Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-16-08, 01:41 AM   #1
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 7ming_格鬥苦手 查看文章
買左DS : Down fall 行貨版
片長大概一小時
內容一般啦,不太突出
故事性不太高

普通玩家還是問人借來看便算了^^"
始終還是要付出2百多元....
點解見到MK賣百幾o既.....

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-08, 07:18 PM   #2
小雲天
Crazy Gamer
好多GAMR要玩

註冊日期: Oct 2006
PSN  IDCSFish
XBox Live GamertagCSFish360
好正,我玩得好開心

Little Big Planet 創意之評測
近期所玩:Resistance 2、LBP、COD5、GEARS OF WAR 2、NBA2K9、FIFA09、DEAD SPACE
E兩個月買左三千幾蚊Game 破產
小雲天 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-08, 02:24 AM   #3
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
玩到去第7關,有個好大ge地方,有個好大ge球體,外圍有兩條軸轉緊,
有兩條光線V字形咁反射上下各一部機度,個度應該點過??HLP (希望大家知我講邊度.)
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-08, 04:10 PM   #4
kashiko
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
引用:
作者: Akira 明 查看文章
玩到去第7關,有個好大ge地方,有個好大ge球體,外圍有兩條軸轉緊,
有兩條光線V字形咁反射上下各一部機度,個度應該點過??HLP (希望大家知我講邊度.)
要打爆果4部V字機, 有兩部o係舊石後面
之後裝個野上去
kashiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-08, 10:26 PM   #5
Majesty

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDdchan2008
how much is DS (HK version) now?

Majesty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 11:15 AM   #6
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: Majesty 查看文章
how much is DS (HK version) now?
new around HK$330-340
2nd hand around HK$250

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 11:41 PM   #7
Majesty

引用:
作者: daihamlop 查看文章
new around HK$330-340
2nd hand around HK$250
Thanks!

I tried the demo yesterday... and I found DS seems not easy to play...

舊 12-09-08, 11:29 AM   #8
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
Thanks!

I tried the demo yesterday... and I found DS seems not easy to play...
ee......個人問題
我覺得BioShock好玩d...
重申係個人問題

另Dead Space 都有Easy架

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 12-09-08, 11:05 PM   #9
Majesty

引用:
作者: daihamlop 查看文章
ee......個人問題
我覺得BioShock好玩d...
重申係個人問題

另Dead Space 都有Easy架
So, I will start from Easy!!!!

舊 01-12-09, 02:10 PM   #10
Majesty

入手一段時間, 今晚開始玩! 如果要攞獎盃, 有冇野要注意呀?

舊 01-12-09, 02:15 PM   #11
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
入手一段時間, 今晚開始玩! 如果要攞獎盃, 有冇野要注意呀?
um....就係clear左Normal, 只會喺Normal繼承
打impossible都係由零開始

另有某幾個Throphy係要喺打大佬/射擊倉時達成
講注意

始終完成impossible mode先係白金最難嘅地方

舊 01-12-09, 05:01 PM   #12
衝擊波
Junior Member

註冊日期: Apr 2006
XBox Live GamertagUNCLE BALL
我玩2次easy + 1次 impossible 開晒成就..
第2次 easy (繼承)只用 plasma cutter,收埋晒其他武器,間中攞出嚟 upgrade..
對我嚟講最煩係射擊小遊戲.

可以的話,尤其第一次玩,真係唔好用 cheat code,唔係就浪費左隻game..

另有樣野我玩完一次先知: 呢隻 game 唔係玩 headshot,而係射手手腳腳/ 觸手... 佢係有教的,但我自己 miss 左 ... game 既主題係 .. 肢解

頂唔順d光暗差就較 game 內面 brightness 啦,我有一日玩到想嘔
衝擊波 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-09, 08:41 PM   #13
Majesty

多謝大家指教, 一於今晚開始!

舊 01-21-09, 09:03 PM   #14
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertaggoldensteven
終於爆左了....
真係好鬼正
不過個故事好難明
R晒頭...
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-09, 09:07 PM   #15
JASUGUN
Crazy Gamer
精神病患者

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 黃金史提芬 查看文章
終於爆左了....
真係好鬼正
不過個故事好難明
R晒頭...
巴哈有人整理左全中文劇情翻譯doc
JASUGUN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-09, 10:15 PM   #16
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

XBox Live Gamertaggoldensteven
引用:
作者: JASUGUN 查看文章
巴哈有人整理左全中文劇情翻譯doc
睇左了
都係好R頭...
始終不知道maker是好是壞...
舊 01-21-09, 10:54 PM   #17
Majesty

引用:
終於爆左了....
真係好鬼正
不過個故事好難明
R晒頭...
我玩得好慢好慢... 有排都唔使爆...

成日比d怪嚇死...

舊 01-21-09, 11:11 PM   #18
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

引用:
我玩得好慢好慢... 有排都唔使爆...

成日比d怪嚇死...
我之前都係好驚
所以停左好耐冇玩...隻game一出即買呢家先爆

但呢隻真係一隻頂級game...
故事好有深度<---唔明所以就話有深度
應該有續集吧
舊 04-03-09, 04:17 PM   #19
Majesty

引用:
我之前都係好驚
所以停左好耐冇玩...隻game一出即買呢家先爆

但呢隻真係一隻頂級game...
故事好有深度<---唔明所以就話有深度
應該有續集吧
我要玩到今日先第一次爆...

二週目應該快好多, 一於衝one gun+maxed out!!!

舊 04-03-09, 04:29 PM   #20
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
我要玩到今日先第一次爆...

二週目應該快好多, 一於衝one gun+maxed out!!!
其實1週目應該用easy 再攞晒全部Trophy
二週目就專攻impossible mode
咁就最快白金

舊 04-03-09, 04:33 PM   #21
subzero
Game Master

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDSubzeroHK
買左 PC 版都仲未玩... 但又想買隻 PS3 版.... 有無人想放二手...

白金完成
Killzone 2 / Dead Space / Resident Evil 5 / Transformers: Revenge of the Fallen / inFamous / Call of Juarez: BiB / Demon's Souls / Marvel Ultimate Alliance 2 / Uncharted 2 / Borderlands / Fallout 3 / The Saboteur / Darksiders / Army of Two: 40th Day / Dante's Inferno / MAG / FF13 / Mafia 2 / Red Dead Redemption / Medal of Honor / Dead Space 2 / Killzone 3 / Heavy Rain / LA Noire / BRINK
subzero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-09, 04:21 PM   #22
Majesty

5月1日竟然就係打Dead Space Impossible Mode, 白金入手...

老實講, 我要打到第3次先冇咁驚, 仲要speaker唔可以太大聲...

Anyway, 一隻有heart的game!

舊 05-05-09, 01:53 PM   #23
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
EA Rename Dead Space Devs Studio
http://www.ps3center.net//news/2867/...e-devs-studio/

Dead Space studio由EA Redwood Shores改名為Visceral Games
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-09, 01:30 PM   #24
nerv173
Game Master

註冊日期: Dec 2001
借問聲用左秘技可唔可以解成就?
nerv173 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-09, 02:34 PM   #25
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
作者: nerv173 查看文章
借問聲用左秘技可唔可以解成就?
可以,放心用~

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[問題] 有冇Bioshock / Dead Space 中文版攻略網址? 6402oen 電視遊戲討論版 2 11-11-08 01:31 AM

現在的時間是 06:20 AM

手機版 | APP版