Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 04-14-05, 04:13 PM   #1
咭咭王子(一V一)p
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
[飲食討論]煮/食雞翼?

我係雞(中)翼狂
最鐘意炸雞翼~
又鐘意媽媽整o既黑椒雞翼~

我自己唔識煮雞翼(任何食得o既o野都唔識)
仲有咩特別好味雞翼, 又可以自己整!?

舊 04-14-05, 04:19 PM   #2
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code0834 0575 3612
蜜糖雞翼~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
半煎煮咁,熟之後就落蜜糖,兜兩兜,上得碟!

好食呀~

Perfect town達成
百貨公司達成
化石系列完成

期待藍玫瑰

湊住對仔女....打機都要偷偷摸摸....
情婆`` 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 04:21 PM   #3
白薔薇騎士
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: 咭咭王子(一V一)p
我係雞(中)翼狂
最鐘意炸雞翼~
又鐘意媽媽整o既黑椒雞翼~

我自己唔識煮雞翼(任何食得o既o野都唔識)
仲有咩特別好味雞翼, 又可以自己整!?
http://www.ourrice.com/~Scorpio3210/recipe01.htm
以前金兄貼過的100款雞翼整法

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 04:26 PM   #4
咭咭王子(一V一)p

引用:
作者: 阿薩姆
http://www.ourrice.com/~Scorpio3210/recipe01.htm
以前金兄貼過的100款雞翼整法
正呀~ 點解我之前會錯過o左!?

今日媽媽問我食乜好, 我突然間諗:"不如我自己煮, 用salt(葉)雞翼, 之後煎香佢~"
我媽媽回答:"妳唔好玩o野, 個廚房我o家!!!"

舊 04-14-05, 04:31 PM   #5
白薔薇騎士
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
引用:
正呀~ 點解我之前會錯過o左!?

今日媽媽問我食乜好, 我突然間諗:"不如我自己煮, 用salt(葉)雞翼, 之後煎香佢~"
我媽媽回答:"妳唔好玩o野, 個廚房我o家!!!"
証明你d破壞力好高

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 04:37 PM   #6
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

3DS Friend Code0834 0575 3612
原來呀媽今晚咁o岩煮雞翼…o岩哂~

Perfect town達成
百貨公司達成
化石系列完成

期待藍玫瑰

湊住對仔女....打機都要偷偷摸摸....
情婆`` 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 04:37 PM   #7
咭咭王子(一V一)p

引用:
作者: 阿薩姆
証明你d破壞力好高
證明我今日無聊過龍~

佢頭先話:"妳係咪想食雞翼呀? 我煮啦~ 你唔好搞喇!"

我好想食煎雞翼

舊 04-14-05, 08:27 PM   #8
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
證明我今日無聊過龍~

佢頭先話:"妳係咪想食雞翼呀? 我煮啦~ 你唔好搞喇!"

我好想食煎雞翼
其實你講的唔難煮...
買雞翼返黎~
洗淨~ 用紙吸乾水~
落少少生粉~ 加鹽同豉油醃個零鐘~ (少少胡椒粉落唔落隨個人鍾意...)
熱鑊~ 落少少油~ 落雞翼~
煎完1 邊先轉邊~ 煎哂2 邊cum 蓋焗陣確保熟透~
熜火~ 食得... =o=

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 04:49 PM   #9
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
我一次過可以食30隻雞翼

舊 04-14-05, 04:51 PM   #10
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
燒雞翼,老水雞翼,炸雞翼,樣樣都咁正
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 08:21 PM   #11
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

引用:
作者: 我係我
燒雞翼,老水雞翼,炸雞翼,樣樣都咁正
中翼就係...全翼太麻煩...不過屋企就乜都無所謂
如果變做脾我仲高興

舊 04-14-05, 08:27 PM   #12
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
引用:
作者: 新堂愁一
中翼就係...全翼太麻煩...不過屋企就乜都無所謂
如果變做脾我仲高興
中翼最正~~又容意食
直接過掟一隻落口,之後又可以好完整咁成隻(骨)吐返出黎~~
以前返工果陣我好鐘意一邊食雞翼一邊做野...
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 08:30 PM   #13
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: 我係我
中翼最正~~又容意食
直接過掟一隻落口,之後又可以好完整咁成隻(骨)吐返出黎~~
以前返工果陣我好鐘意一邊食雞翼一邊做野...
Pizza Hut 的辣雞翼?

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 08:14 PM   #14
驚寂
Game Master

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 紫色螢火蟲
我都係
成pack雞翼食哂 ,真係唔覺唔覺,食一又一隻,食下又一隻‧
題外話,我應為食雞翼唔食皮既不如唔好食雞翼
驚寂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 08:33 PM   #15
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 紫色螢火蟲
三十隻,肥到......

自己整的話..比較鍾意薯仔蚊,豉油皇同烤焗

舊 04-14-05, 09:03 PM   #16
咭咭王子(一V一)p

頭先媽媽(葉)o左o的雞翼, 我多手落多少少salt
之後唔俾o的雞翼入焗, 原兜開火煎香佢, 臨尾落XO醬~ 好咸不過好好味
但我以後唔自己玩喇, 好麻煩

舊 04-14-05, 11:41 PM   #17
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004
我最鍾意食可樂雞翼~

舊 04-15-05, 12:05 AM   #18
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 若天
我最鍾意食可樂雞翼~
未食過...

我覺得好似好浪費d可樂咁

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-05, 02:36 PM   #19
問天小肥
Crazy Gamer
~(‵▽′)ψ

註冊日期: May 2004
引用:
作者: Kaiser
未食過...

我覺得好似好浪費d可樂咁
2公升既都係大半樽姐
燒野食時必整..........因通常有大量可樂 & 雞翼

我が前に立ち塞がりし すべての愚かなるものに
我と汝が力もて 等しく滅びを寫えんことを
問天小肥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-05, 11:40 PM   #20
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 問天小肥
2公升既都係大半樽姐
燒野食時必整..........因通常有大量可樂 & 雞翼
醃完雞翼GE可樂仲飲得 ?

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-05, 11:57 PM   #21
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Kaiser
醃完雞翼GE可樂仲飲得 ?
飲得!點解唔飲得... a
之不過會唔會飲...係另一回事之嘛~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-05, 12:29 PM   #22
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
燒雞翼,鹵水雞翼,炸雞翼都係我至愛~
另外車仔麵我一定會搭雞翼尖!!

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-05, 01:26 PM   #23
RS 200

PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
最鍾意食炸雞翼,另外煎雞翼同燒雞翼都好鍾意~
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-05, 02:18 PM   #24
二階堂青丸
Game Master