Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-24-10, 05:27 AM   #376
Iro
God of Gamer
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
總算贏波晉級 不過今場後防太差 只係贏運氣

之後要對英格蘭都幾難踢 如果贏 八強好可能對阿根庭 盡力而為啦
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-10, 07:52 PM   #377
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
睇三場

梅迪薩卡d狀態差到
昔日隊中1vs1對抗成功率最高既佢已經消失
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-10, 07:54 PM   #378
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
梅迪薩卡
上屆都以經覺得佢不嬲唔穩
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-10, 11:00 PM   #379
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
16強要對最難嬴的球隊
恐怕
過到16強8強過到阿根廷先算

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-10, 11:01 PM   #380
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
今屆隊英格蘭,我真係唔覺有能力贏到德國

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-10, 11:04 PM   #381
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: mario0606 查看文章
今屆隊英格蘭,我真係唔覺有能力贏到德國
有樣野叫格食格
之前巴塞打國米
全宇宙睇好巴塞
結果第一回合就輸3-1

有得計就唔係足球
呢隊英格蘭只係打得差
唔係代表冇實力
有時打起左個信心就唔同

此篇文章於 06-24-10 11:06 PM 被 POKA 編輯。
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-10, 11:12 PM   #382
暴走蟹

引用:
作者: 小嘉 查看文章
梅迪薩卡
上屆都以經覺得佢不嬲唔穩
上屆德國正值開始轉打進攻足球

成條陣式比較壓前.

無奈對梅迪薩卡呢d傳統轉身慢既高中堅弱點放大化..

但佢正面對抗同埋空戰都係強大~~無咩人拎到甜頭

但今屆兩樣都無哂
舊 06-24-10, 11:18 PM   #383
Iro
魔法學園學生

引用:
作者: POKA 查看文章
有樣野叫格食格
之前巴塞打國米
全宇宙睇好巴塞
結果第一回合就輸3-1

有得計就唔係足球
呢隊英格蘭只係打得差
唔係代表冇實力
有時打起左個信心就唔同
我認同英格蘭有實力贏德國 不過咁唔係叫格食格囉 個例子都係算把啦 你唔係想話英格蘭會學國際米蘭咁打防守嘛?

=====

只要兩隊打得出應有水準 場波會好精彩
舊 06-24-10, 11:20 PM   #384
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: Iro 查看文章
我認同英格蘭有實力贏德國 不過咁唔係叫格食格囉 個例子都係算把啦 你唔係想話英格蘭會學國際米蘭咁打防守嘛?

=====

只要兩隊打得出應有水準 場波會好精彩
我例子意思係足球係估唔到既
大部份人睇好都冇用,冇得計冇得估既
打防守有咩唔好呀
拎到冠軍就係好球隊
成功左既時候,冇人會計較返你個過程~!
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-10, 11:26 PM   #385
Iro
魔法學園學生

引用:
作者: POKA 查看文章
我例子意思係足球係估唔到既
大部份人睇好都冇用,冇得計冇得估既
打防守有咩唔好呀
拎到冠軍就係好球隊
成功左既時候,冇人會計較返你個過程~!
唔該唔好曲解我意思
我只係話你個例子不適合依個情況 無貶低過防守足球

至於你想用例子嚟話 "結果無得計 無得估"
套用番 伍晃榮先生的名句 [波係圓的] 會唔會比較令人容易明白呢? (純屬個人建議)
舊 06-25-10, 10:47 PM   #386
suger_ohkawa
Crazy Gamer
閱讀愛好者

註冊日期: Mar 2004
好搞笑的新聞:
章魚預測德國擊敗英格蘭
引用:
章魚預測德國擊敗英格蘭

一條2歲大的章魚預測,世界盃德英大戰中,德國將勝出。

該條名為保羅的章魚出生於英國,在德國長大,現被海洋生物水族館飼養。水族館發言人稱,保羅曾成\預測德國擊敗澳洲及加納,但會敗於塞爾維亞。牠更在2008年的歐洲錦標賽中,成\預測德國隊8成賽果。

保羅如何預測賽果?原來保羅被放進魚缸後,有兩個玻璃器皿,分別貼上德國及英格蘭的旗幟。保羅毫不猶疑游過去,進入有德國旗幟玻璃器皿,從中挑出一隻河蚌,預測德國取勝。

(美聯社)
http://g.hk.sports.yahoo.com/footbal...999fa3a84.html

舊 06-27-10, 01:27 AM   #387
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
自己覺得今屆德國能穩勝英格蘭
英格蘭自己分組賽都踢得唔好
我睇好比奧斯爾兩次助攻攪掂
奧斯爾真係愈睇愈勁
本身已經覺得佢係德國最有前途的新星
但馬連好似就仲未上力

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-10, 01:29 AM   #388
Iro
魔法學園學生

啲球員無傷都話 宜家少左小豬 無人打防中好危險囉
舊 06-27-10, 01:42 AM   #389
暴走蟹

引用:
作者: chunmanx 查看文章
自己覺得今屆德國能穩勝英格蘭
英格蘭自己分組賽都踢得唔好
我睇好比奧斯爾兩次助攻攪掂
奧斯爾真係愈睇愈勁
本身已經覺得佢係德國最有前途的新星
但馬連好似就仲未上力
後備上陣多
點上力

引用:
啲球員無傷都話 宜家少左小豬 無人打防中好危險囉
應該愛好插上既基迪拉頂小豬個位
本黎可前插果個位比郤奧斯
舊 06-27-10, 05:37 PM   #390
C@T
伊達と酔狂で・・・

註冊日期: Apr 2002
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/foot...10/8764856.stm

有機會缺陣的包括Schweinsteiger, Boateng 及 Cacau

真的上不了場的情況暫定用 Kroos 代替 Schweinsteiger, Jansen / Badstuber 代替 Boateng 作正選....
一旦比賽中再有傷出德國真的可能連找一個像樣的也沒有
唉....
C@T 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-10, 09:22 PM   #391
暴走蟹

卡卡奧傷左

咁都唔見傑斯寧上場就激死我
舊 06-27-10, 09:48 PM   #392
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
引用:
作者: 暴走蟹 查看文章
卡卡奧傷左

咁都唔見傑斯寧上場就激死我
可惜,但小豬無問題,希望可以有十足狀態

舊 06-27-10, 10:49 PM   #393
Iro
魔法學園學生

如果因為英格蘭果球當唔入贏一球晉級 實畀人鬧足幾十年
我想德國憑實力贏波而唔係運氣或其他原因
舊 06-27-10, 10:54 PM   #394
ZombieTerry
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
只有寄望佢地下半場再發力!! 今晚芥蘭個後防其實唔多穩!!
ZombieTerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-10, 10:55 PM   #395
jason_kasim
我愛港女

上半場其實好多機會
拉唔開3:0結果
下半場唔好太縮反而會定好多
芥蘭d後防太差

舊 06-27-10, 11:01 PM   #396
無賴男
復仇勇者

引用:
個旁証 球証 3合一 咁都睇唔到成個波位
唔係1966還債呀哇 唉..2隊都係愛隊

德國如果係咁贏,真係都唔知講咩好

舊 06-27-10, 11:55 PM   #397
suger_ohkawa
Crazy Gamer
閱讀愛好者

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: suger_ohkawa 查看文章
好搞笑的新聞:
章魚預測德國擊敗英格蘭

http://g.hk.sports.yahoo.com/footbal...999fa3a84.html
看來用這條占卜誰是冠軍也不錯

舊 06-27-10, 11:57 PM   #398
jason_kasim
我愛港女

雖然芥蘭後防實在太水
不過今場打反擊真係好靚
傑斯寧終於有得出
超級瑪利奧繼續敗家

舊 06-27-10, 11:58 PM   #399
無賴男
復仇勇者

4:1 恭喜德國進身8強,優勝劣敗 ,下場贏埋阿XX ROAD TO 4強 GOGOGO

舊 06-27-10, 11:59 PM   #400
ZombieTerry
Game Master

註冊日期: Jun 2007
很出色的快速反擊!!
ZombieTerry 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:32 PM

手機版 | APP版