Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 16 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 36  ... 最後
電視遊戲討論版>Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月
MultiPASS 07:29 PM 02-14-18
作者: charcsc2000:
香港最大問題係....準時收工=沒野做....OT=勤力...
所以勤力>成果
PatrickNo42 07:36 PM 02-14-18
作者: MultiPASS:
應該係老任要趕上年尾出,
之前光田同高橋都有講過schedule好趕...
仲有最大原因:7成伙記比上面借左去幫手整薩爾達,得果40丁友整呢隻

都可以做到咁就只能夠話呢d真係職人既堅持
aquarius 02:52 AM 02-15-18
作者: RPG之鬼:
好多年前已經係咁
記得有講過員工唔准OT,OT要上面批准,如果員工自行要學習新工具最多留到9點,星期日要放假
日本嘅市場計埋銷量可以容納到幾年出一隻game咪可以囉
popstars 06:46 AM 02-15-18
想問一下第2集同第一集故事有冇關係?
直接玩第2集。。。。
MultiPASS 07:24 AM 02-15-18
作者: popstars:
直接玩第2集。。。。
基本上係冇,
可以直接玩第2集。
fortel 09:19 AM 02-15-18
作者: popstars:
直接玩第2集。。。。
有,不過無玩過1既都無咩大影響,可以直接玩2
sonic 10:30 AM 02-15-18
終於玩完第一輪,好耐未試過咁滿足,啲劇情動畫都會得閒去返youtube睇返
神名レオ 10:53 AM 02-15-18
作者: sonic:
終於玩完第一輪,好耐未試過咁滿足,啲劇情動畫都會得閒去返youtube睇返
劇情動畫game入面隨時有得睇㗎
saberlam 09:32 PM 02-17-18
這遊戲第一時間買了下載版, 印象中要8千多YEN.

非常垃圾的手提畫面(弄過720P更新又沒有消息), 玩法可以, 但地圖導航是反人類, 要斬掉重做....

這遊戲是我最後悔購入的, 被宣傳片誤導購買的遊戲.
chrischun 10:39 PM 02-17-18
作者: saberlam:
這遊戲第一時間買了下載版, 印象中要8千多YEN.

非常垃圾的手提畫面(弄過720P更新又沒有消息), 玩法可以, 但地圖導航是反人類, 要斬掉重做....

這遊戲是我最後悔購入的, 被宣傳片誤導購買的遊戲.
你有無認真玩過,我同意地圖講法,不過如果要靚既畫面,你玩地平線好過,後唔後悔好難講,如果只睇宣傳片就覺得好玩,你真係要多搵搵資料先去買GAME,去電影都唔會睇宣傳片就去定評好唔好咁是是但但呀,不過最後個句,你玩過一百小時先再講隻GAME好唔好玩呀,全世界都係盲既,只有你最清醒
Tannhauser Gate 11:01 PM 02-17-18
唔明
即係宣傳片誤導你畫面好掂 地圖導航好方便?
lunn 04:40 PM 02-19-18
作者: chrischun:
你有無認真玩過,我同意地圖講法,不過如果要靚既畫面,你玩地平線好過,後唔後悔好難講,如果只睇宣傳片就覺得好玩,你真係要多搵搵資料先去買GAME,去電影都唔會睇宣傳片就去定評好唔好咁是是但但呀,不過最後個句,你玩過一百小時先再講隻GAME好唔好玩呀,全世界都係盲既,只有你最清醒
地圖同指標果方面真係差得好緊要好緊要............
好多時都比個指標fake到
但整體可玩性黎計
足以彌補以上既缺點既
fortel 06:04 PM 02-19-18
作者: rinxlun:
地圖同指標果方面真係差得好緊要好緊要............
好多時都比個指標fake到
但整體可玩性黎計
足以彌補以上既缺點既
平心而論,地圖真係10級差....真係會玩到燥
aquarius 09:09 PM 02-19-18
我又唔覺宣傳有誤導
今集同上集係有落差
不過見到PV第一時間都會因為上集而對今集有所期待
CardGameDan 07:22 AM 02-20-18
正宗game揀人
頂得住缺點就係一隻好game
頂唔住缺點一早棄左就會認為係廢game

有呢個結果好正常
Hawk 09:14 AM 02-20-18
仲未玩到爆機, 遊戲真心正, 又有中文但地圖設計就真心差, 容易令人煩躁係可以理解...
細路翔 05:36 PM 02-20-18
聽講係做到一半都無時比老任抽走左6成人手

我覺得隻GAME居然仲出到黎已經好勁
HM 05:41 PM 02-20-18
不過劇本問題就應該唔關老任事既
lodoss 06:02 PM 02-20-18
作者: 細路翔:
聽講係做到一半都無時比老任抽走左6成人手

我覺得隻GAME居然仲出到黎已經好勁
借左去做zelda ma,
咁之後都返去繼續整,
出唔到又唔會, 最多延期
強殖裝甲加爾巴 08:23 PM 02-20-18
我靠上集大愛加持耐心玩爆機,隻game真心麻麻地
歌絲˙暮斯 08:29 PM 02-20-18
玩到 chapter 8, 最大問題係太易玩, 乜野勁boss勁怪俾你儲玉就好快死.

系統複雜但係失衡, 好多野可以 set, 但其實好多時亂 set 亂裝, 求奇禁掣都打得嬴.

原本為呢隻而買 switch, 畫面同音樂好, 但 e+ 未玩完都有 d 失望.
Rance 08:29 PM 02-20-18
太多無謂野浪費時間...
玩三百粒鐘,起碼一百粒鍾時間都係o係到睇佢運功抽蛋,四圍跑盪失路同埋四圍執垃圾
sugihara 09:53 AM 02-23-18
其實除咗垃圾gps,mario式死法都好唔掂
一係個Tank無啦啦跳樓死,一係唔覺意同你落晒毒池…
強化人間ですの~★ 09:58 AM 02-23-18
作者: Rance:
太多無謂野浪費時間...
玩三百粒鐘,起碼一百粒鍾時間都係o係到睇佢運功抽蛋,四圍跑盪失路同埋四圍執垃圾
應該仲有50hr聽緊傭兵團尤其是七冰同開圈同喂食語音 (update前)
GUSTAV 10:14 AM 02-23-18
我就覺得比人拉走D人唔可以係出頹貨既理由
你可以揀DELAY 你出得黎有不足一定有人會講

隻GAME不足既地方太多
音樂 O
戰鬥 X 玩法OK 但難度失衝 限制亦大 正正常常地打好易到最後都係同一個打法隻隻怪都係咁打 尤其 DRIVER COMBO 限死哂大家D武 幾隻100LV以上大怪D設定都奇奇怪怪 唔落DEBUFF 得個大力 講真BALDE COMBO D XX封印 有幾多人到爆機為止係有意識咁出黎打野我真係好有保留
故事 有人可能覺得好正 個人黎講 普普通通 無貨
系統/UI (UPDATE 前) X 屎一樣

太多明顯TEST PLAY 不足下先會出現既野

講真遊戲時間有一半(比面架啦 我覺得正常GAME PLAY 得3-4成)係比佢D垃圾UI 抽旦 ETC 食走 仲有D EVENT 人物因某原因消失左 佢又唔話你知 叫係去邊到邊到搵極都冇個D
地圖 同上集比屎一樣 去到5章還可以 之後水準再跌 好多一本道得 D GUMMICK位都冇乜咁
付費CONTENT 到依家為止仲未見到值回個2千幾羊既量

事實上前半玩得幾開心 後半就...............
嘛 500蚊玩到你百幾二百個鐘 呢個世代RPG本身冇咩 想玩RPG 既絕對可以玩下既
第一 ... 16 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 36  ... 最後

返回主題版面