Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-04-10, 11:48 PM   #51
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
http://www.anisong.org/2010/11/03/2602

「ANIMAX MUSIX FALL 2010」SETLIST
-OPENING-

SCANDAL
1. 瞬間センチメンタル – 動畫《鋼の錬金術師 FULLMETAL ALCHEMIST》ED
2. 少女S – 動畫《BLEACH 》O
3. KOSHI-TANTAN – 劇場版動畫《ルー・ガルー》IM

AKINO from bless4
4. 創聖のアクエリオン – 動畫《創聖のアクエリオン》OP
5. Go Tight! – 動畫《創聖のアクエリオン》後期OP

Lia
6. My Soul, Your Beats! – 動畫《Angel Beats!》OP
7. 鳥の詩 – 動畫《AIR》OP

喜多修平
8. Breakin’ through – 動畫《ペルソナ 〜トリニティ・ソウル〜》OP

黒崎真音
9. Magic∞world – 動畫《とある魔術の禁書目録Ⅱ》ED

LISP
10. あなたにVacuum! 〜ちょいかため〜
11. 恋する乙女のカタルシス – 動畫《這いよる ニャル子》OP

玉置成実
12. Believe – 動畫《機動戦士ガンダムSEED》OP
13. Reason – 動畫《機動戦士ガンダムSEED DESTINY》ED

ELISA
14. SPECIAL ONE – OVA動畫《とある科学の超電磁砲》ED
15. Real Force – 動畫《とある科学の超電磁砲》ED

佐咲紗花
16. fly away t.p.s – 動畫《T.P.さくら 〜タイムパラディンさくら〜》OP
+ Real Star☆ – 動畫《らっきー☆れーさー》ED

GRANRODEO
17. 甘い痛みは幻想の果てに
18. アウトサイダー – 動畫《キューティーハニーTHE LIVE》OP
19. ROSE HIP-BULLET – 動畫《咎狗の血》OP

彩菜
20. Last Regrets – 動畫《Kanon》OP

下川みくに
21. 南風 -動畫《フルメタル・パニック!TSR》OP
22. 君がいるから – 動畫《FAIRY TAIL》ED

HIMEKA
23. 明日へのキズナ – 動畫《戦場のヴァルキュリア》OP

Kalafina
24. oblivious – 劇場版《空の境界》ED
25. 輝く空の静寂には – 動畫《黒執事Ⅱ》IM
26. 光の旋律 – 動畫《ソ・ラ・ノ・ヲ・ト》OP

ORIGA
27. inner universe – 動畫《攻殻機動隊 STAND ALONE COMPLEX》OP
28. rise – 動畫《攻殻機動隊 S.A.C. 2nd GIG》OP

中川翔子
29. 空色デイズ – 動畫《天元突破グレンラガン》OP
30. RAY OF LIGHT – 動畫《鋼の錬金術師 FULLMETAL ALCHEMIST》ED
31. 涙の種、笑顔の花 – 劇場版 《元突破グレンラガン 螺巌篇》ED
32. フライングヒューマノイド- 動畫《世紀末オカルト学院》OP

KOTOKO
33. SCREW – 電影《ASSAULT GIRLS》OP
34. Suppuration-core- – 動畫《神無月の巫女》IM
35. Loop-the-Loop – 動畫《もっとTo LOVEる-とらぶる-》OP
36. Re-sublimity – 動畫《神無月の巫女》OP
37. ハヤテのごとく! – 動畫《ハヤテのごとく!》OP
38. being – 動畫《灼眼のシャナ》OP

-中場休息-

AKINO from bless4 × 玉置成実
39. CAT’S EYE – 動畫《キャッツ・アイ》OP

AKINO from bless4
40. CHA-LA HEAD-CHA-LA – 動畫《ドラゴンボールZ》OP

May’n × ORIGA
41. THE REAL FOLK BLUES – 動畫《カウボーイビバップ》ED

May’n
42. Beautiful world – 劇場版《ヱヴァンゲリヲン新劇場版:序》OP
43. Lost my music – 動畫《涼宮ハルヒの憂鬱》IM

GRANRODEO
44. めぐりあい – 動畫《機動戦士ガンダムIII めぐりあい宇宙編》OP

LISP
45. ラムのラブソング – 動畫《うる星やつら》OP

中川翔子
46. Give a reason – 動畫《スレイヤーズNEXT》OP
47. 星間飛行 – 動畫《マクロスF》IM

下川みくに × HIMEKA
48. 輪舞~revolution~ – 動畫《少女革命ウテナ》OP

HIMEKA
49. God knows… – 動畫《涼宮ハルヒの憂鬱》IM

Kalafina × ELISA
50. ゆずれない願い – 動畫《魔法騎士レイアース》OP

Kalafina
51. あんなに一緒だったのに – 動畫《機動戦士ガンダムSEED》ED

黒崎真音
52. 翼はPleasure Line – 動畫《クロノクルセイド》OP

下川みくに
53. 水の星へ愛をこめて – 動畫《機動戦士Zガンダム》OP

喜多修平
54. アニメじゃない~夢を忘れた古い地球人よ~ – 動畫《機動戦士ガンダムZZ》OP

喜多修平 × 佐咲紗花 × 河野万里奈
55. ハローダーウィン!~好奇心オンデマンド~ – 動畫《ケロロ軍曹》OP

佐咲紗花
56. IN MY DREAM – 動畫《ブレンパワード》OP

玉置成実
57. 残酷な天使のテーゼ – 動畫《新世紀エヴァンゲリオン》OP

ELISA
58. 愛・おぼえていますか – 動畫《超時空要塞マクロス 愛・おぼえていますか》IM

Lia
59. ETERNAL WIND~ほほえみは光る風の中 ~ – 動畫《機動戦士ガンダムF91》ED

ORIGA × Lia
60. sakura – 動畫《交響詩篇エウレカセブン》OP

SCANDAL
61. ルージュの伝言 – 動畫《魔女の宅急便》OP

SCANDAL × 中川翔子
62. Don’t say “lazy” – 動畫《けいおん!》ED

May’n
63. Ready Go! – 動畫《オオカミさんと七人の仲間たち》OP
64. キミシニタモウコトナカレ – 動畫《シャングリ・ラ》OP
65. ダイアモンド クレバス – 動畫《マクロスF》ED
66. シンジテミル – 電影《インシテミル 7日間のデス・ゲーム》OP
67. ユズレナイ想ヒ – 動畫《戦国BASARA弐》IM
68. 射手座☆午後九時 Don’t be late – 動畫《マクロスF》IM

紅字的好神啊!! 超想聽啊!!
真係好正
kalafina唱あんなに一緒だったのに 仲正過see saw原唱
但反而唱返佢地自己既歌好似有d失準
一來d音響蓋過佢地把聲...d合音 和唱聲唔多出到

此篇文章於 11-04-10 11:51 PM 被 朔望~ 編輯。
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-10, 01:03 AM   #52
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 朔望~ 查看文章
真係好正
kalafina唱あんなに一緒だったのに 仲正過see saw原唱
正過原唱就完全唔能夠認同
石川正好多

正如WAKANA翻唱水の証
都係原版田中理惠 Ver.好D

FJ翻唱Key of the twilight
都係原版 Emily Ver.好D

FJ翻唱the main theme of Xenosaga 2
都係原版Deb Lyons Ver好D

冇笠原
得FJ四位既MATERIALISE
我都覺得差咁D野

舊 11-05-10, 01:18 AM   #53
hsbchk
Senior Gamer
頹廢網管

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: money 查看文章
正過原唱就完全唔能夠認同
石川正好多

正如WAKANA翻唱水の証
都係原版田中理惠 Ver.好D

FJ翻唱Key of the twilight
都係原版 Emily Ver.好D

FJ翻唱the main theme of Xenosaga 2
都係原版Deb Lyons Ver好D

冇笠原
得FJ四位既MATERIALISE
我都覺得差咁D野
原唱有原唱的味道
但是這次的翻唱無可否認真的很不錯
和音部分其實好出好夾歌的Melody
加上這次這首歌是梶浦本人rearrange
冇聽過現場好難話邊個唱正幾多的

引用:
作者: 朔望~ 查看文章
真係好正
這次kalafina出戰的歌曲是由Animax的Band去演奏的
而這次演出的PA的Vocal和Band混音是不同panel的sound man負責的
假如Band Mixing部分音量過大,vocal Mix就要相應調高,
但調太高又會令house Speaker的聲音收進Mic內導致feedback
加上以香港人標準來聽,日本的演唱會基本上音量都會調得較高…
所以有相應的難度…
(這次Kalafina和其他單位不同,自帶了sound man做vocal混音)

應援中:AniSong Fans Club HK
團結網絡力量 集合動漫歌聲

此篇文章於 11-05-10 01:26 AM 被 hsbchk 編輯。
hsbchk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-10, 01:32 AM   #54
money
◆.西野司命.◆

引用:
作者: hsbchk 查看文章
原唱有原唱的味道
但是這次的翻唱無可否認真的很不錯
和音部分其實好出好夾歌的Melody
加上這次這首歌是梶浦本人rearrange
冇聽過現場好難話邊個唱正幾多的

就算冇聽過
我都可以話石川正好多
唱既力度 音程 聲線
石川好過Kalafina好多
唔錯唔代表係好過原唱

舊 11-05-10, 02:02 AM   #55
hsbchk
頹廢網管

引用:
就算冇聽過
我都可以話石川正好多
唱既力度 音程 聲線
石川好過Kalafina好多
唔錯唔代表係好過原唱
好唔好聽呢下野其實就好主觀的
當然原曲由於作曲作詞會配合歌手的音域,基本上表現都會好過翻唱
但事實上亦不能否認有一些情況翻唱者的演繹可媲美原唱者,甚至青出於藍勝於藍
不過,真係要在現場聽過,感受一下生曲才可以作判斷

而事實上我因公去了現場並且實際聽過
個人認為音量沒錯是非常大聲
因為工作關係沒有帶螢光棒反而
拿著folder在場中心企的時候
好確實感受到folder傳來的震動(證明當真好大聲)
但是Mixing的確沒有大問題
而Kalafina的音質亦表現得相當出色
和音期間三人互補的襯托、Bridge期間的英文演唱等都和旋律相當吻合
聽過我是覺得感覺良好的
是難得展現及演繹原曲神緒的良音演出

舊 11-05-10, 02:09 AM   #56
money
◆.西野司命.◆

引用:
好唔好聽呢下野其實就好主觀的
當然原曲由於作曲作詞會配合歌手的音域,基本上表現都會好過翻唱
但事實上亦不能否認有一些情況翻唱者的演繹可媲美原唱者,甚至青出於藍勝於藍
不過,真係要在現場聽過,感受一下生曲才可以作判斷

而事實上我因公去了現場並且實際聽過
個人認為音量是非常大聲沒錯
因為工作關係[s]沒有帶螢光棒反而[/s]拿著folder在場中心企
好確實感受到folder傳來的震動(證明當真好大聲)
但是Mixing的確沒有大問題
而Kalafina的音質亦表現得相當出色
和音期間三人互補的襯托、Bridge期間的英文演唱等都和旋律相當吻合
聽過我是覺得感覺良好的
是難得展現及演繹原曲神緒的良音演出
實力唔同已經係一個理由

日本Mixing冇大問題
反觀你地兩次攪既Kalafina LIVE
兩次都十分之唔掂
你地應該要檢討下

舊 11-05-10, 02:44 AM   #57
hsbchk
頹廢網管

引用:
實力唔同已經係一個理由

日本Mixing冇大問題
反觀你地兩次攪既Kalafina LIVE
兩次都十分之唔掂
你地應該要檢討下
money大哥,首先我們來平心靜氣討論番原本個問題
事實上我是覺得如果聽之前已經有一個「呢個好聽o的」「o個個冇咁好聽」的概念
或多或少會影響判斷
當然,出道年資、經驗、(累計)練習量會影響表達歌曲的方式及效果
但是我認為歌手互相配合、產生共鳴
亦可以配合出唔錯的音域

觀乎Kalafina三人的配合
除了廣闊的音域外
還有天份、練習量和同調率,以及現場演出的表現
我認為單以實力兩個字概括地將一首歌曲的演繹分高低有點難度

Sorry for Off-topic:
至於小弟公司主辦的演唱會
由於我們的經驗尚淺,當然會有許多未盡人意、或有缺失之處
令各位觀眾感到未盡完美,本人心表歉意
我們每次演唱會後都會進行檢討
並且嘗試找出問題根源及解決方法去改善現狀
以大家都能享受演唱會的樂趣為目標
去盡力做好每場演唱會的配套工作
當然我們亦需要觀眾們給予機會、支持和協助
才能將大家所鐘愛的原聲演出,以更完美的姿態帶給大家
所以觀迎大家以電郵去把您們的意見興我們分享,
讓在場內外工作的我們,也能感受到您們的歡樂及不滿

money大哥,假若您有寶貴的意見,
請務必要與我分享。
作為AniSong的Fans、作為演唱會主辦方的工作人員,
我都十分樂意去聽取意見以努力改善。
但為免離題過多,如果可以的話還請以PM告知,感謝!

舊 11-05-10, 02:55 AM   #58
money
◆.西野司命.◆

引用:
money大哥,首先我們來平心靜氣討論番原本個問題
事實上我是覺得如果聽之前已經有一個「呢個好聽o的」「o個個冇咁好聽」的概念
或多或少會影響判斷
當然,出道年資、經驗、(累計)練習量會影響表達歌曲的方式及效果
但是我認為歌手互相配合、產生共鳴
亦可以配合出唔錯的音域
我好平心靜氣
係你理解唔到
唔錯唔代表好過原唱

會講得出話好過原唱既人
絕對唔係出自我呢D
鐘意Yuki姐差唔多10年既人把口度

舊 11-05-10, 03:08 AM   #59
hsbchk
頹廢網管

引用:
我好平心靜氣
係你理解唔到
唔錯唔代表好過原唱
我並無打算主觀地一錘定音
而是事實上各有春秋
強烈建議money大哥有機會實際聽一次現場演出

引用:
會講得出話好過原唱既人
絕對唔係出自我呢D
鐘意Yuki姐差唔多10年既人把口度
所以我一直都認為你係前輩
還望多多指教

舊 11-05-10, 04:35 AM   #60
朔望~
Game Master
妹控

咁真係好對唔住
一句好過原唱就令到money大咁激動
可能我睇場live睇得興奮得滯啦
字眼上用過火
真係好對唔住

不過我偏愛kalafina係不變既 (喂)
當然無yuki就點會有今日既kalafina呢

此篇文章於 11-05-10 05:15 AM 被 朔望~ 編輯。
舊 11-05-10, 10:29 AM   #61
carusodavis
Junior Member

註冊日期: Mar 2007
變成梶浦後宮串了
去左現場的朋友可唔可以講下其他歌手呢
特別想知道Origa唱成點…佢的live真係難得一見
仲有官網寫佢唱的其實係水之星
http://www.animax.co.jp/animaxmusix/report/

仲有May’n唱lost my music有冇好似上次god knows咁莫名其妙用上假音?唱beautiful world有冇唱到斷氣/走音
Lia同Himeka的表現又如何?
好多野問,唔該哂
carusodavis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-10, 02:31 PM   #62
朔望~
Game Master
妹控

引用:
作者: carusodavis 查看文章
變成梶浦後宮串了
去左現場的朋友可唔可以講下其他歌手呢
特別想知道Origa唱成點…佢的live真係難得一見
仲有官網寫佢唱的其實係水之星
http://www.animax.co.jp/animaxmusix/report/

仲有May’n唱lost my music有冇好似上次god knows咁莫名其妙用上假音?唱beautiful world有冇唱到斷氣/走音
Lia同Himeka的表現又如何?
好多野問,唔該哂
Origa唱得唔錯 又係全場high晒仲(可能外國人都巨肺d啦 真係相當唔錯)
又用俄文同日文打招呼
水之星 官網好似錯左
我記得係下川唱的

ORIGA × Lia
60. sakura – 動畫《交響詩篇エウレカセブン》OP
呢個係正解
開始時origa唱前段音樂果隻英文歌完整版...一時唔記得果隻歌叫咩名...
跟住就入sakura 就同lia合唱
銀幕就播住劇場版既片段
中間蘭頓大叫eureka時全場又跟住大叫eureka

may'n 唱beautiful world 就麻麻地 d假音做得好辛苦...

中川翔子 may'n kotoko 呢d人氣最重既就全場跳晒 個台係震既
中川就例牌又叫個助手出黎用手機同全場人影相up上blog

elisa唱live比想像中的好

有d歌手唔多熟 所以唔比評了

此篇文章於 11-05-10 02:39 PM 被 朔望~ 編輯。
舊 11-08-10, 06:36 AM   #63
money
◆.西野司命.◆

聽左Kalafina首あんなに一緒だったのに
好過原唱?
一D都唔覺得囉
點聽都聽唔到會好過原唱
係唔錯
同石川比 差好遠

舊 11-08-10, 07:35 PM   #64
carusodavis

註冊日期: Mar 2007
題外話,其實我一直都想佢地翻唱深海之孤獨…
carusodavis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-10, 10:12 PM   #65
小樹
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2005
XBox Live GamertagLeo8896
有時有d野唔洗做到咁串既

正題
我想知點解依d live多數都唔會出DVD,BD既?
小樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-10, 11:07 PM   #66
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
聽完あんなに一緒だったのに~
我覺得唔應該將兩個版本來作比較啦, 雙方唱法其實差好遠.....
但各有各味道, 各有千秋 \/
Kalafina 未必唱得出石川智晶的味道...
反之亦然, 石川智晶都未必唱得到 Kalafina 的味道~

如果單評Kalafina今次所唱的....
合聲部份真係合得好正, 中間加入的梶浦語/英語(?)更是一絕
若果當作是另一個ver.來欣賞的話, 絕對都是屬於一首神曲!!

此篇文章於 11-08-10 11:30 PM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-10, 11:12 PM   #67
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: carusodavis 查看文章
題外話,其實我一直都想佢地翻唱深海之孤獨…
我都想, 我覺得 wakana 把聲好適合唱這首

引用:
作者: 小樹 查看文章
有時有d野唔洗做到咁串既

正題
我想知點解依d live多數都唔會出DVD,BD既?
我覺得無咩巿場就唔出架啦, 你估出 DVD/BD 真係咁好賣咩

舊 11-08-10, 11:52 PM   #68
小樹
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2005
XBox Live GamertagLeo8896
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
我都想, 我覺得 wakana 把聲好適合唱這首

我覺得無咩巿場就唔出架啦, 你估出 DVD/BD 真係咁好賣咩
始終我依d無咩資金去遠征既,有出DVD係一件好值得開心既事
小樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-10, 12:39 AM   #69
朔望~
Game Master
妹控

引用:
作者: 小樹 查看文章
始終我依d無咩資金去遠征既,有出DVD係一件好值得開心既事
唯有等animax播返=[

ot一下
非常期待12月kalafina隻dvd

此篇文章於 11-09-10 12:44 AM 被 朔望~ 編輯。
舊 11-09-10, 01:20 PM   #70
kuromi

註冊日期: Jan 2009
引用:

這次kalafina出戰的歌曲是由Animax的Band去演奏的
而這次演出的PA的Vocal和Band混音是不同panel的sound man負責的
假如Band Mixing部分音量過大,vocal Mix就要相應調高,
但調太高又會令house Speaker的聲音收進Mic內導致feedback
加上以香港人標準來聽,日本的演唱會基本上音量都會調得較高…
所以有相應的難度…
(這次Kalafina和其他單位不同,自帶了sound man做vocal混音)
一般稍有規模的演唱會都至少有2 位PA(soundman),
根本只是一個基本做法,沒什麼值得炫耀.
而一般是一位PA負責house , 即觀眾所聽到的聲音;
另一位PA負責MONITOR, 即台上的表演者所聽到的聲音.
另外還加多一位MANIPULATOR
如果只有一位PA, 說穿了只是為了省本

至於FEEDBACK的問題,
是因為MIC 收了MONITOR SPEAKER 的聲音
而不是HOUSE SPEAKER 的聲音.
(如果HOUSE 和MONITOR 都用同一組SPEAKER 的話, 則另作別論,
這是超細型的演唱會的做法)

在發表"專業意見"時, 請也先進修一下一些基本的專業知識
只要求別人給你時間改善... 時間是給了, 但進半點步也未見耶
kuromi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-10, 05:19 PM   #71
hsbchk
頹廢網管

引用:
作者: kuromi 查看文章
一般稍有規模的演唱會都至少有2 位PA(soundman),
根本只是一個基本做法,沒什麼值得炫耀.
而一般是一位PA負責house , 即觀眾所聽到的聲音;
另一位PA負責MONITOR, 即台上的表演者所聽到的聲音.
另外還加多一位MANIPULATOR
如果只有一位PA, 說穿了只是為了省本

至於FEEDBACK的問題,
是因為MIC 收了MONITOR SPEAKER 的聲音
而不是HOUSE SPEAKER 的聲音.
(如果HOUSE 和MONITOR 都用同一組SPEAKER 的話, 則另作別論,
這是超細型的演唱會的做法)
其實只是想表達一下當日的情況,並沒有炫耀的意思
而當日的音響關係其實分開了Vocal Monitor, Band Monitor, Vocal House和Band house四個部分
Mon ope 2 -3人在台側, house 2-3人在arena中央

feedback問題,我有再問過在日本做PA的幾個朋友,
他們都說雖然一般feedback大多是因為monitor的聲音入mic而引發
但並不是只有mic收到monitor speaker的聲音才會出現
而是當input 收到output的聲音就會產生feedback
所以假若house的聲音比monitor的聲音大,
由於house speaker的output而引起的feedback還是會發生的
這次的情況就是因為house的部分較大聲,致令為了保持平衡而將vocal house 部分也調高至feedback的邊緣

個人而言,我還只是一個初入行努力學習中的小伙子
要比專業當然不及眾多經驗豐富的前輩了
而我的發言也並沒有班門弄斧的意思
只是作為一個當時亦在場內的人,發表一下活動的所見所聞而已

舊 11-09-10, 10:07 PM   #72
NishizonoShinji

註冊日期: Sep 2009
引用:
他們都說雖然一般feedback大多是因為monitor的聲音入mic而引發
一般:monitor(output)→mic(input)
但並不是只有mic收到monitor speaker的聲音才會出現
並不是:monitor(output)→mic(input)
而是當input 收到output的聲音就會產生feedback
而是:monitor(output)→mic(input)
救命~請問我理解唔到點解用三行講同一樣野 充咁長..究竟想講啥...
都係少說話多做事啦
NishizonoShinji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-10, 12:08 AM   #73
kuromi

註冊日期: Jan 2009
引用:

所以假若house的聲音比monitor的聲音大,
由於house speaker的output而引起的feedback還是會發生的
這次的情況就是因為house的部分較大聲,致令為了保持平衡而將vocal house 部分也調高至feedback的邊緣

個人而言,我還只是一個初入行努力學習中的小伙子
要比專業當然不及眾多經驗豐富的前輩了
只是作為一個當時亦在場內的人,發表一下活動的所見所聞而已

House 的聲音是給觀眾聽的, 正常來說, 怎計也會比Monitor 的聲音大..
如果monitor的聲音比House大, 感覺就好像在九展6/F場,
只放置演講用的喇叭當house speaker來舉行演唱會一樣.

如果如你所說Feedback 的主因是HOUSE比MON大聲,
那所有演唱會都無可避免會有feedback出現了……

另外, 我沒有說你在班門弄斧, 我也不是什麼前輩
只是不巧我也有很多PA朋友, 純粹想分享一下他們平時
和我談論的事情而已
kuromi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-11, 07:12 PM   #74
money
◆.西野司命.◆

http://musix.animax.co.jp/index.html

舊 11-24-11, 12:13 AM   #75
money
◆.西野司命.◆

有話題性過ASL

部分SETLIST

Kalafina「Nowhere」
Kalafina&中川翔子 「空色デイズ」
GRANRODEO「INVOKE」
茅原実里&angela「ETERNAL BLAZE」
May'n「only my railgun」
May'n「オルフェ」
茅原実里「あんなに一緒だったのに」
angela「seacret base」
angela「君の知らない物語」
KOTOKO&GRANRODEO&May'n「SWORD SUMMIT」

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Dance Evolution Arcade 香港 location test 2012/3/6~2012/3/12 tung999 街機遊戲討論版 101 07-11-13 11:58 PM
[多機種] Winning Eleven 2012 / Pro Evolution Soccer 2012 neo 電視遊戲討論版 236 03-24-12 08:09 PM
Animax HK討論 2 HTW 日本動漫畫討論版 998 07-27-10 11:31 PM
Animax HK討論 okabe 日本動漫畫討論版 998 12-23-05 07:58 AM
Animax 一問 Squaresoft 日本動漫畫討論版 5 10-26-04 09:50 PM

現在的時間是 12:28 AM

手機版 | APP版