Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 
手機資訊/電腦軟硬討論>手提資訊&交流區 #21 (頭POST有各大手機代理維修中心電話及地址資料)
石原夏織 07:05 PM 10-08-10
又有更新真好
卡柏 06:02 PM 10-09-10
Root機後,呢d更新對我黎講已經冇意思喇...
依家已經有desire hd既rom刷....
enishi 10:36 PM 10-11-10
WP7 正式公佈, 10 月 21 日歐洲/亞太區開售, 不過首發個 list 唔見香港 (可能因為繁中未出)

一次過公佈 10 部機, 大部分同時推出, 超級機海戰術, 不過會唔會太遲呢?

http://www.windowsphone.com

Facebook 放左一個 demo page
http://apps.facebook.com/meetnewwpdemo/
石原夏織 12:11 AM 10-12-10
我仲係未得閒搞root機d野
得閒搵日睇下先
破戒僧 09:18 AM 10-12-10
以HD7個spec黎睇, 似乎我部HD2要玩晒WM6.5, WP7, Android2.2應該冇難度...\/
westpat 09:55 AM 10-12-10
作者: 破戒僧:
以HD7個spec黎睇, 似乎我部HD2要玩晒WM6.5, WP7, Android2.2應該冇難度...\/
講真,除左button之外
表面睇起上黎冇乜理由upgrade唔到
大覺屋師真 05:09 PM 10-12-10
作者: 破戒僧:
但最衰Android 2.2行 sd card嘅話始終用電量都係多d, loading都係無rom咁快.
依家諗緊留HD2嚟做邊一邊好d, 然後再買另外個system新果部機
卡柏 06:52 PM 10-12-10
htc7真係毒死人.....
不過, 唔明M$今次條路想點行...
copy&paste咁簡單既野都要學人地個os咁當係bonus function...
大覺屋師真 10:55 AM 10-13-10
作者: 卡柏:
copy&paste咁簡單既野都要學人地個os咁當係bonus function...
我諗佢係想穩定大於一切掛, 但又未夠時間整, 依家連中文輸入都未搞好
不過HD7個spec真係同HD2差唔遠.
發夢一下, 希望他朝可以Deisre HD 裝雙system就發達
westpat 11:13 PM 10-15-10
有冇版友d/l到full version angry bird?
全traffic jam
卡柏 09:16 PM 10-16-10
作者: westpat:
有冇版友d/l到full version angry bird?
去market dl
大覺屋師真 03:09 PM 10-18-10
作者: westpat:
我部HD2唔知點解裝唔到 之前都試過有少部份喺apps係咁
westpat 04:55 PM 10-18-10
作者: 大覺屋師真:
我部HD2唔知點解裝唔到 之前都試過有少部份喺apps係咁
unmount左SD先
然後d/l -> install
再mount返SD
攪掂
豬級狩獵者 07:38 PM 10-18-10
有冇巴打用緊HTC ARIA呀?
我想知官方幾時upgrade系統上2.2
石原夏織 12:09 AM 10-19-10
支援 DLNA!多媒體全面強化

Desire HD 在多媒體能力大幅增強,除了有 800 萬像素相機之外,更加入 DLNA 支援,可以將手機拍攝的相片、HD 影片直接傳送到其他支援 DLNA 的裝置使用。而且音樂播放也終於加入了等化器設定

其實係Desire HD定新版HTC Sense先有?
kingtin1 05:24 PM 10-19-10
前兩日買左Mo記部XT5,叉爆電,只係待機,一個早上已經無左80%既電,究竟係Andorid2.1既問題,定係我舊電既問題?
enishi 07:08 PM 10-19-10
作者: 豬級狩獵者:
有冇巴打用緊HTC ARIA呀?
我想知官方幾時upgrade系統上2.2
Aria 一直都無o係 htc 2.2 更新範圍入面 (其中一個原因係公佈 2.2 升級機種時候 Aria 未出...)

不過歐洲有 Aria 2.2 版, 叫 Gratia (轉埋做白色)
http://www.android-hk.com/news/htc-a...ia-for-europe/

之後就睇下會唔會 port 返個 ROM 去 Aria 喇
石原夏織 10:17 PM 10-19-10
DEL~~~~
ZlWS 10:46 PM 10-19-10
作者: 卡柏:
三叔都毒
ios玩到悶
始終有靚靚首頁好d
到時可能7+itouch
http://www.microsoft.com/windowsphon...s/default.aspx
westpat 10:39 AM 10-20-10
有冇咩dlna media player推介..?
試過一個係sourceforge放出黎
一select完個media server就force close

**暫時用緊ps3ms做 dlna server(試緊mezzmo中)
石原夏織 12:13 AM 10-21-10
有冇人試過root完機裝唔到apps?
JEREMY 10:54 PM 10-21-10
我個desire hand free 壞左
而家得返右邊有聲
買過新hand free 好 定係跟機個hand free有保養 可以換個新架?
破戒僧 02:20 PM 10-22-10
型喎...

卡柏 12:18 AM 10-23-10
作者: 畫伯:
有冇人試過root完機裝唔到apps?
點樣裝唔到apps?
我冇問題喎~~~
FOKKIT 08:07 PM 10-23-10
2.2 出左冇左就出2.3/3.0...
http://chinese.engadget.com/2010/10/...ont-lawn-vide/
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 

返回主題版面