Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 40 80 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 100  ... 最後
日本動漫畫討論版>TVアニメ「ドラゴンボール超」2015年7月放送開始!丨ストーリー原案:鳥山明
qhxu 03:51 PM 03-05-17
今時今日龍珠打交仲唔俾飛,想反璞歸真?
十一月 04:09 PM 03-05-17
唔係話唔可以用舞空術,只係話在「無の界」,即是在場外時舞空術會失效。
phil077 05:58 PM 03-05-17
悟空係令到宇宙消滅的大奸角
小昭Teddy 03:53 AM 03-06-17
今集搞到好少咁認同對面講既野, 想佢打贏悟空

作者: freemanl:
可以協力, 不可以打死對方, 唔俾用武器, 仙豆都應該唔俾用...

如果係我會咁打法:
1) 開場後, 天津飯+悟飯+無閑馬上出太陽拳暈眾對手
2) 在此空檔, 悟空比達合體, 變超藍, 打3分鐘, (先打希特)
3) 合體時限過, 悟空比達逃入17號防護罩內, 布歐用技幫他們回體+療傷
4) 悟空比達恢復過, 再合體打第二波
循環以上1-4打法

5) 魔童智力高+順風耳, 做指揮+控場
6) 武天師傅HP最低, 必要時, 幫隊友做盾比人打死, 換敵方一員大將犯規判輸
變左MMO打raid
stcdavidhk 09:25 AM 03-06-17
應該係一開始大放太陽拳,之後龜仙人縮埋1,2邊食花生其他人打,最後攬炒夠鐘死剩龜仙人贏左
Shadow 神 11:50 AM 03-06-17
點打都好,好心整 d 有型 d 的對手出黎啦 ...
個 mr.incredible 大叔完全唔知想點,就算之前出的希特或者個撒亞人細路都唔討好

不過都唔敢有乜期望,成套超其實都得啖笑
當年的 GT 開頭悶但後尾 d 超 4,黑龍珠劇情都好過依家咁 ...
fortel 12:50 PM 03-06-17
作者: Shadow 神:
個 mr.incredible 大叔完全唔知想點,就算之前出的希特或者個撒亞人細路都唔討好

當年的 GT 開頭悶但後尾 d 超 4,黑龍珠劇情都好過依家咁 ...
D角色好炮灰FEEL...完全係出GAME都唔會有佢份果D樣黎

而家總之就是但作個理由,打飽佢
次期Cekehe 05:37 PM 03-06-17
作者: freemanl:
可以協力, 不可以打死對方, 唔俾用武器, 仙豆都應該唔俾用...

如果係我會咁打法:
1) 開場後, 天津飯+悟飯+無閑馬上出太陽拳暈眾對手
2) 在此空檔, 悟空比達合體, 變超藍, 打3分鐘, (先打希特)
3) 合體時限過, 悟空比達逃入17號防護罩內, 布歐用技幫他們回體+療傷
4) 悟空比達恢復過, 再合體打第二波
循環以上1-4打法

5) 魔童智力高+順風耳, 做指揮+控場
6) 武天師傅HP最低, 必要時, 幫隊友做盾比人打死, 換敵方一員大將犯規判輸
用太陽拳的話,應該好似當年Monster Hunter打崩龍用四人閃光彈戰術 (有無巴打有玩MH?)
psidef 05:46 PM 03-06-17
其實......如果有高手係盲嘅點算?
gingq7 06:52 PM 03-06-17
估唔到係用80人亂鬥來解決人數和場數過多呢個問題,
今次總算有新意,
雖然可以預期應該會一開始就有幾十人會被人丟出場,但應該唔會(希望唔會)又係好似以前Z咁悟空一個玩晒;
大杜篇3個有份落場打的都有功勞呢個鋪排我係十分buy的

今次輪到悟空方係惡役,可見製作組仲有常識知道悟空呢個提議真係攪屎棍
gingq7 07:02 PM 03-06-17

GT成套都係延續Z打打打,純粹以力取勝;
超d敵人差唔多隻隻都有特能(e.g.破壞神可以消人氣/菲特時間停止/扎馬斯不死身/3隻狼),起碼多d變化,我覺得點都好過GT

我估鳥山明自己都知Z純粹以力取勝唔可以重覆太多次先寫完佢,今次重出山可能就係特登改正呢一點
次期Cekehe 01:09 AM 03-07-17
作者: gingq7:
GT成套都係延續Z打打打,純粹以力取勝;
超d敵人差唔多隻隻都有特能(e.g.破壞神可以消人氣/菲特時間停止/扎馬斯不死身/3隻狼),起碼多d變化,我覺得點都好過GT

我估鳥山明自己都知Z純粹以力取勝唔可以重覆太多次先寫完佢,今次重出山可能就係特登改正呢一點
打得好唔好睇就見仁見智,不過我幾buy邪惡龍個concept,
而且我幾滿意最後悟空同神龍一齊升天呢個Ending。
K.LIFE 02:54 PM 03-11-17
作者: qhxu:
今時今日龍珠打交仲唔俾飛,想反璞歸真?
要就龜仙人
亍 ◣ 10:21 PM 03-12-17
ot...感覺好伏o既一件玩具.....

http://hobby.dengeki.com/news/349493/

GN00508771 02:14 AM 03-19-17
今期漫畫

成個對戰流程唔同哂
Shadow 神 11:50 AM 03-19-17
作者: GN00508771:
今期漫畫

成個對戰流程唔同哂
最開心係漫畫成日畫到比達有得表現
之前對希特輸都幫佢兜,話因為要教個撒亞人,變左超藍而少左能量
今次對住玫瑰又禁住黎打

反而動畫 ... 悟空對住隻肥叔都要用超藍加界王拳 ...
其實如果佢變超 1 都打成平手咁樣,變超 2/3 就輕鬆贏啦???

BTW 我諗漫畫之後為左追返動畫應該唔會畫呢個試驗大會,直接就去力之大會
GN00508771 12:57 PM 03-19-17
紅同藍叫做有番個強度解釋⋯
Dr.KOF 02:58 PM 03-19-17
作者: GN00508771:
紅同藍叫做有番個強度解釋⋯
n年前以經解釋左
次期Cekehe 03:37 PM 03-19-17
越睇越覺得應該係唔夠時間搵人,所以求其叫龜仙人參戰.......
exiazero 04:10 PM 03-19-17
最開心係漫畫成日畫到比達有得表現
之前對希特輸都幫佢兜,話因為要教個撒亞人,變左超藍而少左能量
今次對住玫瑰又禁住黎打

反而動畫 ... 悟空對住隻肥叔都要用超藍加界王拳 ...
其實如果佢變超 1 都打成平手咁樣,變超 2/3 就輕鬆贏啦???

BTW 我諗漫畫之後為左追返動畫應該唔會畫呢個試驗大會,直接就去力之大會
另一個位我最開心係悟空出口術
知道對方不死身就出口術講明個個都可以KO到佢
令扎瑪斯同BLACK差點反面
就好似原著布歐殺巴比迪一樣

悟空除左攞錯夜店5折卷呢集罪外
其他位都係正常表現, 完全係原來版本來
神風@AMD 04:45 PM 03-19-17
拎錯符,可以睇作練左個通宵唔小心拎錯w

某程度上…比達又係做左戰犯
KENSNAKE 08:03 PM 03-20-17
果然漫畫版好睇好多,超紅存在有意義。

而且悟空思想比較正常。
Shadow 神 09:12 PM 03-20-17
唔知會唔會行返當年斯路條路
佢地練長期 keep 住超神去適應,然後爆個超神 2 出黎
Rance 04:32 AM 03-21-17
一路打一路奸笑悟空邊忽唔似大奸角...
yoyojams 04:32 AM 03-21-17
唔知會唔會行返當年斯路條路
佢地練長期 keep 住超神去適應,然後爆個超神 2 出黎
得返40粒鐘…悟飯夠唔夠時間練
標籤:ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠
第一 ... 40 80 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 100  ... 最後

返回主題版面