Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-26-21, 11:44 AM   #2651
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
又新line?

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-21, 08:55 PM   #2652
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
娘:同一隻買咁多.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-21, 07:56 PM   #2653
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
http://schizophonic9.com/re7/30ms_rishetta.html

山崩的30MS review..................

唔洗修水口, 可以直上30MM 同部份1/144 高達零件

Bandai 本気mode ?!

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-21, 11:35 AM   #2654
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
http://schizophonic9.com/re7/30ms_rishetta.html

山崩的30MS review..................

EG果種水口?
但D相都見到水口喎

舊 08-29-21, 12:58 AM   #2655
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
買唔到整到識飛都無用啦

舊 08-30-21, 06:03 AM   #2656
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
出面基本所有30MS都已經全滅…Amazon都冇得入…要等下一批貨又唔知幾時有

舊 08-30-21, 07:37 AM   #2657
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
https://bandai-hobby.net/news/detail/2921/
30MS SIS-G00 リシェッタ[カラーA](8月28日店頭発売予定)

10月、12月に再生産予定

未出時已經講左會再生產
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-21, 09:00 AM   #2658
amaderasu
Crazy Gamer

註冊日期: May 2009
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章

推見有人玩到斷關節
拜託唔好當高達咁玩
同埋以為財團貨就唔修關節

而且KPS個極限都見到了
要明其他廠整囡要多種物料去配合

引用:
作者: Orage 查看文章
出面基本所有30MS都已經全滅…Amazon都冇得入…要等下一批貨又唔知幾時有
聽聞少到一間得果十零盒到
第2日出去睇好似未出現過咁
得返D日蝕高達

此篇文章於 08-30-21 09:06 AM 被 amaderasu 編輯。
amaderasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-21, 09:02 AM   #2659
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
E..xam?? 部藍機會唔會有紅眼症?

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-21, 11:42 AM   #2660
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: amaderasu 查看文章
推見有人玩到斷關節
拜託唔好當高達咁玩
同埋以為財團貨就唔修關節

而且KPS個極限都見到了
要明其他廠整囡要多種物料去配合

聽聞少到一間得果十零盒到
第2日出去睇好似未出現過咁
得返D日蝕高達
同間相熟鋪了解過......

連日本個邊都唔夠貨派...笨大預算錯誤呢隻既魅力...

舊 09-01-21, 02:18 PM   #2661
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: Orage 查看文章
同間相熟鋪了解過......

連日本個邊都唔夠貨派...笨大預算錯誤呢隻既魅力...
笨大預算錯誤 < X

笨大有心放生 < O

浅井真紀同鳥山P 係週末コトコレ的女神裝置座談會中有講對應轉賣的方式

其一有効方法係毎次減産量, 但隔月不停再販去嚇退轉賣厨

噤樣就可以係保持到生産線不會比一 / 兩款太熱産品覇佔, 而令其他産品排唔到上生産線

但依種做法對零件多 / 外型複雜嘅女神裝置也好有難度, 因為大量零件壓迫生産線能難以再販

事賨上笨大今次盒MS 就正正係走簡單素體 + 少量配件路線, 玩家再自行配搭MM 系列 / 1/144 高達配件玩

所以先可以係短時間内安排再上生産線, 而這情況也正好可以套在浅井真紀的説話上

同時浅井也在改良女神裝置的素體, 希望可以減少零件數量援和産能............

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 09-01-21 02:42 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 09-01-21, 02:33 PM   #2662
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

貓店其實有冇返過??見到有堆配件賣...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 09-02-21, 02:26 AM   #2663
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
貓店其實有冇返過??見到有堆配件賣...
配件周圍都有貨,但本體絕對可以放棄

舊 09-03-21, 01:56 AM   #2664
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
減產量呢下已經fail啦,你每次都一出就比人掃晒只會越炒越勁

舊 09-10-21, 09:20 PM   #2665
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
今日收工行過模型舖見 RG hi nu 出左,每個人行過都拎一盒去比錢,短短幾分鐘就見到起碼有10個人拎去比錢 318 好平咩?
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-21, 09:28 PM   #2666
真!DC
Banned User
奉行我道

曰元定價5000
3百幾正常價
次次人氣機一出都比人搶架啦

舊 09-10-21, 10:03 PM   #2667
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: jerry 查看文章
今日收工行過模型舖見 RG hi nu 出左,每個人行過都拎一盒去比錢,短短幾分鐘就見到起碼有10個人拎去比錢 318 好平咩?
咁點為之最平?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-21, 11:22 PM   #2668
HAKAIDER
neet 人生~~~

不過睇review RG Hi-Nu 個四肢比例又係有問題

而且小腿係腰嘅兩倍粗................

http://schizophonic9.com/re7/rg_hinu1.html

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 09-10-21 11:30 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 09-10-21, 11:50 PM   #2669
真!DC
Banned User
奉行我道

本身唔鍾意HI-NU亦冇打算買
不過覺得個重厚感改得唔錯

舊 09-11-21, 10:12 AM   #2670
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 野良猫 查看文章
咁點為之最平?
唔知呀!我無砌模型好耐!其實當時我有一刻都諗過拎一盒去比錢,但之後我諗返,屋企仲有幾盒RG 未砌,買返去又係放喺度,算啦無時間砌呀!
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-21, 10:30 AM   #2671
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

舊 09-11-21, 03:33 PM   #2672
真!DC
Banned User
奉行我道

一般發售都要排
係怕左轉賣定排隊既己經有部分係轉賣
由手機版發出
舊 09-11-21, 03:58 PM   #2673
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

即場剪都OK....呢個對於連盒儲的唔得

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 09-11-21, 07:14 PM   #2674
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: Rance 查看文章
減產量呢下已經fail啦,你每次都一出就比人掃晒只會越炒越勁
真係行浅井講果種方法..............

隔月再販...............無話fail 唔fail

事實上你可以理解成官方刻意慢慢放貨

你唔急買黎玩就唔洗理班炒家

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 09-11-21 07:19 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 09-12-21, 11:22 PM   #2675
HAKAIDER
neet 人生~~~

只係兩日auctions.yahoo.co.jp 已經開始有即決8,400 円都無人理 (入札 0)................

似乎B 社玩毎次減産量 + 隔月再販真係壓得住班轉賣厨...............

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Bandai 模型討論區 Vol.25丨ついにMG ガンダムXが発売決定! money 收藏品討論版 1333 10-21-14 11:54 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.25 [ 請到VOL.26繼續發言! ] 啤梨王子 球會討論區 1001 03-28-07 03:28 AM
Bandai 模型討論區 Vol.9 ~~ kog 收藏品討論版 1024 01-14-06 12:30 AM
[PS2]Bandai咸蛋超人新作Ultraman Nexus預定5月26日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 11 05-10-05 10:08 AM
[PS2]Bandai 戰艦動畫改編新作ジパング預定5月26日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 11 03-26-05 12:38 AM

現在的時間是 10:45 PM

手機版 | APP版