Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > H-GAMEの部屋

主題工具 顯示模式
舊 05-18-02, 06:45 PM   #1
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088

覺得玩電腦版0既HG好,定係玩移植家用0既加強&從良版好?
--
繼佔領左DC之後,最近GAL GAME好似想侵佔埋PS1,所以想問下

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-02, 07:37 PM   #2
koyasu
Account Locked
地獄領隊侯利亞

>繼佔領左DC之後,最近GAL GAME好似想侵佔埋PS1,所以想問下

侵占ps1?有嗎?
koyasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-02, 07:49 PM   #3
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
ps1如果係指淨化版
有隻'王子さまLv1'
重有n年前 'To heart'
重有好多架
-------------------------------------------------------
咁梗係玩h-game版啦...如果要玩唔h o既game大把其他game更好玩百倍...
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-02, 08:15 PM   #4
koyasu
地獄領隊侯利亞

引用:
Originally posted by rance :
ps1如果係指淨化版
有隻'王子さまLv1'
重有n年前 'To heart'
重有好多架
-------------------------------------------------------
咁梗係玩h-game版啦...如果要玩唔h o既game大把其他game更好玩百倍...
rance都知道'王子さまLv1'...
快要變女人專用hgame版了?!

dc好像比較多從良版...

p.s.隻my merry may算hgame嗎?
舊 05-18-02, 08:20 PM   #5
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
梗係有...
水夏,二重影,君が望む永遠,劍芒羅曼史2,仲有好多GG都有PS1版(睇今期電擊GS...)
同埋...有時聽到有D人話只係鍾意個故事先會玩,唔係為左睇HHH,咁咪......

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-02, 08:25 PM   #6
Viper II
God of Gamer
↘みもりんっ

PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
從良版
因為咁我先玩得
等緊dc聖魔

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-02, 08:35 PM   #7
koyasu
地獄領隊侯利亞

引用:
Originally posted by sugihara :
梗係有...
水夏,二重影,君が望む永遠,劍芒羅曼史2,仲有好多GG都有PS1版(睇今期電擊GS...)
同埋...有時聽到有D人話只係鍾意個故事先會玩,唔係為左睇HHH,咁咪......
咁咪?咁點?
舊 05-18-02, 08:36 PM   #8
koyasu
地獄領隊侯利亞

引用:
Originally posted by Viper II :
從良版
因為咁我先玩得
等緊dc聖魔
小朋友,說謊是不對的
舊 05-19-02, 12:21 AM   #9
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
Originally posted by sugihara :
梗係有...
就可以告訴其他人我跟那些玩H-GAME的人是不同的...他們是污穢的,我是清高的...嘔...(我聽過說這些的人不下數十個...又要玩h-game又怕被人話...唉...)

此篇文章於 05-19-02 11:57 AM 被 詨尼 鞎游 編輯。
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-02, 11:01 AM   #10
kintaro
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2001
我覺得始終玩電腦版好,比較原汁原味。(雖然故事方面的確是比哪種東西來得更重要,但始終遊戲本身是H向的,改了後,感覺應該有些不同啊)

就好像家用機遊戲一樣,通常移籍電腦後,感覺很不同,這種情況下,我還是會選擇家用版。

長期目標:打開攝影眼
kintaro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-02, 05:09 PM   #11
Viper II
↘みもりんっ

PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
引用:
Originally posted by koyasu :

小朋友,說謊是不對的
:hrmph: 你....原來係....果然.....
去死吧

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-02, 05:26 PM   #12
彩子
Moderator
めんどくさいな。

PSN  IDForceAngel
引用:
有乜出奇丫~?
有陣時覺得o的H-Scene好夾硬o黎.....
無都無所謂....
彩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-02, 12:58 AM   #13
koyasu
地獄領隊侯利亞

引用:
Originally posted by Viper II :

:hrmph: 你....原來係....果然.....
去死吧
舊 05-20-02, 01:06 AM   #14
|0|
太陽神

註冊日期: May 2002
引用:
Originally posted by 片桐彩子 :

有乜出奇丫~?
有陣時覺得o的H-Scene好夾硬o黎.....
無都無所謂....
睇個編劇點樣去舖排既者...

有d係H-Scene幾夾硬

但亦都有d係幾合情合理
cut左佢可能反而唔多自然呢...
|0| 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
戒男 黃毓民 ULTRASEVEN Neo Entertainment TREND 6 11-06-03 04:24 PM
問 方力申 好心好報 的 手機鈴聲 StevenLeong 影音館 6 10-25-03 11:04 PM
我 想 問 一 問 龍 兄 馬馬 體育版 2 08-10-03 11:08 AM

現在的時間是 10:48 PM

手機版 | APP版