Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-31-19, 12:17 AM   #1576
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
打冰召通常用 cloud好友, 打飛兩次(連追擊x2) 就可以開風召喚.
跟住cloud EX+ 就好快打完
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-19, 09:02 AM   #1577
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
我冇真化CLOUD呢,同埋而家覺得CLOUD太慢 @@ 平時打D勁野好難用

岩岩升爆冰召開番COSMOS 又出番D斷片MISSION喎 @@ 又打下先

冰召個COSMOS易打過其他太多了 XD 爆水打埋其他召先

雷召1百都多血左好多,好似都係用番CLOUD好喎有得係咁疾佢,定試下用老師係咁打後佢好 @@

用老師推,REM係咁俾落古打,推到佢1次都郁唔到,17ACT XD

用埋土召打仲好喎,好似有1隻老師已經夠,唔駛疾佢,都唔會俾佢郁到,13ACT

用極限雪糕FD打10ACT @@ 60萬分,超爽,我隻落古冇返過黎,1開波換左 XD

用你隻CLOUD仲屈 @@ 7ACT打完,90萬分,CLOUD好似專用黎屈召咁 XD

此篇文章於 03-31-19 11:03 AM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-19, 12:11 PM   #1578
Gustavi
Crazy Gamer

梗係唔會用自己隻cloud 啦, 講緊換好友隻cloud
一次升3個人先有效率.
舊 03-31-19, 02:11 PM   #1579
ShinDou

雷召COSMOS都COMPLETE左了,唔算易喎我隻落古都岩岩好用晒技 @@ 仲出左光豬同貓

有第2本書了,而家將兩把真化可以多2粒鋼,應該都係俾ACE凸2最好﹖之後拎多粒先再升勁招落古招EX﹖

其實都諗緊KUJA,不過睇ALTEMA好多人話唔夠技用,話ACE個HP加加勁好多

此篇文章於 03-31-19 02:27 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-31-19, 02:56 PM   #1580
Gustavi
Crazy Gamer

火冰雷個時都未有真化梗係易D

我覺得ace > kuja 架
舊 03-31-19, 03:10 PM   #1581
ShinDou

乜D真化武要咁多肥,搞到而家要係咁刷番活動換 @@

ACE好似真係超大力又多HIT,升埋70LV先 @@

嘩水召COSMOS都難喎雖然COMPLETE到,不過除左光豬差唔多個個都用晒技,出左落古ACE光豬 FD女騎,45ACT49萬分 @@

CHAOS應該唔駛試了,應該要覺70埋再真化凸爆先得啦﹖

將軍COSMOS都仲係好難,出左落古 ACE 光豬,打到淨5分1果陣殺唔切D卒俾人ALL秒左隻,試下出REM睇下會唔會易D先

ACE換REM唔夠火力,雖然都係磨到得番5分1血 @@ 應該要高凸先打到了

原來斷章都有高水晶執喎,定係落古斷章先開始有﹖而家覺68了,爭95先可以覺70,定係用黎覺埋CLOUD上65先仲好﹖

終於COMPLETE到急COSMOS了,80ACT 29萬分,落古 ACE REM,FD空賊冇真化好低攻,好彩都夠殺,不過都玩到冇晒技,終於FEEL到ACE點屈法,個HP加加好似出技咁大力,仲打全場 @@ 續戰力好過KUJA好多,KUJA爆完6下ULTIMA就細力好多

急COSMOS共鬥果隻同單打果隻1樣﹖不過我D人咁廢應該冇人會組我 @@

原來又有書了,又要諗下真化邊個 @@

真化CELES先,遲D可能會有用,而且凸1野就勁好多,拎粒鋼真凸爆左落古先

再打將軍EX 33ACT 52萬分了 XD

凸爆埋真化落古了,但冇肥又要去打肥 @@ 應該將軍活動好刷好多,快好多

終於有第1把紫武 XD 即刻食埋粒珠,原來冇得除出黎 @@

原來而家隻落古都有3千8攻 XD

此篇文章於 03-31-19 10:43 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-01-19, 12:03 AM   #1582
Gustavi
Crazy Gamer

急cosmos共闘你用隻貓, 等兩個主人公入黎幫你打就ok啦.

lock用落係幾正架我覺得.

打cosmos/chaos 個類呢,
你可以搵下有冇ffcc 隻貓好友
臨尾換佢出黎, 技1 -> EX -> 開召喚 -> 技2 三次, 其他兩個打手全力打.
舊 04-01-19, 10:22 AM   #1583
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
竟然有4月1日event, 召喚獸莫古XDDDDD
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-19, 10:52 AM   #1584
Gustavi
Crazy Gamer

最重要係送多本真化書wo , 正呀 XD
舊 04-01-19, 11:51 AM   #1585
ShinDou

貓好友係咪個女人? Hp打人計埋另外兩條友個brave但又唔扣佢地,淨係扣自己,次次打人都有十萬,係幾勁,不過太少技,係俾fd用先岩

4月1仲以為係魚人節活動,堅派書咁正?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 04-01-19, 12:06 PM   #1586
Gustavi
Crazy Gamer

ffcc呀, 自己用的話會經常用HP+ 個d 架.
佢技1同EX 都唔計行動, EX係全體hp傷害上昇.

你睇個chocobo mission , 記得快手打齊佢, 得兩日.
舊 04-01-19, 12:54 PM   #1587
ShinDou

但好似要keep另外兩個滿brave先扣最多,佢用hp攻果招補另外兩個brave好似補得1半度,但另外兩個好難keep到滿brave唔打人

舊 04-01-19, 12:56 PM   #1588
ShinDou

急cosmos我貓冇ex喎,覺61,af洗攻,有人組我咩 XD

舊 04-01-19, 01:29 PM   #1589
ShinDou

又有本書又要諗下真化邊個好,諗緊雪糕定kuja,粒鋼就應該俾ace紫埋先,咁就基本物魔都有1打手,真化應該最緊要都係打手啦?其他影響唔算大?之後應該凸左cloud先,再之後應該kuja

舊 04-01-19, 04:37 PM   #1590
ShinDou

原來又要真化埋防具黎開洞入珠,拎左ace果粒俾落古食唔到,要太多肥,迫人刷共鬥

舊 04-01-19, 04:53 PM   #1591
ShinDou

諗諗下將軍好似都有用喎,用黎主要做坦既話幫人食hp,而家多左break左佢都照開hp all,af谷血,相性好似都夠用,可以唔駛專同ex同真化都用得下,係要打人先要真化姐,試下升黎過活動先,應該覺60夠

舊 04-01-19, 05:23 PM   #1592
Gustavi
Crazy Gamer

提一提你, D珠而家係唔可以拔番出黎,
而且要真滿武器先有一粒, 唔好亂用.
舊 04-01-19, 05:52 PM   #1593
ShinDou

已經俾落古食晒兩粒a,不過c好似冇乜用唔食都得,暫時郁得最快既打手都係落古?

舊 04-01-19, 10:43 PM   #1594
ShinDou

升完將軍COMPLETE到COSMOS了 XD 落古ACE將軍 FD女騎,66ACT 41萬分,真係好屈喎幫人擋HP,仲要好似只係當佢自己1個食﹖唔係佢1個食埋另外兩個HP﹖我有次唔記得偷大佬個攻BUFF俾佢全體噴都係扣得5千 @@

0凸相性洗下AF都有萬9血,不過唔夠CP搞到要凸爆左專2防先得,不過冇真化

此篇文章於 04-01-19 10:46 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-01-19, 11:06 PM   #1595
Nichiki

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: ShinDou 查看文章
升完將軍COMPLETE到COSMOS了 XD 落古ACE將軍 FD女騎,66ACT 41萬分,真係好屈喎幫人擋HP,仲要好似只係當佢自己1個食﹖唔係佢1個食埋另外兩個HP﹖我有次唔記得偷大佬個攻BUFF俾佢全體噴都係扣得5千 @@

0凸相性洗下AF都有萬9血,不過唔夠CP搞到要凸爆左專2防先得,不過冇真化
手有咩可以真化嘅EX?先投資一隊打Chaos
Nichiki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-19, 11:13 PM   #1596
ShinDou

原來將軍技2先補到血,技1係補BRAVE @@ 冇專既話要出多隻幫佢補,試下落REM先

諗諗下攻好似都緊要,扣得人多先補得多,除非出隻奶補佢

打淨大佬半血死左

暫時落古ACE紫武,CLOUD KUJA CELES 武真化0凸

其他有既EX: 雪糕,VAAN,REM,性騎,大佬,TINA,小醜,沙漠王,老師,RINOA,AURON,JECHT,PRISHE,奶挺,王子,ZELL,比比,ROSA

此篇文章於 04-01-19 11:15 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-03-19, 01:48 AM   #1597
Nichiki

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: ShinDou 查看文章
原來將軍技2先補到血,技1係補BRAVE @@ 冇專既話要出多隻幫佢補,試下落REM先

諗諗下攻好似都緊要,扣得人多先補得多,除非出隻奶補佢

打淨大佬半血死左

暫時落古ACE紫武,CLOUD KUJA CELES 武真化0凸

其他有既EX: 雪糕,VAAN,REM,性騎,大佬,TINA,小醜,沙漠王,老師,RINOA,AURON,JECHT,PRISHE,奶挺,王子,ZELL,比比,ROSA
真滿雷姆,應該打到chaos,再回收返啲突石
Nichiki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-19, 07:35 AM   #1598
ShinDou

冇晒書同鋼了 XD

但REM真化左唔係只係EX打大力D咩﹖其他能力好似唔係勁得好多咁﹖

2部6章HARD180難果版打唔到了,打到大佬半血召第2次卒就俾人屈死,我D技都玩晒 @@ 又要等新活動先再打了

此篇文章於 04-03-19 04:44 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-03-19, 05:30 PM   #1599
Gustavi
Crazy Gamer

個d你唔好浪費技打左右兩隻wo

如果你升左bash係完全可以無視佢地.
舊 04-03-19, 05:52 PM   #1600
ShinDou

原來左右唔駛殺﹖得閒試下先 XD

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 08:38 AM

手機版 | APP版