Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-19-05, 09:29 PM   #26
nemomemo
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
ij 背部既飛機咁細. ij 都冇地方企咁...
都係以前大 d, 好企 d~
nemomemo 目前離線  
舊 08-19-05, 09:34 PM   #27
kimtam
Game Master
飄銀泣悲哀

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagkimtam
部百式係咪冇野改?唔想比佢呃,但又喜愛百式...

「如果兄長只生在普通人的家庭,不用承繼父親大人的陰陽師地位,說不定,他能抓住平凡人的幸福...」

My Blog:http://himyiktam.blogspot.com
kimtam 目前離線  
舊 08-19-05, 09:37 PM   #28
redfish
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: kimtam
部百式係咪冇野改?唔想比佢呃,但又喜愛百式...
冇電鍍, 加配件

舊 08-19-05, 10:08 PM   #29
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 呂鳳仙
咁就難為我呢o的模型白痴……

更正:原來o的透明部件係有少少好淺o既粉藍色……
就算冇上開色既人都可以上到透明件架~

本身罐裝油都有透明色,買返來噴IS OK

係D油厚D~D色深D咁

引用:
作者: nemomemo
ij 背部既飛機咁細. ij 都冇地方企咁...
都係以前大 d, 好企 d~
下.....我嫌佢機身太橫太厚添喎

反而機翼長多小小同闊多小小好~
♀宮野真守♀ 目前離線  
舊 08-19-05, 11:28 PM   #30
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: KIM
已經玩埋啦~~~!
祝早登極樂~

舊 08-19-05, 11:30 PM   #31
Oruma
Ultimate Gamer
Beware...

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: redfish
冇電鍍, 加配件
係加左個降落傘﹐但係唔知有無支炮??

邊度仲有電鍍百式呢???

Oruma 目前離線  
舊 08-19-05, 11:42 PM   #32
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
部sf 9500yen姐係幾多錢??
今期bandai興電鍍乎?

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線  
舊 08-19-05, 11:46 PM   #33
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: Daidi

有傘又有炮?
唔駛問都知啦,笨大邊會咁好死!?

舊 08-19-05, 11:57 PM   #34
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 天立﹏.
部sf 9500yen姐係幾多錢??
$5XX...
引用:
今期bandai興電鍍乎?
有模...要用盡佢之故...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線  
舊 08-20-05, 12:02 AM   #35
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
有炮...就唔只4000YEN...
1/144古銅百式+炮...都成1800YEN定2000YEN...
1/100電鍍百式...更4500YEN的說
引用:
百貨無咩... a

偶有...不過砌左

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 08-20-05 12:04 AM 被 Busconcamp 編輯。
Busconcamp 目前離線  
舊 08-20-05, 12:22 AM   #36
呂鳳仙
God of Gamer
錢錢錢錢錢錢錢

一日時間火速砌好IJ~~飛機展開半隻翼已經高過IJ個機身

小弟不嬲唔識砌模型,求其砌好滲o下線就算,全身上色直頭係奢望
(尤其係把槍,全灰白色,O晒咀…… )

潮人pose……

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……

此篇文章於 08-20-05 02:26 AM 被 呂鳳仙 編輯。
呂鳳仙 目前離線  
舊 08-20-05, 10:23 AM   #37
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
死啦...俾我買又會大搞佢....
佢身果隻紅好瘀咁

好想要1/100呀...

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線  
舊 08-20-05, 10:25 AM   #38
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
我想佢出mg ij..... "

舊 08-20-05, 10:37 AM   #39
Oruma
Beware...

引用:
作者: Gundam MK-2
有傘又有炮?
唔駛問都知啦,笨大邊會咁好死!?
如果用舊模既話﹐可能有得留低wor支炮...
雖然我都認為會無左...
比我都係要電鍍版算

Oruma 目前離線  
舊 08-20-05, 10:58 AM   #40
ase
Insane Gamer
H.P.小博士

註冊日期: Sep 2003
IJ好似好正咁喎!!
ase 目前離線  
舊 08-20-05, 12:39 PM   #41
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
有冇人知剛出果隻 Strike Free 1/100 隻手係parts 本身已經金色 , 定係要自己郁手令佢金色

nakakula 目前離線  
舊 08-20-05, 12:46 PM   #42
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: mudhole金剛鑽

佢咁返而仲好,可以自己選擇透明件既顏色

有人喜藍有人喜紫有人喜綠有人喜紅

以前齊模型D透明件總係冇乜地方可以噴

而家可以隨自己去噴,仲可以玩埋漸變色
我都覺得咁樣正好多,如果其他機都係咁就唔洗煩喇 ~

舊 08-20-05, 12:54 PM   #43
redfish
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: nakakula
有冇人知剛出果隻 Strike Free 1/100 隻手係parts 本身已經金色 , 定係要自己郁手令佢金色
下半圖, 冇塗裝完成圖.

舊 08-20-05, 01:47 PM   #44
Oruma
Beware...

引用:
潮人pose……
個架太矮﹐搞到個pose好怪

Oruma 目前離線  
舊 08-20-05, 02:12 PM   #45
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
個架太矮﹐搞到個pose好怪
其實佢已經整o左兩個架(合體!?)o黎加高佢做呢個動作,但仍然係唔夠高……

呂鳳仙 目前離線  
舊 08-20-05, 04:36 PM   #46
nemomemo
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
其實佢已經整o左兩個架(合體!?)o黎加高佢做呢個動作,但仍然係唔夠高……
其實呢個 pose 有咩用.... 佢都已經可以企係上面用劍用盾...
反而呢個 pose 兩隻手都唔得閒咁.... 期待應用實例~~
nemomemo 目前離線  
舊 08-20-05, 06:22 PM   #47
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
可以高速車埋去用腳刀

舊 08-20-05, 07:04 PM   #48
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

上面再企隻s .freedom ,
合體技

上面企隻曉,
a:[老婆大人原諒我al~~~

上面企隻gaia ma
一次過出 6 把劍
msz006 目前離線  
舊 08-20-05, 07:50 PM   #49
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: redfish
幾好喎 ,會入 ~ 今次又過唔過$2XX ? a

舊 08-20-05, 08:18 PM   #50
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: msz006
上面企隻曉,
a:[老婆大人原諒我al~~~
係喎,下次就買隻曉玩啦~~
斷估佢應該出電鍍版,咁就唔駛砌得咁辛苦喇~~

引用:
作者: nakakula
幾好喎 ,會入 ~ 今次又過唔過$2XX ? a
理論上應該係……

呂鳳仙 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
手機鈴聲交流區 Kenji少 手機平板遊戲討論版 193 10-08-07 03:05 PM
Bandai 模型討論區 7 ~~ kog 收藏品討論版 1004 08-19-05 12:03 AM
便 利 豪 俾 你~送 你 《 WE 8 》 5 隻 elac 電視遊戲討論版 1 08-11-04 01:57 PM
Bandai 模型討論區 2~~ kog 收藏品討論版 1001 05-12-04 07:11 PM

現在的時間是 01:37 AM

手機版 | APP版