Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 04-22-14, 07:57 PM   #26
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
要不是香港開藥房,賣iphone,賣奶粉,你們大陸就完蛋了

舊 04-22-14, 07:58 PM   #27
KUTAR#
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
"因為作為消費者,就是上帝"

中港矛盾講了幾年
班大陸佬還未了解點解香港人討厭佢地
真係唔服唔得
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 09:36 PM   #28
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
班蝗以為太陽圍著自己轉
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 10:20 PM   #29
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
上面都冇6月既
玩哂啦

舊 04-22-14, 10:22 PM   #30
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
"因為作為消費者,就是上帝"

中港矛盾講了幾年
班大陸佬還未了解點解香港人討厭佢地
真係唔服唔得
你睇一次中國式尊嚴就明的了,佢地來買野係搵返樽鹽嘛,當然當自己上帝啦,要知道可以俾佢地大聲講呢度係中國,但又唔係真係中國的地方唔多的。

舊 04-22-14, 10:54 PM   #31
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
因為作為消費者,就是上帝
痾尿都是恩賜
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 11:04 PM   #32
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
直到閭丘露薇滾出媒體界??

直到永遠PLZ

理乜鬼野性溫和融合

MK哥仔做既就係我一直講既野

此篇文章於 04-22-14 11:07 PM 被 怪盜小G 編輯。
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 11:34 PM   #33
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
香討之流竟然都齊心一志撐呢單野

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 11:57 PM   #34
安安

註冊日期: Jan 2002
怒轟鳳凰衛視「中國香港」記者
大陸網民"6月"起事
完完全全的兩、三個月不去香港

成件事都非常之好
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 12:13 AM   #35
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
我非常接受,等食花生睇走數

站(2024/04/27)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 08:46 AM   #36
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

PSN  IDKENZHAYA
虫國人講野, 信住一半先
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 08:55 AM   #37
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
而只是要表達大陸人的態度,因為作為消費者,就是上帝,

:
重點

我們唔仲知錯~

舊 04-23-14, 08:59 AM   #38
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
大陸著名記者閭丘露薇日前轉載《MK青年大戰強國人》短片的報道,遭到大陸網民怒轟,認為她偏幫港人,要求她向涉事的大陸夫婦道歉。今日(4月22日)在《天涯論壇》上,更有大陸網民發起呼籲,要求大陸人從6月1日起都不要再去香港購物旅行。

在該個題為「呼籲:大家從6月1日開始都不要去香港」的帖子中,發起人指大陸人可以用腳來投票,用行動來表達對香港的不滿,假如大陸人完完全全的兩、三個月不去香港,不到香港購物旅行,看看港人會是怎樣的感覺。網民更指,估計到時港人會求爺爺告奶奶地要求大陸旅客重新到港。

帖子的發起人稱,考慮到一部分人士已參加了旅行團或者有了公務計畫,所以把杯葛的日期定在6月1號開始。發起人又指不是要完全封鎖香港,而只是要表達大陸人的態度,因為作為消費者,就是上帝,他們的目標,是要讓閭丘露薇滾出媒體界,以達至殺雞儆猴的效果。

閭丘露薇在微博轉發有關報道,再經多個大陸媒體報道後,該微博已有超過三萬多則評論,大多是批評閭丘露薇誤導輿論,要求她作出面道歉。

乜唔係超過500 POST就會被人審查嗎?
依家好明顯係上面網民有意識地破壞中港和諧
快尐到秋天啦

舊 04-23-14, 09:16 AM   #39
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: 真!DC 查看文章
結果真係成事
等睇訪問葯房金行慘況
比起部分冇公德內地人
我更討厭只睇錢既商人同地主
由手機版發出
其實無大陸人藥房都唔會蝕,只係賺少左架乍.
基本上十幾廿年前D藥房咪一樣咁賺錢.\
金鋪就可能有影響啦........但9成咪又係連鎖大店,摺走幾間無壞既.
電器鋪就摺左唔覺得可惜.......跟本依家MK黑洋菜街行電器店係攞苦來辛..

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 09:18 AM   #40
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
乜唔係超過500 POST就會被人審查嗎?
依家好明顯係上面網民有意識地破壞中港和諧
快尐到秋天啦
鬥爭符合十三億人既利益
舊 04-23-14, 09:36 AM   #41
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

擔心下隻狼同佢D小弟會唔會私自代表港人道歉仲好啦
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 09:45 AM   #42
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
千奇吾好走數呀大佬

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 09:49 AM   #43
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
他奶媽
舊 04-23-14, 10:04 AM   #44
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
此時此刻,中港終於一條心
好滾動
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 10:32 AM   #45
尼路
The One

引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
放心,再搞大d九成會,如果佢地真係唔落就十成,此刻我希望佢可以學菲國總統的微笑。

舊 04-23-14, 10:42 AM   #46
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
就此立約
齋講唔做正粉腸

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 11:01 AM   #47
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
你地唔係對班鍵盤戰士有期望嘛

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 11:12 AM   #48
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

重點係~好多拎住紅白藍入面成袋RMB既虫虫
好多屋企冇電腦,平日又唔多睇新聞
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 11:44 AM   #49
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
想多咗啦,鍵盤戰士全世界都有,強國都唔例外(* ̄- ̄)y─┛~~

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 12:11 PM   #50
尼路
The One

但睇佢地d投票真係萬眾一心撐細路,就算得十分一唔來都好呀。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[強國] 真. 符合國情 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 26 04-16-14 07:03 PM
強國毒豬肉 CMS ~清談館~ 10 04-29-11 10:04 PM
強國又毒奶 cnw1126 ~清談館~ 18 04-11-11 02:28 PM
[強國]精品推介 House 電視遊戲討論版 0 06-24-06 07:22 PM
大陸=>強國!! House ~清談館~ 23 12-27-04 11:13 PM

現在的時間是 10:52 AM

手機版 | APP版