Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-06-20, 11:42 AM   #4126
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
https://www.kamen-rider-official.com/saber/2
估你唔到,Kamen Rider Saber首舞居然係出自欅坂46既練舞師Takahiro !!!

舊 09-06-20, 11:53 AM   #4127
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: Sito 查看文章
嗰種一大堆設定硬塞比你,同時角色只突出某個性格特質的寫法真係一陣ghost的味道

ed舞戰隊風應該是想走返較兒童向的路線

話說怪人方又要搞新世界真係唔識死,不怕驚動世界的破壞者嗎?
而且又係交代基本設定就算, 無考慮細節, 小說家拎到把劍理所當然地插落腰度同識變身戰鬥...加句已經從本書度得到知相關知識都好丫...

異世界設定可能係武肺拍外景對策

怪人設計好昭和, 假髮怪叔叔好嘔心...唔知頂到幾多集

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 09-06-20 01:15 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-20, 12:02 PM   #4128
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
原來VIUTV 而家播緊01 第一集…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-20, 01:59 PM   #4129
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
Saber 女主有D似園田真理既感覺, 不過表情太誇張, 成日底炒影個鼻哥窿, 至於男二, 有D似無線
藝員李國麟, 第一集還可以, CG滿多, 不過太戰隊feel 啦

此篇文章於 09-06-20 02:12 PM 被 fxi 編輯。
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-20, 04:57 PM   #4130
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
第一集感覺……我睇緊戰隊?加返部機械人或者變大嘛

舊 09-06-20, 06:48 PM   #4131
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
第一集第一感想:01因為武漢肺炎停播嘅時候究竟慳咗幾多經費?

女主好似幾得意
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-20, 07:44 PM   #4132
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
其實有時唔明,點解全部人逃亡既時候
男主一定會覺得自己係被選中既細路
無理由咁走反方向去打怪人
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-20, 02:08 AM   #4133
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
睇完ed,我反而關心嘅係:女主會係第三拉打嗎?

舊 09-09-20, 11:52 AM   #4134
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
女主喺煩膠嘅拉打9成好睇
只要唔變肥應該問題都唔大

個故事嘅世界觀有啲複雜
不過故事嘅設定可以無視所有劇情bug,應該都唔會點爛架喇

暫時第一集普普通通,可以觀望
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-20, 03:38 PM   #4135
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
睇片尾...由頭到尾都係3位一體,99.9%係喇

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 09-09-20 03:40 PM 被 Busconcamp 編輯。
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-20, 10:23 PM   #4136
qhxu
Crazy Gamer

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
睇片尾...由頭到尾都係3位一體,99.9%係喇
100%唔係,起碼頭五件都係仔
by官方情報
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-20, 11:56 PM   #4137
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
作者: qhxu 查看文章
100%唔係,起碼頭五件都係仔
by官方情報
官網已經出咗六件仔,女主似係主角群第三騎

此篇文章於 09-10-20 12:03 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-20, 09:22 AM   #4138
ComeLOLoh

ED 黃色個劍士係未出場既雷の剣士。男人黎,富加宮 賢人 。

舊 09-10-20, 08:21 PM   #4139
W教授

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
女主喺煩膠嘅拉打9成好睇
只要唔變肥應該問題都唔大

個故事嘅世界觀有啲複雜
不過故事嘅設定可以無視所有劇情bug,應該都唔會點爛架喇

暫時第一集普普通通,可以觀望
由手機版發出

W阿所長呢

舊 09-10-20, 11:00 PM   #4140
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: W教授 查看文章
W阿所長呢
所以我覺得W好好睇
平成第二個十年W一定有頭3
(其實我想講ex aid都係⋯⋯不過會比人插)

呀媽好搶眼,想問下有咩來頭
由手機版發出
舊 09-11-20, 05:54 AM   #4141
ComeLOLoh

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
所以我覺得W好好睇
平成第二個十年W一定有頭3
(其實我想講ex aid都係⋯⋯不過會比人插)

呀媽好搶眼,想問下有咩來頭
由手機版發出
元寫真界Model,現轉戰演員。

W好睇在差唔多每邊每個人每條線都有戲。
劇情重越黎越緊凑。重有少少姊弟浪漫。
個種地球圖書設計,之後既時王、Zero One都有類似。
反而呢套Saber好似重未有虛擬圖書館。

Ghost女角夠煩,但Ghost可以話係下下之下…

Saber班男幹部暫時只係得個靚仔樣,無乜性格鮮明特色。
唔同W,但好似Ghost。

暫時比較期待雷の剣士同其他劍士出晒之後會唔會好睇d。
相比起上年Zero One第一集睇完就覺得好正,Saber真係完全悶。
可能真係每集睇彩蛋演員就算了。Saber變身真係插書拔刀就算。
好似無乜變身特色

此篇文章於 09-11-20 06:22 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-20, 11:54 AM   #4142
fxi

註冊日期: Dec 2004
繼續CG燒錢, 如果唔介意打機畫面突入戰鬥還可以既...好少二騎禁順攤, 主角得到魔豆之力禁快學識,下集又加多個RIDER
OP同ED首歌調轉好似好D

隔離劇場版ZERO ONE新FORM好似幾吸引, 睇來今年東映好進取

此篇文章於 09-13-20 12:05 PM 被 fxi 編輯。
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-20, 12:45 PM   #4143
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
OP show 到三騎係雷Rider富加宮賢人, 主角自細識嘅friend,最尾都出咗場,之後ending要加人跳舞?
暫時男女主角都幾over,成日o嘴
不過設定上呢套要成日燒CG,唔知頂到幾耐

twitter講嘅新拍攝方向係打鬥大量CG綠幕背景?

01劇場啲新形態暫時都係轉色改小小嘅舊皮套

此篇文章於 09-13-20 12:55 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-20, 04:17 PM   #4144
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
第二話個節奏幾好, 用到主角書痴個設定, 已經好睇過鬼仔任何一集

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-20, 05:43 PM   #4145
ComeLOLoh

睇黎集集都會用假髮大叔拖時間。
(重要開頭一次,結尾一次)
咁多CG睇…ok既…暫時
怪人個個身上有本書,好似快盜戰隊VS警察戰隊d怪人有個箱咁…
黎緊成堆劍士,可以好熱鬧,加上個個誇張咁既表情…
有發揮到d書既特色…合格既…

不過…Ghost開頭都係咁…

主角有d金句,呢樣加分。

但都係打黎打去…講返設定既野。

ソフィア一出黎,hi都唔講句,就直接話自己係乜野人…
呢套角色方面d對白全部都唔太得。
不過…演員係…知念裡奈!歌手黎

暫時無咩驚喜,無01睇完覺得high/精彩既感覺。

用食物…講人物…有d弊喇…
你有戲就話姐…如果你好似Ghost咁無,大吵大鬧一場之後...

重乜兩集都要低抄影女角個鼻孔…人地要出寫真集架…

首OP 無乜力…
ED重快過OP。

模型有其他Rider彩蛋?
https://twitter.com/kamityama_02/sta...123203584?s=20

此篇文章於 09-13-20 06:08 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-20, 02:57 PM   #4146
iu fu pig
塵埃...

大叔做拉打,唔錯喎

感覺上似當年exaid唔要嘅廢案改出黎(希望唔好好似龍裝者咁,無頭無尾)
而且感覺成集都好嘈(女主,變身器,怪人)

藍色:我都未用得兩本書
由手機版發出
舊 09-17-20, 07:32 PM   #4147
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
其實個果好期頂既假髮大叔就係最終Boss

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-20, 09:01 AM   #4148
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
Offf

你誰??
面相預左,但個髮型都。。。

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-20, 09:42 AM   #4149
ComeLOLoh

有無搞錯!
近期Bandai d 貨質量都好差。

舊 09-18-20, 10:19 AM   #4150
qwe
Game Master

PSN  IDTCShing
引用:
作者: J+1 查看文章
Offf

你誰??
面相預左,但個髮型都。。。

由手機版發出
話說會換頭髮再出
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 02:09 AM

手機版 | APP版