Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-15-07, 11:46 PM   #1
LKH
Junior Member
丨● 0 ●︳a

註冊日期: Aug 2002
有冇街機吞食天地2fans~

呢排洛親機鋪都玩下~但係出極都出唔到十字旋風達既...
同埋有冇人有打呢隻game既心得~雖然隻game好耐不過同朋友一齊玩都幾好玩
LKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-07, 01:25 AM   #2
肥陸行鳥
Eternal Flame™
↓壓倒的存在感

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code4957 2283 8472
PSN  IDelfultima
XBox Live Gamertagelfultima
我都唔多識出十字旋風撻,只係有幾次無意出倒...好似唔駛捉住對手的
同埋張飛攻擊果陣點向後撻都未掌握倒..

村名: ペンキン
特產: 橙
肥陸行鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-07, 02:01 AM   #3
z_plus
Ultimate Gamer
長崎涼美

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
張飛好像是不可以攻擊三下接向後丟敵人的,無論上+AAA或下+AAA都只能往前丟,硬要向後的話應該只可以用跳撻或捉起敵人再丟等手段。
另外旋風撻應該是不可以捉起敵人時使出的。

以上有錯請插。

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-07, 06:12 AM   #4
God of Gamer

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDKauri-K
掉人係趙雲強項...清卒勁好用
江 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-07, 11:35 AM   #5
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: ~風助~ 查看文章
呢排洛親機鋪都玩下~但係出極都出唔到十字旋風達既...
同埋有冇人有打呢隻game既心得~雖然隻game好耐不過同朋友一齊玩都幾好玩
咪同蘇聯佬招旋轉撻一樣...
中學時代同果同學一隻由頭打到去呂布..(時間唔夠死左隻) 快樂回憶
你講開...我都好耐好耐未試過同人玩3p!!

舊 09-16-07, 11:58 AM   #6
肥陸行鳥
↓壓倒的存在感

引用:
作者: kircheis 查看文章
中學時代同果同學一隻由頭打到去呂布..(時間唔夠死左隻) 快樂回憶
一直都唔識用呢招....但都係拉到最後一個方向同時按攻擊制?
同埋有無限由邊一個方向拉起?

舊 09-16-07, 04:13 PM   #7
LKH
丨● 0 ●︳a

引用:
我就係想知有冇d打每關有咩攻略 我都想2蚊打爆機
舊 09-16-07, 04:52 PM   #8
Rv250

引用:
作者: 肥陸行鳥 查看文章
同埋張飛攻擊果陣點向後撻都未掌握倒..
好似撻一刻向後拉,
不過頭先試出到一次又出唔到
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-07, 08:40 PM   #9
肥陸行鳥
↓壓倒的存在感

引用:
我就係想知有冇d打每關有咩攻略 我都想2蚊打爆機
有幾隻大佬可以用方法屈死:
許褚:企喺畫面左上角用普通攻擊打,跳過黎就用AB
淳于導:屈埋畫面中間的牆用普通攻擊打
張遼:打佢之前的版圖用飛腳/下B撞畫面左上角會有把火劍跌落黎,斬3下可以扣一條血,但要注意矮仔敵人

有錯請更正

舊 09-16-07, 09:37 PM   #10
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
仲有把 草"替" 劍, 打華容道時有, 最衰冇得用黎打呂布...
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-07, 09:40 PM   #11
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
點樣斬開人半截?

舊 09-16-07, 10:11 PM   #12
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
引用:
作者: Norm 查看文章
點樣斬開人半截?
出必殺.....

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-07, 10:18 PM   #13
Norm
=_="""""

引用:
作者: 大懶財 查看文章
出必殺.....
即係捉住人之後出邊招?

舊 09-16-07, 11:59 PM   #14
肥陸行鳥
↓壓倒的存在感

引用:
作者: Norm 查看文章
即係捉住人之後出邊招?
唔駛捉住人,打任何敵人用下上+拳/AB就可以
如果想打掉大佬的頭就要大佬得返好少血果陣用下上+拳(要第1下就要打死佢)

舊 09-17-07, 12:22 AM   #15
kircheis
Crazy Gamer

引用:
有幾隻大佬可以用方法屈死:
許褚:企喺畫面左上角用普通攻擊打,跳過黎就用AB
有錯請更正
曹仁都可以用呢招...
其實打得小心d就可以...沒什麼屈機招...但通常係一個打boss,一個殿後!

舊 09-17-07, 12:33 AM   #16
Time
AwAkE~!

PSN  IDTime-6RD-
引用:
曹仁都可以用呢招...
其實打得小心d就可以...沒什麼屈機招...但通常係一個打boss,一個殿後!
曹仁我打果陣會搵一個人hold住是但一隻矮仔,咁就唔會再有卒出

講起分屍,最鐘意用張飛捉住人攬3野再跳起想撻落來果陣放手 > 28+A ...空中碎肉機...

"の住人"
数えきれない…でも少しの歳月は流れ いったい君の事を
どれくらい分かってるのかな? 指先で地図辿るようには
上手く行かないね 気づいているよ不安そうな顔
隠してるくらい 急ぎ足の明日へと抵抗するように
駆け回っていても不思議なくらい… この胸は君を描くよ
見上げれば輝きは色褪せず溢れていた どんな時も照らしてる
あの太陽のようになれたなら
Time 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-07, 12:33 AM   #17
LKH
丨● 0 ●︳a

用張飛有冇人有心得~佢d招,你地多數點用
舊 09-17-07, 12:36 AM   #18
肥陸行鳥
↓壓倒的存在感

見高手用張飛係捉住敵人AA>放手>AA X@
最高效率的殺敵方式

舊 09-17-07, 03:31 AM   #19
卡樂 B 薯仔
Crazy Gamer
隱性情色恐怖份子

註冊日期: Feb 2002
算唔算係集體回憶?

以前/而加既打法(2p適用)

1 stg(李典) - 騎馬打!
2 stg(夏侯敦) - 臨出大佬前果兩個弓兵,最少屈到個包仔!
3 stg(許褚) - 唔比人簡接down既話佢係唔會出"泰山壓頂"
4 stg(曹仁) - 一開波兩個忍者殺一個hold一個,打曹仁出畫面外,見到個流星鎚先打,唔係佢會龜縮
5 stg(淳干導) - 屈佢係左上角打,要玩野既騎馬打都得,不過比佢插兩野會無大半血!
6 stg(晏明/夏候傑) - 中後段見長板橋個牌時,問夏侯恩拎把"青紅"啦!
(就算拎唔到,打大佬時會有件黑鬼,如果殺佢時玩家們都有大半hp,會有把"七星")
7 stg(張遼) - 有聖劍就easy,但要小心忍者
8 stg(除晃) - 唔好比佢騎馬,無馬騎既除晃只係個power up既卒仔!
9 stg(呂布) - 最主要係睇時間,唔係差唔多埋佢單先黎time up就真係啤啤聲...

而加都好似無3p玩,幾百合一既都只係2p,反而玩無聊器會有3p。

Not all the things visible are real...

任何事都為別人 自己擺在最後面 來一次遠走高飛 再猶豫就別後悔
擇期不如就今天 bye bye blue Monday 肩上一把破吉他 流浪到天邊
卡樂 B 薯仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-07, 03:32 AM   #20
卡樂 B 薯仔
Crazy Gamer
隱性情色恐怖份子

註冊日期: Feb 2002
引用:
見高手用張飛係捉住敵人AA>放手>AA X@
最高效率的殺敵方式
呢個係屈大佬既最好方法!

Not all the things visible are real...

任何事都為別人 自己擺在最後面 來一次遠走高飛 再猶豫就別後悔
擇期不如就今天 bye bye blue Monday 肩上一把破吉他 流浪到天邊
卡樂 B 薯仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-07, 10:57 AM   #21
kircheis
Crazy Gamer

引用:
用張飛有冇人有心得~佢d招,你地多數點用
我自己純粹係佢有旋轉撻先用張飛...差不多所有boss(包括曹操)都給我撻過 爽! 真係心得, 沒必要用'上下a'絕技, 用他來擲人仲好...
相比較...用趙雲or關羽打會easy d! 關羽防禦力較高!!!

舊 09-17-07, 11:15 AM   #22
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
最愛用趙雲
係衰在扣得少...
but 3b>8a 撞+昇龍劍好好玩
空中2a 空中捉人達玩野用多

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-07, 03:47 PM   #23
LKH
丨● 0 ●︳a

引用:
我自己純粹係佢有旋轉撻先用張飛...差不多所有boss(包括曹操)都給我撻過 爽! 真係心得, 沒必要用'上下a'絕技, 用他來擲人仲好...
相比較...用趙雲or關羽打會easy d! 關羽防禦力較高!!!
張飛衰就衰在冇打,好快咁打人兩下再掉向前
舊 09-17-07, 04:50 PM   #24
Time
AwAkE~!

PSN  IDTime-6RD-
引用:
張飛衰就衰在冇打,好快咁打人兩下再掉向前
但佢有專用撻 --> 吸血