Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 02-13-15, 07:25 PM   #1
寂寞星筆
Junior Member

註冊日期: Nov 2014
(原創漫畫) MONSTER GIRL CH4

小弟不才獻醜了~

PAGE2

PAGE3

PAGE4

PAGE5

PAGE6

PAGE7

PAGE8

PAGE9

PAGE10

PAGE11

PAGE12

PAGE13

PAGE14

PAGE15

PAGE16

PAGE17

PAGE18

PAGE19

PAGE20

PAGE21

PAGE22

其實之前已經有在這裡POST過這個故事了
想搵高手比D意見
謝謝....

有興趣睇返之前果D可以去我PIXIV睇返呢
http://www.pixiv.net/member.php?id=4979879

此篇文章於 02-14-15 12:04 PM 被 寂寞星筆 編輯。 原因: 圖片錯誤
寂寞星筆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-15, 08:26 PM   #2
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
感覺你的分鏡和動作也不錯,不過線條感覺可以有粗幼之分更分明會更好(這點我都未做得好)

不過看得出你是有心機畫的人,加油吧
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-15, 08:38 PM   #3
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我記得第一話!
唔見你POST第二話仲以為你冇畫
遲D睇番先b

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-15, 09:52 PM   #4
寂寞星筆

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
感覺你的分鏡和動作也不錯,不過線條感覺可以有粗幼之分更分明會更好(這點我都未做得好)

不過看得出你是有心機畫的人,加油吧
謝..我覺得D線我磨得太幼...前一話反而重好D,下次等我諗諗點搞會好少少

引用:
作者: 真!DC 查看文章
我記得第一話!
唔見你POST第二話仲以為你冇畫
遲D睇番先b
話說您居然記得啊...都好N多年前了....
舊 02-15-15, 12:44 AM   #5
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
招名同形聲色要執執

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-15, 01:12 AM   #6
寂寞星筆

引用:
作者: 【子夜】 查看文章
招名同形聲色要執執
可以點執....求指教....
舊 02-15-15, 05:00 PM   #7
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
終於睇晒四話, 很不錯
有福利情節
條浴巾太堅固了吧
不過騎士團點解會比來歷不明既主角參加作戰?

小小感想:
畫面方面, 女孩子畫得不錯但大叔角色不太夠man了
戰鬥畫面構圖很好但畫面似乎太乾淨
個人覺得草d多d線會多d迫力, 招名字體或者可以粗d大d
背景線條覺得可以幼d突出前面角色

期待ch5

此篇文章於 02-15-15 05:02 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-15, 05:48 PM   #8
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
開頭人物被吵~同埋少女心果度有意思~

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-15, 06:21 PM   #9
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
平時比較少睇魔幻類漫畫
因為設定通常好複雜
但呢個畫得不錯呀
有動作,故事進程節省都做得好~!!

舊 02-15-15, 06:32 PM   #10
寂寞星筆

引用:
作者: 真!DC 查看文章
終於睇晒四話, 很不錯
有福利情節
條浴巾太堅固了吧
不過騎士團點解會比來歷不明既主角參加作戰?

小小感想:
畫面方面, 女孩子畫得不錯但大叔角色不太夠man了
戰鬥畫面構圖很好但畫面似乎太乾淨
個人覺得草d多d線會多d迫力, 招名字體或者可以粗d大d
背景線條覺得可以幼d突出前面角色

期待ch5
其實是教會的騎士主動邀請主角參戰的~>..<
速度線我今次用左另一種種方法,等我測試多幾次~
第五集前要重設人設,角色衫唔夠您果D靚~~~

引用:
作者: 遊戲怪 查看文章
開頭人物被吵~同埋少女心果度有意思~
有咁嘅女仔我都想抱一隻回家...情人節萬歲>.<

引用:
作者: smalltung 查看文章
平時比較少睇魔幻類漫畫
因為設定通常好複雜
但呢個畫得不錯呀
有動作,故事進程節省都做得好~!!
其實我這個故事設定簡單得出奇,因為我自己都怕睇太複雜的故事@@

此篇文章於 02-15-15 06:53 PM 被 寂寞星筆 編輯。
舊 02-16-15, 12:51 AM   #11
-vin-
Senior Gamer
bean

註冊日期: Jun 2007
XBox Live GamertagJumpJumpFighter
好好的漫畫節奏.一章節的份糧也做得好.好看
-vin- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 06:10 PM   #12
寂寞星筆

引用:
作者: -vin- 查看文章
好好的漫畫節奏.一章節的份糧也做得好.好看
謝謝...有人欣賞就好了...
舊 02-16-15, 10:49 PM   #13
datauiy
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2004
D女可愛,比較喜歡女主角的設計
故事有趣味性冇冷場,戰鬥動作爽快
這個故事我覺得正個好多日本專業漫畫家的漫畫

舊 02-18-15, 12:20 PM   #14
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
你仲會修改的話 .睇下個 file點執, 你有adobe illustrator?

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-15, 03:20 PM   #15
寂寞星筆

引用:
作者: 【子夜】 查看文章
你仲會修改的話 .睇下個 file點執, 你有adobe illustrator?
沒有@@....是什麼東西?
其實我都覺執形聲字果陣遇到好大問題,
本身想要中文的,但感覺英文霸氣D,仲可以做到好似日漫果種FEEL
但是真心不懂要點既效果D字先融到入副畫

此篇文章於 02-18-15 03:33 PM 被 寂寞星筆 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[作品發表] [原創漫畫]騎士幻想-奧倫的騎士(II)之六(完) 真!DC Cosplay同人MIX討論區 7 02-14-15 06:28 PM
[作品發表] [原創漫畫] 廢柴學園 smalltung Cosplay同人MIX討論區 17 06-16-14 06:49 PM
[作品發表] [原創漫畫] 廢柴學園 - 麥麥送 smalltung Cosplay同人MIX討論區 14 09-21-13 01:53 AM
[作品發表] 〔原創漫畫〕騎士幻想-奧倫的騎士(II)之二 真!DC Cosplay同人MIX討論區 7 12-28-12 10:42 PM
[西片] 怪獸大學 Monster University (怪獸公司 Monster Inc. 前傳) - 毛毛與大眼仔的大學生涯 ahleung 電影版 3 07-19-12 03:37 PM

現在的時間是 10:55 AM

手機版 | APP版