Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 08-20-03, 12:46 PM   #1
Narutoau
Junior Member

註冊日期: Jul 2002
wonder 救求, 關於上網問題,

小弟家中電腦在上星期中了病毒, 於是我format部電腦, 諗住download修補程式後就冇事, 點知部腦話要更update o既修補程式先至得, 咁我咪再format多一次,(已關了寬頻電制), 然後返公司download service pack 3 程式, 點知昨晚裝上程式後就上唔到網, 小弟試過洗哂d修補程式只得windows 2K也上唔到網, 小弟問過和記, 佢又話冇故障記錄, check過硬體內容, 張lan card仲存在, check過自己IP address有顯示, 而((網路和撥號連線))內的((區域連線))狀態內的己傳送係2千幾, 已接收係0, 現想請問各位高手, 而家仲可以做什麼東西令我可連線呢? 或查出那裏出了問題?
Thank You!

PS: 寬頻電制已關了4日
Narutoau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-03, 12:49 PM   #2
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
囉唔囉到IP?

舊 08-20-03, 12:56 PM   #3
Narutoau

我試過在執行內打cmd, 再打ipconfig後有show我ip address.
舊 08-20-03, 01:15 PM   #4
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
如果有modem o既話
可能係hang modem.....試下熄左個modem再開.....

再唔得要叫和記d人上門整

舊 08-20-03, 03:32 PM   #5
Narutoau

引用:
Originally posted by 魔法柏樂 :
如果有modem o既話
可能係hang modem.....試下熄左個modem再開.....

再唔得要叫和記d人上門整
惟有今晚返家試下這方法啦,
不過真係整到頭都大埋, 整完病毒之後又上唔到網...........唉
Thank you

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
救求 mp3問題 Terry仔 手機資訊/電腦軟硬討論 0 09-25-03 08:46 PM
救求!!!! bluesman830 手機資訊/電腦軟硬討論 8 12-31-02 06:20 PM

現在的時間是 06:06 AM

手機版 | APP版