Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 03-16-07, 10:34 PM   #1
下雪邊界
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
卡啦OK討論區 Vol.4 【GAF音樂版10月份K聚將於26/10舉行!歡迎各團員報名參加! 】

GAF音樂版K聚參加須知(updated at 3.4.2006)

- 參加K聚的基本要求,參加者須要出文達100則,並於K聚Topic內以「copy & paste 參加名單」的形式正式報名;於特殊情況下,個別參加者可透過電話報名(為免搞手PM郵箱爆滿,暫不接受PM報名。)
- 任何關於K聚的問題,請移玉步於K聚Topic內出post查詢發問 ,麻煩大家合作(尤其是新會員)。
- 為免賑目及人數混亂,不接受臨時walk-in;如個別已報名的參加者想攜友出席的話,亦須事先向搞手報名 (如有未正式報名的會員/朋友於K聚出現,一律當作walk-in處理,搞手有權阻止其參加K聚)
- 任何參加者如對活動內任何細節及K聚規則、或對個別GAF會員表態報名參加K聚有任何意見的話,可直接於K聚Topic內、或以PM向搞手反映。必要時,搞手會作出最後決定。
- 如個別會員參加K聚時,對其他參加者不禮貌或人身攻擊,甚至騷擾或恐嚇。經參加者投訢,而得到其他參與者的支持,該會員會被列入 list (由於K聚屬私人性質,其他曾參加K聚的會員(以下簡稱K聚會員)亦有權在K聚Topic、PM發表意見,搞手亦會綜合各K聚會員的意見,作出最合適的決定。)
- 如要同一時間reply兩個或以上的post,請善用edit功能
- 搞手保留修改以上K聚規則之權利,唯每次修改前須盡量先與音樂版版主或各K聚會員商議。

卡啦OK討論區 Vol. 1
卡啦OK討論區 Vol. 2
卡啦OK討論區 Vol. 3

此篇文章於 10-08-08 08:37 AM 被 下雪邊界 編輯。
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-07, 10:34 PM   #2
下雪邊界

2005年1月份K聚
日子:29/1(星期六) - 下午2點至8點
參加者(7名):Kaiser、macross7ra、ultrachiu、下雪、果個、凍檸茶、管家婆

2月份K聚
日子:27/2 (星期日) - 下午2點至8點
參加者(7名):Kaiser、macross7ra、Marco、masaki、ultrachiu、下雪、李尋愁

5月份K聚(一)
日子:2/5 (星期日) - 下午2點至8點
參加者(4名):Kaiser、kofire、macross7ra、下雪

7月份K聚 + 下雪生日會
日子:10/7(星期六) - 下午2點至8點
參加者(6名):macross7ra、masaki、Willow、下雪、無賴男、神秘嘉賓甲

8月份K聚
日子:14/8(星期日) - 下午2點至8點
參加者(7名):Kaiser、macross7ra(+fd x1)、masaki、Neo影雪、Willow、下雪

9月份中秋K聚
日子:17/9(星期日) - 下午2點至8點
參加者(8名):jimmyogata、macross7ra、ultrachiu、Willow、小恐、下雪、勃勃、神秘嘉賓乙

10月份K聚
日子:9/10(星期日) - 下午2點至8點
參加者(9名):DARKANGEL、Hyde、jimmyogata、Kaiser、kingtin1、masaki、Willow、下雪、勃勃

11月份K聚(一) + 死死團團聚
日期:8/11 - 晚上6點半至凌晨2點半
參加者(11名):DARKANGEL、frankieccc、gilfish、Hyde、jimmyogata、Willow、下雪、可人怡、京一、情婆``、神秘嘉賓甲

11月份K聚(二) + Willow生日會
日期:26/11 - 晚上6點半至凌晨6點
參加者(13名):Daikoko、DARKANGEL、frankieccc、Hyde、jimmyogata、masaki、M-eye、Ultrachiu、Willow、下雪、可人怡、美洲豹、情婆``

12月份K聚(一)
日期:13/12 - 晚上6點半至凌晨2點
參加者名單(8名):daikoko、DARK ANGEL、frankieccc、Hyde、jimmyogata、Willow、下雪、情婆``

12月K聚(二) + 可人怡生日會
日期:26/12 - 下午1點半至晚上9點
參加者(15名):DARK ANGEL、frankieccc、Hyde(+2)、jimmyogata、Kaiser、kingtin1、macross7ra、masaki(+1)、Willow、下雪(+1)、可人怡

2006年1月份K聚(一)
日期:8/1 - 下午1點半至8點
參加者(12名): DARK ANGEL、Hyde、jimmyogata(+1)、Kinkedo、macross7ra、masaki、Willow、ultrachiu、下雪、情婆``、91

2006年1月份K聚(二)
日期:23/1 - 下午7點至翌日5點45分
參加者(13名): DREAMER.bo、frankieccc、Jamie、jimmyogata、kofire、macross7ra、Willow、wongja0708、下雪(+1)、可人怡、京一(+1)

2月份音樂版 + 情版K聚
日期:12/2 - 下午2點至8點
參加者(16名):Areios、DARK ANGEL、daikoko、Hyde(+2)、Kaiser、Kinkedo、M-eye、ultrachiu、Willow、下雪、炸彈馬騮、美洲豹、情婆、嘿哈兒

3月份K聚
日期:5/3 - 下午2點至8點
參加者(16名):DARK ANGEL、Hyde(+2)、jimmyogata、Kaiser、macross7ra(+1)、masaki、ultrachiu、Willow、x man、小茗(+1)、下雪、情婆

4月份K聚
日期:14/4 - 下午2點至8點
參加者(7名):jimmyogata、macross7ra、masaki、ultrachiu、小茗、下雪、情婆

5月份K聚(一)
日期:13/5 - 下午2點至7點
參加者(4名):auntiethird、macross7ra、ultrachiu、下雪

5月份K聚 + DARK ANGEL生日會
日期:30/5 - 晚上7點至10點半
參加者(8名):auntiethird、DARK ANGEL、DREAMER.bo.、kofire、masaki、小茗、可人怡、下雪

6月份K聚
日期:18/6 - 下午2點至8點
參加者(6名):、Hyde、macross7ra、masaki、ultrachiu、下雪、情婆

7月份K聚
日期:9/7 - 下午2點至9點
參加者(8名):auntiethird、masaki(+1)、MR WONG、ultrachiu、Willow、下雪、小茗~tina~

8月份K聚
日期:19/8 - 下午2點至8點半
參加者(10名):auntiethird、daikoko、DARK ANGEL、Kaiser、kofire、macross7ra(+1)、Willow、下雪、情婆

9月份K聚
日期:24/9 - 下午2點至8點
參加者(10名):auntiethird、daikoko、DARK ANGEL、Kaiser、masaki、ultrachiu、Willow、下雪、情婆(+1)

11月份K聚 + Willow生日會
日期:25/11 - 下午2點至8點
參加者(9名):daikoko、DARK ANGEL、jimmyogata、Kaiser、macross7ra、masaki、Willow、下雪、情婆

12月份K聚
日期:24/12 - 下午1點半至7點半
參加者(10名):auntiethird、daikoko、DARK ANGEL、DREAMER.bo(+1)、macross7ra、Willow、下雪、可人怡、情婆

2007年1月份K聚(一)
日期:13/1 - 晚上7點3至凌晨1點3
參加者(7名):DARK ANGEL、masaki、Willow(+2)、下雪、戰鬥員A

2007年1月份K聚(二)
日期:27/1 - 晚上7點至10點45分
參加者(8名):jimmyogata (+2)、masaki、Willow、下雪、戰鬥員A、情婆

3月份K聚(一)
日期:4/3 - 下午2點至8點40分
參加者(9名):C人(+1)、Kaiser、macross7ra、ultrachiu、Willow、下雪、戰鬥員A、情婆

3月份K聚(二)
日期:31/3 - 下午1點至8點
參加者(13名):auntiethird、C人、DARK ANGEL、Hyde、jimmyogata (+1)、tinggy(+1)、Willow(+1)、下雪、戰鬥員A、情婆

情婆回饋K團第一炮 之 5月份K聚
日期:20/5 - 下午2點至9點
參加者(11名):daikoko、DARK ANGEL、Hyde、Kaiser、masaki、tinggy 、Willow、下雪、月牙火介、情婆、戰鬥員A

7月份K聚
日期:21/7 - 下午2點至6點半
參加者(7名):daikoko、DARK ANGEL、masaki(+1)、下雪、可人怡、情婆

8月份K聚
日期:18/8 - 下午2點15至4點45
參加者(4名):DARK ANGEL、tinggy、下雪、情婆

9月份K聚
日期:23/9 - 下午2點至7點半
參加者(5名):DARK ANGEL、maross7ra、tinggy、下雪、情婆

11月份K聚
日期:25/11 - 下午2點半至8點
參加者(7名):DARK ANGEL、tinggy(+2)、waitwait、下雪、情婆

12月份K聚
日期:30/12 - 下午2點半至5點9
參加者(5名):DARK ANGEL、masaki、waitwait、下雪、情婆

2008年2月份K聚
日期:24/2 - 下午2點至8點半
參加者(8名):DARK ANGEL、jimmyogata、Kaiser、rabbits、waitwait、下雪、月牙火介、情婆

此篇文章於 03-07-08 11:42 PM 被 下雪邊界 編輯。
舊 03-16-07, 10:38 PM   #3
米高娛樂至尊
Junior Member
Michael仔

註冊日期: Mar 2007
Vol.4 係咪即係代表4月份K聚呢?
米高娛樂至尊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-07, 10:39 PM   #4
下雪邊界

引用:
作者: 米高娛樂至尊 查看文章
Vol.4 係咪即係代表4月份K聚呢?
每逢個topic過1000 posts就要另一個新topic,即係話呢個topic之前已經有3000個posts ga喇
舊 03-18-07, 08:52 PM   #5
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
今次13人!!!正!!!!

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-07, 07:32 AM   #6
下雪邊界

經過反覆考慮之後,我決定響3月份K聚之後,即係由1.4.2007開始辭呈K團團長一職,做番一個普通K團團員,多謝大家一直以黎對我既支持(如有的話),並祝大家可以響呢兩個星期之內盡快選出另一位更加有能力帶領大家既團長。
舊 03-20-07, 09:14 AM   #7
Hyde
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
下雪你唔做團長喇?

俾唔俾我黎支持下你最後一次做團長既meeting呀?
我見話已經cut左人

此篇文章於 03-20-07 09:17 AM 被 Hyde 編輯。
Hyde 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-07, 02:23 PM   #8
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code0834 0575 3612
下.....?下雪搞咩呀?
無啦啦唔做

Perfect town達成
百貨公司達成
化石系列完成

期待藍玫瑰

湊住對仔女....打機都要偷偷摸摸....
情婆`` 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-07, 03:22 PM   #9
メ小萌.琉璃メ
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: 下雪邊界 查看文章
經過反覆考慮之後,我決定響3月份K聚之後,即係由1.4.2007開始辭呈K團團長一職,做番一個普通K團團員,多謝大家一直以黎對我既支持(如有的話),並祝大家可以響呢兩個星期之內盡快選出另一位更加有能力帶領大家既團長。
做得咁好唔做@0@~
有事嗎?

馬太福音5:48:所以你們要完全,像你們的天父完全一樣。
樂意做自己不喜愛的事情~
メ小萌.琉璃メ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-07, 06:30 PM   #10
下雪邊界

引用:
作者: Hyde 查看文章
下雪你唔做團長喇?

俾唔俾我黎支持下你最後一次做團長既meeting呀?
我見話已經cut左人
GAF音樂版3月份第2次K聚
日期:31/3(星期六)
時間:下午
1) D.A.
2) 下雪 (+ Hyde)
3) 戰鬥員A
4) Willow (+1)
5) 情婆
6) C人
7) tinggy ( +1)
8) masaki (過左18號先知得唔得)
9) jimmyogata (+1)
10) auntiethird

我 +1, 如果其他人有意見既可以同我提出

引用:
作者: 情婆`` 查看文章
下.....?下雪搞咩呀?
無啦啦唔做
我今日到e+隻左耳都出現好嚴重既耳鳴

引用:
作者: メ小萌.琉璃メ 查看文章
做得咁好唔做@0@~
有事嗎?
No one knows what will happen in the future
未必永遠唔做,可能我半年後會做番都未定

此篇文章於 03-20-07 09:52 PM 被 下雪邊界 編輯。
舊 03-20-07, 09:05 PM   #11
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code0834 0575 3612
我諗我明掛

anyway啦~~~

尊重下雪決定~

Perfect town達成
百貨公司達成
化石系列完成

期待藍玫瑰

湊住對仔女....打機都要偷偷摸摸....
情婆`` 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-07, 09:51 PM   #12
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
GAF音樂版可能最後一次K聚......眾K成員集合向下雪邊界團長十萬分致敬!感謝多年來之努力經營!!!!

20:26PM
7.23LB

此篇文章於 03-20-07 10:34 PM 被 DARK ANGEL 編輯。
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-07, 11:59 PM   #13
Willow
Ultimate Gamer
集體回憶

註冊日期: Oct 2003
XBox Live GamertagWillowHorse
我想問有冇人肯自願接替下雪做k meeting攪手
如果有,咁以後大家仲有k meeting

另,多謝下雪一直係k meeting的努力

--------------------------

生日快樂 每當變幻時

Willow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-07, 12:08 AM   #14
米高娛樂至尊
Junior Member
Michael仔

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Willow 查看文章
我想問有冇人肯自願接替下雪做k meeting攪手
如果有,咁以後大家仲有k meeting

另,多謝下雪一直係k meeting的努力
其實以Willow你的attendency及對K聚的捧場程度最適合做下雪接班人啦!
米高娛樂至尊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-07, 12:11 AM   #15
ultrachiu
Ultimate Gamer
不如中午出去食飯囉?

註冊日期: Feb 2003
客氣說話唔多講,講多都嫌自己煩
不過始終都要多謝下雪兩年來做k meeting攪手
有機會既我都想請下雪唱k
祝身體健康,早日返來

我其實始終都係一個好人...
囡囡賣哂啦,唔好問啦
ultrachiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-07, 12:59 AM   #16
Hyde

thx下雪
我都好耐無見過你地喇~
舊 03-21-07, 03:03 AM   #17
DREAMER.bo
Game Master
dreamer=夢中人

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: ultrachiu 查看文章
祝身體健康,早日返來
下雪唔係有咩事下話?

因為當有一件事出現一定會有相對的事好似有光就有影一樣~
當你心愛一個人時,同時會放棄其他的,即使那人多愛你...
座右銘:凡事太盡,緣份誓必早盡(取自風雲電影版)
DREAMER.bo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-07, 04:09 AM   #18
Hyde

上年睇過兩三次曹格係d台灣節目入面用原key唱聽海
之後我都練左排, 如果個日狀態可以有9成以上就應該唱到..(好唔好聽就另計)
希望唔會嚇親人, 哈
舊 03-21-07, 06:25 AM   #19
下雪邊界

引用:
上年睇過兩三次曹格係d台灣節目入面用原key唱聽海
之後我都練左排, 如果個日狀態可以有9成以上就應該唱到..(好唔好聽就另計)
希望唔會嚇親人, 哈
絕對會嚇親人
不過到時會唱咩version?正常版mtv、定慢兩拍既concert版?
舊 03-21-07, 08:50 AM   #20
メ小萌.琉璃メ
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
我今日到e+隻左耳都出現好嚴重既耳鳴

No one knows what will happen in the future
未必永遠唔做,可能我半年後會做番都未定
你係唔係唔夠訓
我之前做sales都係咁
日日踩10個鐘
返到屋企夜訓
繼日都會有耳鳴
所以小心身體為妙
共勉之~

另外,在此多謝團長的悉心安排每一次既k聚

祝安好~互勉~

馬太福音5:48:所以你們要完全,像你們的天父完全一樣。
樂意做自己不喜愛的事情~
メ小萌.琉璃メ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-07, 03:04 PM   #21
Hyde

引用:
絕對會嚇親人
不過到時會唱咩version?正常版mtv、定慢兩拍既concert版?
我平時唱多數點MV唱呀

除左聽海, 曹格仲有唱過新不了情, 所以其實呢首我都有玩過, 不過難唱過聽海...
真係要狀態好好先可以上到...唔計好唔好聽
舊 03-21-07, 07:12 PM   #22
下雪邊界

引用:
作者: メ小萌.琉璃メ 查看文章
-skip-
本來唔想澄清,不過一個二個都誤會晒,我唱唔到歌同耳鳴無直接關係
而且作為對團長最後既尊重,大家唔好再估我點解唱唔到歌喇

引用:
我平時唱多數點MV唱呀

除左聽海, 曹格仲有唱過新不了情, 所以其實呢首我都有玩過, 不過難唱過聽海...
真係要狀態好好先可以上到...唔計好唔好聽
我兩個版本都聽過,我個人會鐘意concert版本多d,因為慢兩拍唱出黎係有feel d
咩話?新不了情?咁不如你孖我唱樓下那個女人啦
舊 03-22-07, 05:07 AM   #23
Hyde

引用:

我兩個版本都聽過,我個人會鐘意concert版本多d,因為慢兩拍唱出黎係有feel d
咩話?新不了情?咁不如你孖我唱樓下那個女人啦
樓下那個女人??
咩黎架?
舊 03-22-07, 06:28 AM   #24
下雪邊界

引用:
樓下那個女人??
咩黎架?
http://youtube.com/watch?v=KILcdE0U1AQ
你可以試下煲下,到時試下一個人唱晒兩part
舊 03-22-07, 09:20 AM   #25
jimmyogata

註冊日期: Aug 2005
引用:
http://youtube.com/watch?v=KILcdE0U1AQ
你可以試下煲下,到時試下一個人唱晒兩part
OH, 正bor

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:52 PM

手機版 | APP版