早幾日同朋友講開, 我話LAL 其實擺爛搏PICK可能仲好, 但鬥爛要同76人比可能輸,
朋友既回應係「而家對76人睇落有種莫明的廢, 唔係形容到出黎, 總之就唔似一隊波」

舊 11-27-15, 11:30 PM   #30
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
湖人好似爭落好多選秀權
應該輸極都冇好簽

舊 11-28-15, 12:40 PM   #31
Sar8
The One

CURRY又痴左線

反而今季Klay好似淡左

此篇文章於 11-28-15 12:55 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-15, 01:43 PM   #32
Penny仔

引用:
作者: Sar8 查看文章
湖人好似爭落好多選秀權
應該輸極都冇好簽
今季有頭3 保護(好似係)

Btw, 76ers..........
舊 11-28-15, 08:01 PM   #33
Penny仔

華麗:

平實:

本季2個最變態的球員...
舊 11-28-15, 08:51 PM   #34
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:
華麗:

平實:

射3分都可以玩到你謝
不過越睇越覺得Klay+MVP+Green都係不可或缺
尤其Green傳波真係越睇越有味道

Kawhi今季好似多左好多單打/post play
最恐怖係進攻勁外防守仲有咁高水準

舊 11-28-15, 08:59 PM   #35
HenryAbyss
Crazy Gamer

引用:
球壇之恥...

講真今季我又唔怪76人,佢都疊埋心水選Russell
點知你廢湖咁搞笑有得選Oakfor都唔選
咁76人個3rd pick硬選okafor都係合理,反正都搏新仔

反正佢都係擺明車馬搏新仔+慳錢
佢做的trade我都覺得好合理
當然賣相就實難睇

舊 11-29-15, 12:13 PM   #36
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
CURRY又黎料~
系咪每場想打3節@@

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-15, 01:00 PM   #37
Penny仔

引用:
作者: DC 97 查看文章
CURRY又黎料~
系咪每場想打3節@@
佢只係隨手打左一節only...之後已經收手唔射
舊 11-29-15, 01:38 PM   #38
Sar8
The One

仲諗住國王比到下壓力...
點知抄成廿幾三十分

舊 11-30-15, 09:41 AM   #39
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
KOBE宣布打埋今季就退休。
http://www.nba.com/2015/news/11/29/k...iref:nbahpt13a

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-15, 10:11 AM   #40
Penny仔

老大.................

回想當年我超憎佢
但佢對籃球既熱愛, 同刻苦既態度實在令人敬佩...

好多人話佢應該早D退, 唔好做臭自己個朵
但如果你熱愛籃球的話,當然會想奮戰到最後一刻

此篇文章於 11-30-15 10:14 AM 被 Penny仔 編輯。
舊 11-30-15, 10:34 AM   #41
HenryAbyss
Crazy Gamer

NBA 76人又輸一場

黄蜂補左豪哥後,Bench充實左好多
雙jermey幫大忙

舊 11-30-15, 10:45 AM   #42
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
華麗:

-Skip-

平實:

-Skip-

可以加埋PG落去, 佢今季都好變態
如果KD唔繼續傷, 都應該計埋, 三個球員0既共通點係得分極之efficient
舊 11-30-15, 10:46 AM   #43
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:

回想當年我超憎佢

我當年都唔中意佢, 但佢0既努力, 堅持同專業真係慢慢令我改觀
舊 11-30-15, 10:52 AM   #44
HenryAbyss
Crazy Gamer

引用:

回想當年我超憎佢

雙面刃
太有愛有時令到其他人好難做

舊 11-30-15, 11:01 AM   #45
Penny仔

引用:
作者: HenryAbyss 查看文章
雙面刃
太有愛有時令到其他人好難做
kobe本來就唔係一個球商高的球員, 佢係勝在爛做...死練爛練
有時去到佢呢D位, 真係需要一個導師幫一幫佢
...但而家呢個史葛是廢的
舊 11-30-15, 11:14 AM   #46
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

Byron Scott作為一個教練, 最叻就係刷鞋...
舊 11-30-15, 11:16 AM   #47
HenryAbyss
Crazy Gamer

引用:
kobe本來就唔係一個球商高的球員, 佢係勝在爛做...死練爛練
現在就算吧啦
其實望下dirk/duncan咁,慢慢轉型做精神領䄂乜好

舊 11-30-15, 11:23 AM   #48
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
好似咁多年係得Phil先叫管得住佢 (不過04年佢都逼走過Phil一次)。
雖然今年係慘不忍睹,不過佢條命都算唔錯架啦,
3連霸有Shaq、2連霸有Gasol,
做個得分王、史上第二單場高分紀錄,
仲有一個管理層俾佢終生係Lakers唔使走,
係整個聯盟心目中我相信佢都已經係僅次於MJ之後既legend

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-15, 11:59 AM   #49
Penny仔

引用:
作者: HenryAbyss 查看文章
講真今季我又唔怪76人,佢都疊埋心水選Russell
點知你廢湖咁搞笑有得選Oakfor都唔選
咁76人個3rd pick硬選okafor都係合理,反正都搏新仔

反正佢都係擺明車馬搏新仔+慳錢
佢做的trade我都覺得好合理
當然賣相就實難睇
問題係佢咁樣狂輸, 其實幾影響隊中年輕人既成長
當你輸慣左, 團火熄滅了....就會點唔翻著
隊波咁頹...真係寧願去玩, 好過去練波

管理層當組軍好似打機咁
但事實上落場打波既球員係人而唔係機械
舊 11-30-15, 12:27 PM   #50
HenryAbyss
Crazy Gamer

引用:
問題係佢咁樣狂輸, 其實幾影響隊中年輕人既成長
當你輸慣左, 團火熄滅了....就會點唔翻著
隊波咁頹...真係寧願去玩, 好過去練波

管理層當組軍好似打機咁
但事實上落場打波既球員係人而唔係機械
呢d其實睇球員/教練團
好的教練團看似平凡的新仔都可以練成神兵(Spurs/Warrior/Jazz)
攤開76人個squad其實練得下既都只有okafor,noel (embiid?不認識的孩子呢)
都預左今季又係等抽波,隔離木狼/帝王都廢左好耐先有點兒希望
最大問題okafor係咪本身都已經唔多想來者

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 38 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 11-25-15 01:38 PM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 05:13 AM

手機版 | APP版