Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 43 83 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 103  ... 最後
日本動漫畫討論版>TVアニメ「ドラゴンボール超」2015年7月放送開始!丨ストーリー原案:鳥山明
凍檸茶>﹏< 01:18 PM 04-06-17
組合技 百倍太陽拳+天津飯氣功炮+龜仙人魔封波
這招應該可以推人出場外
Akira 明 01:32 PM 04-06-17
TEAM WORK最麻煩係比達,而王子既性格
不過佢依家變咗個廿四孝爸爸

布歐最唔聽話除非撒旦係現場

17号唔知係咪我行我素類
gingq7 01:51 PM 04-06-17
其實龍珠一向都特登整到1v1, 真正3v1好似未試過, 2v1都極少仲要只係打一陣,
今次話就話係team work, 但我覺得最後都係幾條戰線同時1v1

而家我最想睇既係悟空被10人圍打, 但應該無乜可能
神名レオ 02:19 PM 04-06-17
作者: Akira 明:
TEAM WORK最麻煩係比達,而王子既性格
不過佢依家變咗個廿四孝爸爸

布歐最唔聽話除非撒旦係現場

17号唔知係咪我行我素類
17號其實原版個描寫真係唔算深,又好快退場
所以先比GT個制作組「利用」左,寫到佢咁⋯⋯
反而鳥叔個後設定,佢又顧家,又熱愛大自然(理境保育員)
個性格好令人期待
Rance 02:53 PM 04-06-17
基本上一同D隊員講輸左就乜都無就個個都唔敢玩野架啦,我都唔明係咩理由唔講,
其他宇宙D隊員都知會啦
HON HON 03:35 PM 04-06-17
作者: Rance:
基本上一同D隊員講輸左就乜都無就個個都唔敢玩野架啦,我都唔明係咩理由唔講,
其他宇宙D隊員都知會啦
因為悟空個宇宙既排名係尾2, 亦即係入面既人都咁高智慧, 所以無其他嗰d咁識諗野....haha
(斷估咋)

不過都係嗰句, 唔係咁講邊有戲做...
gingq7 05:53 PM 04-07-17
其實講唔講理應唔會影響故事發展, 反正都一定係會去打, 唔講只係令到觀眾覺得悟空十分"不夠朋友",
如果遲d因為唔講已令到比達或其他人入左"睇小mode"而輸, 我會覺得呢個編排十分失敗
事丫娃些 06:09 PM 04-09-17

psidef 01:20 AM 04-10-17
拉麵男......
HI_Ricky 03:12 AM 04-10-17
作者: gingq7:
其實龍珠一向都特登整到1v1, 真正3v1好似未試過, 2v1都極少仲要只係打一陣,
今次話就話係team work, 但我覺得最後都係幾條戰線同時1v1

而家我最想睇既係悟空被10人圍打, 但應該無乜可能
由Z 打阿哥到斯路都好多2 vs 1
fortel 10:22 AM 04-10-17
打17號都要爆超藍

好心佢之唔好咁早出神西啦,一開波就吹到破壞神LV,而家無限、17號都要爆藍
KENSNAKE 12:22 PM 04-10-17
唔講都唔記得由打人造人開始悟空由頭尾都冇見過17號。

超藍大平賣打乜都超藍。攪乜呀…
gingq7 10:00 PM 04-10-17
作者: fortel:
打17號都要爆超藍

好心佢之唔好咁早出神西啦,一開波就吹到破壞神LV,而家無限、17號都要爆藍
咁上集打無閑爆超藍解得通既, 等 無閑親自面對吓呢個級數有個心理準備, 真正開打時就無咁易發呆企定定
次期Cekehe 01:05 PM 04-16-17
17號會唔會太勁?只係日日食子彈大炮,就已經練到可以輕鬆硬擋超藍龜波......
pet3 01:13 PM 04-16-17
作者: 次期Cekehe:
17號會唔會太勁?只係日日食子彈大炮,就已經練到可以輕鬆硬擋超藍龜波......
基本上悟空都是留力的
否則無限死左9世
Kain 01:35 PM 04-16-17
17號=泰仔
預告外星人=バカ王子

神名レオ 01:51 PM 04-16-17
呢個17號真係好過gt太多了~
希望到結局時可以睇到佢老婆同班仔女嘅樣
fortel 06:06 PM 04-16-17
好似點都想拉返去Z漫畫版個歐布END到....

其實咁多後設不如放棄原版END,隻返個新END出黎仲好啦
次期Cekehe 09:03 PM 04-16-17
作者: fortel:
好似點都想拉返去Z漫畫版個歐布END到....

其實咁多後設不如放棄原版END,隻返個新END出黎仲好啦
歐布END係鳥山明自己寫嘅龍珠正史,一定唔會改喎,
問題只係「超」會唔會做到去歐布END後續故事,正式將GT收皮......
亍 ◣ 10:24 AM 04-17-17

呢個好似比之前個發光波波好D

不過玩AR以玩具級數做到咩
gingq7 12:07 PM 04-17-17
作者: 次期Cekehe:
護罩算係17,18號針對氣功砲的特殊機能, 可以硬擋超藍龜波唔代表17號有超藍級既...
不過點睇都已經勁過無閑幾個次元,
好可能應該已經係第7宇宙隊第4強, 弱過悟空/比達, 應該和布歐/回塘悟飯差唔多
ayane123 01:54 PM 04-17-17
作者: gingq7:
護罩算係17,18號針對氣功砲的特殊機能, 可以硬擋超藍龜波唔代表17號有超藍級既...
不過點睇都已經勁過無閑幾個次元,
好可能應該已經係第7宇宙隊第4強, 弱過悟空/比達, 應該和布歐/回塘悟飯差唔多
點可能,17號以前同魔童打成平手炸

點可以去到肥布歐個啲境界,我記得人做人個設定係永久能源

打極都唔會減氣力,但佢地係唔會練到比原本設計能力更加勁

超藍根本係別一次元既野,點可能同佢過到招鬥到波.....

超西三打破壞神,掂都掂唔到佢,比佢一隻手指就收皮喇

總之越睇越唔好睇
怪盜小G 02:08 PM 04-17-17
睇龍珠唔好用個腦去睇
次期Cekehe 03:12 PM 04-17-17
諗諗下,其實自從黃金菲利篇,連傑紐都可以一個人就打贏悟飯+魔童+地球戰士,
已經知道呢套野唔可以用常理去理解,總之佢話邊個勁就邊個勁啦......
Sar8 03:29 PM 04-17-17
因為每過一章,全部NPC都會自動LV UP
標籤:ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠
第一 ... 43 83 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 103  ... 最後

返回主題版面