Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-24-13, 04:33 PM   #126
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: leotam3 查看文章
果個係東日本先有, 你用唔到
咁買果D 東瀛遊果D wifi access point得唔得?

e.g.
E D幫唔幫到手
http://www.adhere.com.hk/classifieds...ting-72233.htm

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....

此篇文章於 03-24-13 04:59 PM 被 DevilElvis 編輯。
DevilElvis 目前離線  
舊 03-24-13, 07:59 PM   #127
MPDK
Senior Gamer
逆流士

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
馬沙車是什麼回事? 詳細希望
http://www.gundam.info/topic/8471

▲そして美術館の敷地内には、話題の「シャア専用オーリス CONCEPT」の展示も行われている。車両の展示は3月23日(土)から3月31日(日)までと、4月27日(土)から5月4日(土・祝)までの期間で実施される。

我個團岩岩編左31/3去異人館+有馬六甲
我就順勢去異人館個陣離隊自己行左大河原展先

此篇文章於 03-24-13 08:02 PM 被 MPDK 編輯。
MPDK 目前離線  
舊 03-24-13, 08:49 PM   #128
飛機王
Ultimate Gamer
フィーナ~大好き~

註冊日期: Jun 2004
聽日終於去北海道~

有咩手信OR 食既野可以推介下~~ [函館, 札幌,小樽]
飛機王 目前離線  
舊 03-24-13, 09:48 PM   #129
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 飛機王 查看文章
聽日終於去北海道~

有咩手信OR 食既野可以推介下~~ [函館, 札幌,小樽]
六花亭啦!

仲有薯條三兄弟
其實成田機場都有~我每次都會掃幾盒

Hitomi 目前離線  
舊 03-24-13, 09:50 PM   #130
leotam3
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Hitomi 查看文章
六花亭啦!

仲有薯條三兄弟
六花亭.......我5月會去本店, 好期待

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線  
舊 03-24-13, 10:01 PM   #131
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
六花亭.......我5月會去本店, 好期待
你會唔會行札幌d百貨公司?

如果有版友會行下札幌d百貨公司~
幫手留意下邊間可以1.用銀聯 2. 有銀聯5%discount 3.退稅

考慮緊7月/8月去北海道...總之日本是但一個地方不過唔知去邊好
不過老公話想買多個袋~暫時我只係知 0101可以有晒以上3項..

Hitomi 目前離線  
舊 03-24-13, 10:08 PM   #132
leotam3

引用:

幫手留意下邊間可以1.用銀聯 2. 有銀聯5%discount 3.退稅

考慮緊7月/8月去北海道...總之日本是但一個地方不過唔知去邊好
不過老公話想買多個袋~暫時我只係知 0101可以有晒以上3項..
去下關西果面啦, 你好似集中晒去關東果面?

http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
舊 03-24-13, 10:22 PM   #133
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
去下關西果面啦, 你好似集中晒去關東果面?
最近兩次主力都係去東北~不過去d地方兩次完全唔同架~
而且一次係櫻一次係雪
臨尾2日stay東京咁樣(我地麻麻shopping但點都買番少少衫褲鞋袋咁啦) ~~

關西真係好耐無去~上次去已經係09年紅葉...

但係夏天去我唔知做咩
夏祭/花火大會呢類我地興趣一般
我都係鐘意紅葉/櫻花/雪多d...
7月/8月得番北海道有d野睇下

Hitomi 目前離線  
舊 03-24-13, 10:39 PM   #134
leotam3

引用:
最近兩次主力都係去東北~不過去d地方兩次完全唔同架~
而且一次係櫻一次係雪
臨尾2日stay東京咁樣(我地麻麻shopping但點都買番少少衫褲鞋袋咁啦) ~~

關西真係好耐無去~上次去已經係09年紅葉...

但係夏天去我唔知做咩
夏祭/花火大會呢類我地興趣一般
我都係鐘意紅葉/櫻花/雪多d...
7月/8月得番北海道有d野睇下
北海道睇花?

あやかし陰陽録討論區
舊 03-24-13, 10:50 PM   #135
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
北海道睇花?
唔係花海就薰衣草果類~是但
都叫做有D野睇下啦

夏天去旅行個mood真係比較低...我好驚夏天ge太陽同汗水...
不過老公話想7/8月休息下所以無啦啦話去
本來我諗住年底先去~去左夏天呢轉又要等明年頭先郁得~佢唔夠假期
我鐘意冷天去旅行...

Hitomi 目前離線  
舊 03-24-13, 11:20 PM   #136
飛機王
Ultimate Gamer
フィーナ~大好き~

註冊日期: Jun 2004
引用:
六花亭啦!

仲有薯條三兄弟
我會去小樽果間, 隔離重有白果樓可以行~

引用:

百貨公司有邊間? 我睇過下.大通公園附近係咪有間? 通常係咪8點就CLOSE?
飛機王 目前離線  
舊 03-24-13, 11:26 PM   #137
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
唔係花海就薰衣草果類~是但
都叫做有D野睇下啦

夏天去旅行個mood真係比較低...我好驚夏天ge太陽同汗水...
不過老公話想7/8月休息下所以無啦啦話去
本來我諗住年底先去~去左夏天呢轉又要等明年頭先郁得~佢唔夠假期
我鐘意冷天去旅行...
7月尾我又係去北海道

舊 03-24-13, 11:33 PM   #138
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
超・大河原邦男展 -レジェンド・オブ・メカデザイン-
[開催日時] 2013年3月23日(土) ~ 5月19日(日) 10:00 ~ 18:00
        ※金・土曜日は20:00まで、入場は閉館の30分前まで。
[休 館 日 ] 月曜日
        ※ただし4/29および5/6は開館、4/30および5/7は休館。
[開催会場] 兵庫県立美術館(神戸市中央区脇浜海岸通1丁目1番1号)
[入 場 料 ] 当日券 : 一般1,300円、大学生900円、高校生・65歳以上650円
       20名以上の団体割引料金 : 一般1,100円、大学生700円、高校生・65歳以上550円
       中学生以下無料

============================================
冇車睇都唔緊要, 去睇展緊要D

睇來最近都係神戶電鐵 岩屋行過去?

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist

此篇文章於 03-24-13 11:37 PM 被 PTX-003C 編輯。
PTX-003C 目前離線  
舊 03-24-13, 11:38 PM   #139
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 飛機王 查看文章
我會去小樽果間, 隔離重有白果樓可以行~

百貨公司有邊間? 我睇過下.大通公園附近係咪有間? 通常係咪8點就CLOSE?
札幌其實好多百貨公司
你行開就留意啦
我比較想知丸井今井有無銀聯discount
(已check可退稅同可用銀聯)

引用:
作者: money 查看文章
7月尾我又係去北海道
機票買未? 幾銀?

我咩都未睇...淨係知暑假旺季機票貴

Hitomi 目前離線  
舊 03-24-13, 11:45 PM   #140
money
◆.西野司命.◆

引用:
札幌其實好多百貨公司
你行開就留意啦
我比較想知丸井今井有無銀聯discount
(已check可退稅同可用銀聯)

機票買未? 幾銀?

我咩都未睇...淨係知暑假旺季機票貴

未買
我東京轉機再買Jetstar去札幌
Delta 飛成田 要4千2

舊 03-24-13, 11:49 PM   #141
DevilElvis
The One
還我香港!!

想問下大阪、京都邊度多game、遊戲精品買??

Thanks ar~~!!

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 03-25-13, 12:03 AM   #142
PTX-003C
天下第一盲鬼

XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: DevilElvis 查看文章

電電城

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
舊 03-25-13, 12:04 AM   #143
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
未買
我東京轉機再買Jetstar去札幌
Delta 飛成田 要4千2
咁我會選擇東航轉機....平d...
反正都係頭尾日無左...

引用:

日本橋算係比較多~

Hitomi 目前離線  
舊 03-25-13, 02:30 AM   #144
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
電電城
引用:
日本橋算係比較多~
Thanks 兩位,不過我想問下 梅田 嘅yodobashi-umeda 值唔值去?因為想去 JUMP shop~~

舊 03-25-13, 04:28 AM   #145
MPDK
Senior Gamer
逆流士

註冊日期: Mar 2007
引用:
超・大河原邦男展 -レジェンド・オブ・メカデザイン-
[開催日時] 2013年3月23日(土) ~ 5月19日(日) 10:00 ~ 18:00
        ※金・土曜日は20:00まで、入場は閉館の30分前まで。
[休 館 日 ] 月曜日
        ※ただし4/29および5/6は開館、4/30および5/7は休館。
[開催会場] 兵庫県立美術館(神戸市中央区脇浜海岸通1丁目1番1号)
[入 場 料 ] 当日券 : 一般1,300円、大学生900円、高校生・65歳以上650円
       20名以上の団体割引料金 : 一般1,100円、大学生700円、高校生・65歳以上550円
       中学生以下無料

============================================
冇車睇都唔緊要, 去睇展緊要D

睇來最近都係神戶電鐵 岩屋行過去?
我個日要用JR pass,所以要起JR灘行過去,睇完之後坐巴士去三宮會合食lunch牛牛
PS如果你買當日券可以去美術館個網有coupon平少少ˊ_>ˋa
順便當然搬部MG返黎幫補下

MPDK 目前離線  
舊 03-25-13, 09:36 AM   #146
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
Thanks 兩位,不過我想問下 梅田 嘅yodobashi-umeda 值唔值去?因為想去 JUMP shop~~
值, 佢都有遊戲嘢買..

jump shop 上年去勁多one piece 嘢賣.

t-cup 目前離線  
舊 03-25-13, 02:26 PM   #147
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

有無邊d網站多d資料for祭禮?
去關西機會較大...

2013花火大會schedule似乎未出...搵極都得2012...

Hitomi 目前離線  
舊 03-26-13, 12:50 AM   #148
money
◆.西野司命.◆

引用:
咁我會選擇東航轉機....平d...
反正都係頭尾日無左...
今日已經去到4千6
好在我去個日仲係4千2
已經拿拿聲買左

因為我第一日就到東京就轉飛札幌
所以唔會坐東方航空呢D DELAY多既機

舊 03-26-13, 01:19 AM   #149
PTX-003C
天下第一盲鬼

之前好似有人提過校園祭Scadule 希攻略網?
想詳細一下...睇下今次去唔去到睇下.

舊 03-26-13, 09:28 AM   #150
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
今日已經去到4千6
好在我去個日仲係4千2
已經拿拿聲買左

因為我第一日就到東京就轉飛札幌
所以唔會坐東方航空呢D DELAY多既機
坐東航去札幌呀不是轉機再轉機東京再去札幌
well~~基於我自己坐過東航去東京~我妹新年又坐完~
大家都無delay~所以我暫時ge comment係旺季機票時坐東航平靚正
(delay唔關東航事~機場工作的朋友說是航空管制~因為軍用機升降優先全部飛機都要讓路)
當然到我乃野時可能會有另一睇法(不過我揀得黎坐應該同直航價錢相差遠才揀)

btw~check緊osaka~
習慣左淡季價錢ge 我實在接受唔到5千尾近6K(連稅)的機票
連PEACH唔連行李都要4千幾到底係咪廉航黎架
所以我應該都係揀東航架啦(2K8連稅~兩公婆去咩都要X2)~

此篇文章於 03-26-13 09:36 AM 被 Hitomi 編輯。
Hitomi 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
11/7 11/8 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2015開催決定!丨梶浦由記総合THREAD Vol.2 神秘過客 日本動漫畫討論版 790 05-31-23 06:40 PM
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」13年の歴史に幕 Vol.2丨 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 767 02-14-15 05:16 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 02:12 PM

手機版 | APP版