Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 17 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 37  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>Windows 8.1 Pro 用家聯盟! 正版使用者限定! 心得交流區!
money 03:24 PM 02-02-10
窓辺ななみ トールケース登場

ai. 04:37 AM 02-11-10
唔知有無人問過,win7有無winxp那個類似在Quick Launch的"顯示桌面"那個制?
(不是在toolbar按右制選的那個)
綾風祐希 07:10 AM 02-11-10
作者: AiStudio:
唔知有無人問過,win7有無winxp那個類似在Quick Launch的"顯示桌面"那個制?
(不是在toolbar按右制選的那個)
可以自己做shortcut即可
ai. 09:23 AM 02-11-10
作者: 綾風祐希:
原來要自己做,thx,自己試下先.
ai. 01:50 PM 02-11-10
原來要自己做,thx,自己試下先.
做了shortcut也沒用,因為不能放在toolbar.
magnum 03:01 PM 02-11-10
做了shortcut也沒用,因為不能放在toolbar.
windows7 toolbar最右下角, 時間的右邊有個長方形, 果個就係
ai. 05:00 PM 02-11-10
作者: magnum:
windows7 toolbar最右下角, 時間的右邊有個長方形, 果個就係
原來win7依然有~好彩~依個制好重要~
thx,我轉頭找找看.
加瑪 08:31 PM 02-11-10
買o左新notebook
唔知點解msn有msg時會無聲
明明已經開到最大聲請問係咩問題呢
其他聲係正常出到ga
POISON 08:38 PM 02-11-10
作者: 加洛瑪.神:
買o左新notebook
唔知點解msn有msg時會無聲
明明已經開到最大聲請問係咩問題呢
其他聲係正常出到ga
你有無set msn,有msg個時出聲?
加瑪 08:51 PM 02-11-10
作者: POISON:
你有無set msn,有msg個時出聲?
當然有啦~~~~
DC 97 11:46 AM 02-25-10
win7 32bit最多食到幾多g ram?
terryskw 12:16 PM 02-25-10
作者: DC 97:
win7 32bit最多食到幾多g ram?
Around 3G

I have 2 computer(2 also have plug 4G Ram),

1 - 3G

2 - 3.25G
DC 97 03:29 PM 02-25-10
thx~
即系同xp一樣
ckwvictorckw 12:35 AM 03-03-10
我見人地啲cap圖用alt tab會有preview睇
點解我都仲係好似xp咁係小圖示
係唔係因為我係starter?
POISON 01:07 AM 03-03-10
作者: ckwvictorckw:
我見人地啲cap圖用alt tab會有preview睇
點解我都仲係好似xp咁係小圖示
係唔係因為我係starter?
starter block左Aero
funfunfunny 03:10 PM 03-03-10
我想問下
我尋日去買左個win7 home p. oem
佢收我1700
我總覺得我比人呃
我想問 有嗎= =?
oem 係唔可以再裝落第2部機吧?
綾風祐希 03:41 PM 03-03-10
作者: funfunfunny:
我想問下
我尋日去買左個win7 home p. oem
佢收我1700
我總覺得我比人呃
我想問 有嗎= =?
oem 係唔可以再裝落第2部機吧?
C-OEM如果連帶所屬Hardward一起轉移,是可以用在第二部機的。
funfunfunny 03:44 PM 03-03-10
C-OEM如果連帶所屬Hardward一起轉移,是可以用在第二部機的。
咁價錢呢?
oem係依個價嗎?

我是連底板買...
應該兇多吉少...
ckwvictorckw 05:53 PM 03-03-10
作者: POISON:
starter block左Aero
我都諗緊買唔買返個home premium
但部netbook冇dvd-rom
未知點搞
POISON 06:06 PM 03-03-10
作者: ckwvictorckw:
我都諗緊買唔買返個home premium
但部netbook冇dvd-rom
未知點搞
好似可以用usb flash drive裝win7,我未試過咁裝,但應該起碼要4G吧....iso都2.xxgb啦

方法yahoo/google有唔少
斯羅 09:19 PM 03-07-10
小弟隻WIN7係ULTIMATE英文版...
已經裝返中文繁體字...
但岩岩想裝返SONY個SONIC STAGE時
佢裝前話會跟OS既語言去定個software係用咩語言...
問題就黎....我裝吾返中文版....
一入中文歌名既就話字體有問題
裝APPLOCALE都解決吾到...
有無人試過呀
Freddy 11:17 PM 03-07-10
作者: 斯羅:
小弟隻WIN7係ULTIMATE英文版...
已經裝返中文繁體字...
但岩岩想裝返SONY個SONIC STAGE時
佢裝前話會跟OS既語言去定個software係用咩語言...
問題就黎....我裝吾返中文版....
一入中文歌名既就話字體有問題
裝APPLOCALE都解決吾到...
有無人試過呀
去控制台->地區及語言->系統管理->非Unicode程式語言
睇下係未set左做中文
唔係的話set番做中文台灣/香港
Janus 09:14 AM 03-09-10
剛剛買了部筆電 Sony Vaio VPCB119GJ/B
是用 Windows 7 Professional 64-bit 日文正式版
RPG之鬼 10:29 AM 03-09-10
WIN7新手
想問下係"WINDOWS檔案總管"中,如何顯示檔案夾內的檔案的總容量?在XP時只需要點擊空白的地方就會顯示,但現在又要怎樣做?不會每次也是要ctrl + a選擇所有檔案才顯示吧....
斯羅 08:16 PM 03-09-10
作者: Freddy:
去控制台->地區及語言->系統管理->非Unicode程式語言
睇下係未set左做中文
唔係的話set番做中文台灣/香港
試過晒都吾得...
諗住玩xpmode點知部nb又吾support
第一 ... 17 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 37  ... 最後

返回主題版面