Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-18-13, 10:12 AM   #26
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
6隻新手怪就幾十蚊,咁眼鏡同貓太依d骨董級玩家應該私己錢一早幾十億架喎

有無睇過原作既人知點解幾百萬仲要儲?

定大災變之後全部玩家既身家都歸零?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-13, 11:16 AM   #27
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
之前唔係話每個人只儲到幾万??
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-13, 11:27 AM   #28
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
公會金錢上限6萬

可能新手怪高一級只多少少錢
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-13, 12:58 PM   #29
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Lamsze 查看文章
公會金錢上限6萬

可能新手怪高一級只多少少錢
咁5百萬點擺?
銀行上限高D?
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-13, 01:30 PM   #30
J+1
望過黎呀!!!!!!

不是說了儲錢只是手段,目的根本唔係要呢筆錢...
由手機版發出
舊 11-18-13, 01:34 PM   #31
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
小說冇講打咩怪賺到幾多錢,動畫又亂講野

原作玩家存唔到大錢既解釋係
在這個世界,像是公會廳的租金、武器防具的修繕費等等,動不動就會需要支付維護成本,所以玩家很難存大錢
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-13, 06:07 PM   #32
細路翔
The One

但如果同作者講既一樣依隻係抄EQ既話

D網遊廢人應該一早天文數字既身家先係,眼鏡玩左8年,喵太仲要玩足20年,無理由儲唔到錢

英國說大家抱團死
舊 11-19-13, 06:42 PM   #33
hitachi
Crazy Gamer

引用:
作者: qhxu 查看文章
小說冇講打咩怪賺到幾多錢,動畫又亂講野

原作玩家存唔到大錢既解釋係
在這個世界,像是公會廳的租金、武器防具的修繕費等等,動不動就會需要支付維護成本,所以玩家很難存大錢
如果係咁的話
錢上限咁低就更加奇怪, 日常金錢流動速度大到儲唔到大錢地步, 但係就冇一個同流量相應POOL擺錢, 定係呢隻GAME設定比我想像中黑心, 要玩家不斷為左一個佔袋中比重唔低o既數字跑數
舊 11-19-13, 07:58 PM   #34
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
公會資金冇上限,上面理會錯誤
係三日月公會資金得6萬

唔好問某D人有唔有錢
印象中某五百萬元提案者根本冇挖自己荷包
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-13, 08:53 PM   #35
hitachi
Crazy Gamer

原來係咁,
眼鏡冇出過錢係意料之內
舊 11-23-13, 07:14 PM   #36
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
今集作畫...
快D下星期

三日月同盟原來只得24個人咋...
咁小型...

此篇文章於 11-23-13 07:20 PM 被 ★星人44★ 編輯。
★星人44★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-13, 07:20 PM   #37
banen
Junior Member

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 細路翔 查看文章
但如果同作者講既一樣依隻係抄EQ既話

D網遊廢人應該一早天文數字既身家先係,眼鏡玩左8年,喵太仲要玩足20年,無理由儲唔到錢
有 bard, 有 enchanter, 少 pk, 睇人設真係 eq 黎
online game 入面通貨膨脹原因
一來係 version 越後, d 怪跌錢就越多, 打隻小怪都跌十幾 pp, 釣下魚又十幾 pp
唔脹就奇,
二來就係 機械人同農團, 睇 wow 就睇到, 大陸職業機械團入侵
真錢買金, 買item, 玩金主大人買
d 物價升得超快
玩 eq 全英文, 頭個幾年真錢買金都唔算主流, 加上果時大陸連出去打機真係少之有少

應該仲有其他因素影響, 一時間諗唔到
玩左幾年 eq, 都唔覺物價升得快,
如果好似 diablo 咁要修裝, 後勤野(出個buff 都要totem)又要錢, d 箭又要錢,
打幾場 raid, 拓下荒, 無其他收入真係好快乾溏

啱啱睇緊 銀劍 拓荒
見到 威廉 真係回憶番晒來~
以前 好多公會都有有資助基金俾 ranger, cleric
打 raid 射箭就好似 射錢咁

此篇文章於 11-23-13 07:24 PM 被 banen 編輯。
banen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-13, 01:11 AM   #38
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
眼鏡商戰咁就一集

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-13, 11:05 AM   #39
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
商戰,果然同魔王勇者同一個作者

舊 11-24-13, 12:53 PM   #40
★星人44★
Moderator

我都出資$150万!!!!
買起アカツキwwwwwwwwwwwwwww

舊 11-26-13, 07:12 PM   #41
gingq7

註冊日期: May 2008
眼鏡同貓太儲唔倒錢唔出奇, 睇個樣tea party都係主攻RAID, RAID開荒洗錢如倒水, 而且去得RAID開荒就無時間去打錢 (佢兩個亦唔似會用真錢買game入面的錢 )

平時MMORPG無乜用的料理技能而家變成搖錢樹
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 01:58 AM   #42
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
快速咁掃過小說..好似冇講過幾百萬點解仲要儲
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-13, 12:15 PM   #43
★星人44★
Moderator

空佐個位應該係遠征海外銀劍(シルバーソード)的威廉(ウィリアム)?

舊 11-30-13, 02:48 PM   #44
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
小說講有個人中途離場
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-13, 07:24 PM   #45
★星人44★
Moderator

個惡德公會會長都係得LV46...

舊 12-01-13, 12:41 AM   #46
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
WWWWWWWWWWWW

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-13, 10:44 AM   #47
細路翔
The One

引用:
作者: ★星人40★ 查看文章
個惡德公會會長都係得LV46...
隻game如果堅係參考eq既話得46情有可原

練到中間應該無咁上下廢人同m民度都玩唔落去果種

符合中等級既練功區可能全部都係一堆用狀態異常攻擊圍玩家既廚怪

英國說大家抱團死
舊 12-01-13, 01:11 PM   #48
小忍~~
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
其實點解冇人諗到要買起幢野?
幾個公會應該都好有錢
小忍~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-13, 02:29 PM   #49
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: 小忍~~ 查看文章
其實點解冇人諗到要買起幢野?
幾個公會應該都好有錢
不過之前你要有與其他公會為敵的覺悟
你買起左地標物即是你等同呢個地域稱王....不過如果真係咁諗500万又唔貴....
由手機版發出

此篇文章於 12-01-13 02:31 PM 被 J+1 編輯。
舊 12-01-13, 03:25 PM   #50
★星人44★
Moderator

上Wiki同2ch等地方睇佐唔少設定背影

關於公會大樓有以下見解:

①:公會大樓可以購入係『大災害』發生之後才可以
以『大災害』之後唔係人人察覺到可以賣起公會大樓
(好似好多人察覺唔到正確的料理方法一樣)

②:『大災害』之前、『物品』的維修/維護費用唔算高
但『大災害』之後、維修/維護費用有所改變
公會大樓毎月的維修/維護費用更是非常高
(之後大家就會明白セララ的輔業為何是家政婦了wwwww)

③シロエ買起公會大樓可以話逼不得以
在商言商或真係想操控『冒険者』
海洋機構、ロデリック商会、D.D.D等大公會買起公會大樓都唔係無可能
(可惜巳經比黑心四眼賣起佐先)

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 橙乃ままれ「まおゆう魔王勇者」キャラクター原案:水玉螢之丞が入院先の病院で永眠いたしました。 money 日本動漫畫討論版 219 03-29-15 11:27 AM
ログ・ホライズン 新たなる冒険の大地 不死身的出木杉 手機平板遊戲討論版 2 11-06-14 07:10 PM
田口ケンジ「姉ログ」OVA化 supermanlady 日本動漫畫討論版 1 05-09-14 07:56 PM
Pixar: 25 Years of Animation Exhibition 彼思動畫 25年全球巡迴展(首站香港~!) IDGAF 電影版 36 04-29-11 02:43 AM
[韓劇] [J2-HD]韓劇:"茶煲老細Coffee House" 25/10/2010~25/11/2010 一至四 22:30~23:30 Busconcamp Neo Entertainment TREND 20 11-25-10 10:35 PM

現在的時間是 06:14 AM

手機版 | APP版