Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-04-05, 07:53 PM   #1
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
[PSP]Breath of Fire 3 [已售]

HP http://www.capcom.co.jp/psp_bof3/

http://gmstar.com/1.cgi?category=yoyaku#PSP

引用:
PSPアドベンチャープレイヤー(05/6/30)(発売日出荷分) \3,990 \3,591 6月30日発売予定
PSP天地の門(05/7/21) \5,040 \4,480 7月21日発売予定
PSP天誅 忍大全(05/7/28) \5,040 \4,480 7月28日発売予定
PSP実話怪談「新耳袋」一ノ章(05/07/28) \3,990 \3,591 7月28日発売予定
PSP戦国キャノン―SENGOKU ACE EPISODEIII―(05/7/28) \5,040 \4,480 7月28日発売予定
PSPロックマンDASH 鋼の冒険心(05/8/4) \3,990 \3,580 8月4日発売予定
PSPピンボール(05/8/11) \3,990 \3,580 8月11日発売予定

PSPブレスオブファイア3(05/8/25) \5,040 \4,480 8月25日発売予定
PSPやるドラポータブル ダブルキャスト(05/5/26→夏予定) \3,990 \3,591 夏発売予定
PSPやるドラポータブル 季節を抱きしめて(05/5/26→夏予定) \3,990 \3,591 夏発売予定
PSPやるドラポータブル サンパギータ(05/5/26→夏予定) \3,990 \3,591 夏発売予定
PSPやるドラポータブル 雪割りの花(05/5/26→夏予定) \3,990 \3,591 夏発売予定

此篇文章於 06-18-05 12:23 AM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-05, 04:46 AM   #2
giojo1974
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDgiojo1975
XBox Live Gamertaggiojo1974
都幾呃喎, 唔怪得capcom話今年度內出10隻psp games啦.

請問呢隻有冇移過落GBA?

人: SR莉英, 士氣女(xN), 女王(xN), 花拉寶(xN),
機: SR元祖M特效55, SR主天使(x2), SR肥仔德(x2),
----IN----
人: SR波蕾,
機: SR剎帝利,
giojo1974 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-05, 08:00 AM   #3
Jamie
God of Gamer
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: giojo1974
移植不能啦... 始終是一只PS GAME ^^

當年的LOAD碟地獄, 相信到了PSP會變本加厲....

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-05, 09:55 AM   #4
chammi
強化超(獸)人

註冊日期: Jan 2003
PSN  IDkuramahk
XBox Live Gamertagkurama hk
改左~~

此篇文章於 06-05-05 12:23 PM 被 chammi 編輯。
chammi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-05, 12:57 PM   #5
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: giojo1974
都幾呃喎, 唔怪得capcom話今年度內出10隻psp games啦.

係出就出BH同RM啦

舊 06-05-05, 01:35 PM   #6
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 小昭Teddy
係出就出BH同RM啦
我覺得佢遲早都會出BH, 但前題係佢肯定到起PSP賣到一個應有數量(廿萬份?)以上先會出,
否則只會比同行笑, 而且會整CHEAP該系列個名.
上次元氣出既首都高, 都係得4萬銷量, 咁當然, 首都高既名氣同BH無得FIGHT.

如果你無買有睇,編輯曰:"又要插又要睇,你D人真係犯賤!你咁叻又唔見你出一本?";
如果你有買有睇,編輯曰:"比得果十皮,自然係得抄抄埋埋既料,你咁清高可以唔買,我本野係出比翻版仔睇既~"
裡.天人必勝法 :
編輯曰:"你寫過攻略乜?你出過GAME書乜?乜都無做過有乜資格評論GAME書?";無錯,所以影評人無資格評論電影,因為佢地冇拍過電影;政評人無資格評論政治,因為佢地冇從過政。但咁樣講,GAME書編輯有冇資格評論遊戲?佢地都冇製作過遊戲。
山王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-05, 07:44 PM   #7
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

Large size http://ranobe.com/up/updata/up41116.jpg

舊 06-08-05, 07:48 PM   #8
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
事實是真會出 ,這集是特別好玩,又可以話難玩

舊 06-08-05, 09:06 PM   #9
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
咪姐係可以出到第4集..^^"
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-05, 02:06 AM   #10
samson
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: neo2046
Large size http://ranobe.com/up/updata/up41116.jpg

[IMG]http://ranobe.com/up/updata/up41117.jpg[IMG]
哥般特典
samson 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-05, 11:03 AM   #11
LeeKH
Game Master

有冇美版先?

Game太多, 打機的時間太少.
LeeKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-05, 11:14 AM   #12
春雞
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
yeah~~出rockman~~
好彩未爆機................

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
春雞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 12:26 AM   #13
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
BOF 3......小弟第一隻在PS上玩的RPG...
也是它令我愛上玩RPG...
現在能夠在PSP上玩返實在 ~
P.S.好在本攻略本還未掉

舊 06-10-05, 09:58 AM   #14
LeeKH
Game Master

呢個系列, 隨機戰鬥太多, 令人不勝其煩.

又, PSP名符其實是Playstation Portable, 一味將PS games移植.

舊 06-10-05, 02:15 PM   #15
Kenny10071110
Crazy Gamer
~肯 尼 王~

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDKeNnYaN_HK
引用:
作者: LeeKH
呢個系列, 隨機戰鬥太多, 令人不勝其煩.

又, PSP名符其實是Playstation Portable, 一味將PS games移植.
你依加先知呀=.=
基本上部psp一出就已經係咁

舊 06-10-05, 03:16 PM   #16
LeeKH
Game Master

引用:
作者: Kenny10071110
你依加先知呀=.=
基本上部psp一出就已經係咁
但也不能這麼過份呀.

對那些玩過PS版的人, 真係唔知再買好定唔買好.

舊 06-10-05, 03:59 PM   #17
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
梗係唔買啦.........
唔係忠心成咁呀...
買少三隻舊game買部nds啦~
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 04:26 PM   #18
寶寶金水
鋼之黑魔導士

平心而論
BOF 3 唔算係一隻好RPG (尤其同前兩集比較)
佢節奏好慢, 最後入沙漠迷宮靠睇太陽認方向, 分分鐘搞你兩個鐘頭都過唔到關

我打到最後Boss, 因實力太弱而忍唔住用"金手指"﹝我好少用邪道﹞
竟然可以LV 99 打Boss , 都磨足我 40分鐘
好彩PSP 可以即時save .........冇的話, 真係唔知點打爆機﹝驚PSP 冇電都未爆﹞

而且睇上面廣告, 似乎冇加野..........
移植作都應該加少少新野, 或者重製畫面
希望PSP版有驚喜, 否則單純移植真係驚驚..............
有心移植PS遊戲 , 點解唔先整隻《吞食天地2》 ?

舊 06-10-05, 04:47 PM   #19
波子
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDABCman2009
我想科拿美出隻月下狂想曲
波子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 07:59 PM   #20
cherrypika
Senior Gamer
比卡超打機王國

註冊日期: Jan 2005
ohoh~~龍戰士啊!!!!!!!!
雖然係移植~但係都好想玩啊>口<
咁多代最鍾意3代~~龍好有型>w<~
GBA都有買12代黎玩~~~超想玩啊~~~~
但係我無PSP.....糟糕@口@""""

舊 06-10-05, 09:01 PM   #21
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 寶寶金水
平心而論
BOF 3 唔算係一隻好RPG (尤其同前兩集比較)
佢節奏好慢, 最後入沙漠迷宮靠睇太陽認方向, 分分鐘搞你兩個鐘頭都過唔到關

我打到最後Boss, 因實力太弱而忍唔住用"金手指"﹝我好少用邪道﹞
竟然可以LV 99 打Boss , 都磨足我 40分鐘
好彩PSP 可以即時save .........冇的話, 真係唔知點打爆機﹝驚PSP 冇電都未爆﹞

而且睇上面廣告, 似乎冇加野..........
移植作都應該加少少新野, 或者重製畫面
希望PSP版有驚喜, 否則單純移植真係驚驚..............
有心移植PS遊戲 , 點解唔先整隻《吞食天地2》 ?
4 好玩呀
5就真係...
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 09:07 PM   #22
寶寶金水
鋼之黑魔導士

4幾好玩, 我有中文版﹝PC﹞

5就..........無謂提喇.

舊 06-10-05, 09:09 PM   #23
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

最鍾意4代 v

舊 06-17-05, 06:14 PM   #24
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

http://www.rakuten.co.jp/nojima-game...607978/621104/
引用:
●新搭載!「釣りモード」
ブレスシリーズでも最も高い支持を得たミニゲーム「釣り」。シリーズ1作目に登場して以来、改良を重ねて多くのユーザーに大好評を頂き、ブレスIIIでは、I、IIから大幅なリファインを成し遂げ、ゲーム内容を強化。「シリーズの中でも最高」との評価を頂戴しております。また、“PSP”の通信機能「ゲームシェアリング」を使用し、ソフトを持っていない人へ釣りのミニゲームを送信して楽しんでもらうこともできます。
舊 06-17-05, 08:56 PM   #25
寶寶金水
鋼之黑魔導士

所謂新元素只係 釣魚Mode.......就算有Game Sharing都冇乜吸引力喎

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB]Kingdom Under Fire: The Crusaders圖片及影片 神祕人1號 電視遊戲討論版 11 02-20-04 07:38 PM
GBA Breath of Fire 2好唔好玩的? 美版之王-天涯浪子 手提遊戲機討論版 0 05-15-03 01:29 PM
[GBA]Metroid有新作+ Fire Emblem美版己確認!! 神祕人1號 手提遊戲機討論版 7 05-12-03 05:56 PM
Fire Brigade Model Dennis Sabre 消防車模型 Super Bus 收藏品討論版 7 03-31-03 06:17 PM
PC版Breath of Fire IV發售決定 6402oen PC電腦遊戲討論版 0 02-08-03 06:40 PM

現在的時間是 06:53 PM

手機版 | APP版