Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 47  ... 最後
攻略及心得交流區>Xenoblade 2『異度神劍2』|攻略及心得交流︱**劇透請spoiler**
yuhchan5 07:08 PM 12-21-17
作者: rinxlun:
有冇練功好地方介紹呀?
Just saw on other page:

50级(估计再低点也可以)就可以去帝国第二採掘場刷大兵了,大兵血少,这个点应该很多人都知道了,我站的这个点可以避开天上那个烦人的飞艇,就在这里可以一个个的把大兵引过来单杀很安全。
这里掉可以50%几率两次攻击银河魔方(亲测银河魔方两次攻击可以更快速增加技能槽),刷到这个打起来就很爽了,这里还掉一堆中期过渡的实用装备
ZERO NEKO 09:13 PM 12-21-17
我對隻game超有愛 未五章己lv60 傭兵lv5 任務打足 不停升人 XD
lunn 11:31 PM 12-21-17
作者: fortel:
去刷石啦,一到刷你會發現d lv 好似火箭咁升

Sent from my iPhone using Gaforum
睇黎都要,我都無咩刷過有用既石同item
但依家解緊Hana JD Mode
感覺到之後又係會卡卡卡…

作者: yuhchan5:
Just saw on other page:

50级(估计再低点也可以)就可以去帝国第二採掘場刷大兵了,大兵血少,这个点应该很多人都知道了,我站的这个点可以避开天上那个烦人的飞艇,就在这里可以一个个的把大兵引过来单杀很安全。
这里掉可以50%几率两次攻击银河魔方(亲测银河魔方两次攻击可以更快速增加技能槽),刷到这个打起来就很爽了,这里还掉一堆中期过渡的实用装备
我都有睇過依編xd
佢仲有建議好幾個唔同級別既刷exp點,好似都幾ok

作者: ZERO NEKO:
我對隻game超有愛 未五章己lv60 傭兵lv5 任務打足 不停升人 XD
傭兵我都仲係lv3咋

同埋D城既LV我都係得兩個升到5星,其他都係得1-2星…
睇黎真係要搞搞先再打主線喇
Tdot 12:48 AM 12-22-17
作者: RPG之鬼:
係咁

主角威力爆發後(劇情),就任何神劍都用得,其他人要超頻
如果A角色想用b角色的劍呢?

超頻能否無限刷?
fortel 01:37 AM 12-22-17
作者: Tdot:
如果A角色想用b角色的劍呢?

超頻能否無限刷?
超頻入手途徑
1. 開寶箱(少重)
2. 主角們技能點升爆(姐係total 5個)
3. 抽中四星大眾面,之後好感技能點升爆

基本上都幾少,非必要都唔好亂用
----------------------------------------
岩岩一抽史詩入魂終於中左kos mos,好感動

Sent from my iPhone using Gaforum
歌絲˙暮斯 07:29 AM 12-22-17
主角第二個 blade ,拳擊果個,好難 cancel ,完全出唔到 XD

就算係炎我都係得 20% 成功率,已經裝左 cancel 時間 +50%
lunn 08:28 AM 12-22-17
https://www.youtube.com/watch?v=WE6ktIDE4Js&t=15s

有冇人試過咁樣去升EXP呀??
Tannhauser Gate 08:51 AM 12-22-17
一代公主推怪落崖

不過今集都唔多使升lv
爆主線後 打蝙蝠>暴龍>牧場公甲獸 升好快
RPG之鬼 09:04 AM 12-22-17
作者: Tannhauser Gate:
一代公主推怪落崖

不過今集都唔多使升lv
爆主線後 打蝙蝠>暴龍>牧場公甲獸 升好快
牧場公甲獸可以重複打?
因為還未養到肥肥白白(依家好似差最後一級),所以放置中
Tannhauser Gate 09:08 AM 12-22-17
牧場公甲獸可以重複打?
因為還未養到肥肥白白(依家好似差最後一級),所以放置中
要養到最後階段 會變精英
未養大殺左 要來世見
RPG之鬼 09:09 AM 12-22-17
作者: rinxlun:
https://www.youtube.com/watch?v=WE6ktIDE4Js&t=15s

有冇人試過咁樣去升EXP呀??
都唔知有呢個位
RPG之鬼 09:11 AM 12-22-17
作者: 歌絲˙暮斯:
主角第二個 blade ,拳擊果個,好難 cancel ,完全出唔到 XD

就算係炎我都係得 20% 成功率,已經裝左 cancel 時間 +50%
我也一樣,所以練好焰就OK
ZERO NEKO 09:33 AM 12-22-17
未養大殺左 要來世見
我手多
ZERO NEKO 09:34 AM 12-22-17
想問下神劍之間放埋一組有冇合體技
RPG之鬼 09:37 AM 12-22-17
問一下你地1.1.1版未?
琴晚12點幾都未有得升
fortel 09:52 AM 12-22-17
作者: ZERO NEKO:
想問下神劍之間放埋一組有冇合體技
打到咁上下故事上面會話你知
野良猫 11:06 AM 12-22-17
未養大殺左 要來世見
我養到lv80就劏咗嚟食
yuhchan5 11:20 AM 12-22-17
問一下你地1.1.1版未?
琴晚12點幾都未有得升
官網話中午
charcsc2000 11:20 AM 12-22-17
作者: PatrickNo42:
第二話開頭得補師同攻擊手,d怪平均Lv又同等以上,打得辛苦係正常
過多陣主線等到三隻腳齊哂之後就會順d

另外關於戰鬥心得果d其實唔洗咁急問,基本系統要去到第四話先解鎖完
你慢慢過主線等佢教學,再唔明先問都唔遲

後面cancel手段多左都唔爭在第三下多果少少啦
再唔得咪裝埋首飾
明白, 等我慢慢玩...而加清緊zelda...要趕係2/01前爆機...
charcsc2000 11:20 AM 12-22-17
睇你自己習慣,由於最初我不知道有這種方式,就真係三刀一儲
好的, 明白, 我要試多d先得...成日唔夠血死左...
Darby 11:24 AM 12-22-17
請問如果同伴有多過一個blade, 戰鬥嗰陣點切換?

另外已經連續廿幾抽冇rare blade
MultiPASS 11:35 AM 12-22-17
作者: charcsc2000:
好的, 明白, 我要試多d先得...成日唔夠血死左...
如果有加仇恨值嘅道具,加返落兩個防角色:Tora同軍娘,
跟手幫佢兩位嘅blade選武器時以高擋%優先(可以去到四十幾%),
咁就冇咁易死。
鈴蘭 11:45 AM 12-22-17
作者: 歌絲˙暮斯:

其實cancel一定係最後果hit
所以其實好鬼易 你一定係早左
RPG之鬼 11:49 AM 12-22-17
作者: Darby:

戰鬥中,同伴是AI決定,但會因應現在BLADE COMBO(組合必殺技)而決定轉甚麼類型
例如主角(玩家)出了第一次"火"必殺技,接著同伴有水的神劍,就會轉為水,放了水必殺技,同伴的神劍便會變成水屬性果一個
不過唔一定會立即轉
fortel 12:20 PM 12-22-17
作者: Darby:

唔好抽稀有以上,等到你D角色4相爆左10 10 10 10 先好抽,會易中勁多
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 47  ... 最後

返回主題版面