Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-26-04, 05:59 PM   #1
浪子
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
Red face TYPE-MOON「真月譚月姫」総合THREAD

可以嗎,不然的又會被刪了

見到呢度 gaf 有幾多(幾個) 月姬 fans

有點"安慰" (但我也只是剛剛迷上)

希望大家貼多d 同人/自己畫的/cg 等圖

講多d 有關情報

張 呢到 攪大佢 ~
浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-04, 06:01 PM   #2
浪子
Crazy Gamer

應看看之前的post
http://gaforum.org/showthread.php?s=&threadid=75701
舊 01-26-04, 06:06 PM   #3
blindman102
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
go to this link

http://www.gaforum.org/showthread.ph...&pagenumber=1

最喜歡的那首歌現在你仍在唱嗎?
watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
我可以聽見温柔的歌聲與旋律
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
當我越膽怯時越是會想起你
blindman102 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-04, 09:29 PM   #4
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
詳細最好都係過黎呢度睇

http://gaforum.org/showthread.php?s=&threadid=44665

舊 01-26-04, 09:32 PM   #5
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
Originally posted by 浪子 :
有點"安慰" (但我也只是剛剛迷上)
駛唔駛咁講

引用:
Originally posted by 某F :
詳細最好都係過黎呢度睇

http://gaforum.org/showthread.php?s=&threadid=44665
某程度上分開真月譚同本篇比較好……

舊 01-26-04, 09:42 PM   #6
浪子
Crazy Gamer

引用:
Originally posted by 某F :
詳細最好都係過黎呢度睇

........失敗........
舊 01-26-04, 09:45 PM   #7
メソウサ
The One

已經"進化"到講緊Fate/ stay night

舊 01-26-04, 09:57 PM   #8
blindman102
Crazy Gamer

引用:

........失敗........
唔緊要啦,
不過我都係睇完TV先鍾意月姬

watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
舊 01-26-04, 09:59 PM   #9
Tyranid
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
Originally posted by blindman102 :

唔緊要啦,
不過我都係睇完TV先鍾意月姬
我重未接受到動畫arc真係死左
Tyranid 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-04, 10:05 PM   #10
blindman102
Crazy Gamer

引用:
Originally posted by Tyranid :

我重未接受到動畫arc真係死左
其實佢兩個既戀愛註定你悲劇,
一個是人類, 一個是不死真祖
(除非arc肯吸志貴血啦)

(突然想起Record of Lordess War(ova),
又係相似的愛情,
不個女主角係長命妖精)

舊 01-26-04, 10:06 PM   #11
メソウサ
The One

引用:
Originally posted by blindman102 :

(突然想起Record of Lordess War(ova),
又係相似的愛情,
不個女主角係長命妖精)
查實……志貴俾弓塚咬過

舊 01-26-04, 10:11 PM   #12
Tyranid
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:

又係相似的愛情,
不個女主角係長命妖精)
悲劇都唔係要死ge ma
死左....又點會有續集
Tyranid 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-04, 10:14 PM   #13
blindman102
Crazy Gamer

引用:
Originally posted by Tyranid :

悲劇都唔係要死ge ma
死左....又點會有續集
唉....如果想拍續集根本arc有無死都無關係,
死都可以番生啦..

舊 01-26-04, 10:55 PM   #14
lbiceman
Game Master

註冊日期: Mar 2002
希望有續集,可以出"第七聖典"
lbiceman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-04, 12:03 AM   #15
浪子
Crazy Gamer

引用:
Originally posted by lbiceman :
希望有續集,可以出"第七聖典"
有好多人物都冇出現.

紫色衫個個<------說係先輩所講的"援兵"嗎

志貴好慘呢...

話完結就完結

班friend既記憶 冇晒

個妹右變左唔係親人

連個位咁岩佢的先輩都走埋.....

自己的愛人死左....

右冇人可以分擔....

比我既話.......

死比你睇
舊 01-27-04, 12:06 AM   #16
浪子
Crazy Gamer

[QUOTE]Originally posted by 勃勃 :

駛唔駛咁講

香港月姬的fans小得很呀....
只有一個介紹性的網
連同人都冇
舊 01-27-04, 01:06 AM   #17
八雲
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDGGGYakumo
XBox Live GamertagGGG Yakumo
引用:
香港月姬的fans小得很呀....
只有一個介紹性的網
連同人都冇
少﹖﹗嘿嘿嘿﹗你唔識/未知有D乜野人唔好咁講
2~3年前就真的唔敢講多﹐最近﹐就是動漫、漫畫出之前我知道是月姬Fans的肯定比在這兒出文的人多

真正喜歡的人不必到處大聲宣揚「我是喜歡」吧﹖
也不一定要出網頁。

你又知道沒有同人﹖有人Cosplay過你又知不知﹖說「安慰」的話我早就「安慰」過了。
八雲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-04, 01:57 AM   #18
浪子
Crazy Gamer

引用:
Originally posted by 八雲 :

少﹖﹗嘿嘿嘿﹗你唔識/未知有D乜野人唔好咁講
2~3年前就真的唔敢講多﹐最近﹐就是動漫、漫畫出之前我知道是月姬Fans的肯定比在這兒出文的人多

真正喜歡的人不必到處大聲宣揚「我是喜歡」吧﹖
也不一定要出網頁。

你又知道沒有同人﹖有人Cosplay過你又知不知﹖說「安慰」的話我早就「安慰」過了。
咁我才剛上癮

鬼知以成歷史的事咩

我在香港yahoo 只找到一個網站....
這不算小嗎?

當然搵唔到 就唔一定冇
日本的我有很多!
我只想看看 本地的cg圖 罷了
不竟我不懂日文
中文的故事我都搵到好多.
不過大部份一樣
同埋大都唔完整罷了

請不要再用"側問"的語氣對我說話
我會很不安的!
舊 01-27-04, 02:44 AM   #19
Asurada
God of Gamer
機動六課的一等空尉

就算志貴被咬成為死徒都不會幸福.......
正如羅亞那樣........

舊 01-27-04, 09:06 AM   #20
メソウサ
The One

浪子mail box full
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
八雲咪咁衝動

此篇文章於 01-27-04 09:13 AM 被 メソウサ 編輯。
メソウサ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-04, 10:01 AM   #21
shukei
Game Master
大將軍王

有乜website介紹下?

PS.八雲你說話可唔可以客氣D?其它post都見識過
好似成日想撩交打咁

可以食美餚,睇馬經。無班房之睡意,無校長之叫聲。
故宮夜香凝,紅樓屎結晶,夫子云:「何穢之有?」
shukei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-04, 10:50 AM   #22
八雲
Insane Gamer

PSN  IDGGGYakumo
XBox Live GamertagGGG Yakumo
引用:
Originally posted by shukei :
PS.八雲你說話可唔可以客氣D?其它post都見識過
好似成日想撩交打咁
我語氣唔好﹐冇禮貌我道歉﹐我說過我對月姬是特別執著的

我認為自己也是一個「學習中」的愛好者
只係因為見浪子初認識月姬但態度上好像自認是GAF中第一個喜歡/最喜歡月姬的人
又或者好似好清楚月姬(在香港)的情況而不服氣
要是大家認為我不應該出聲我不再作聲好了

P.S.本來最初見到又多一個人(浪子)喜歡月姬是很高興的……

此篇文章於 01-27-04 11:11 AM 被 八雲 編輯。
八雲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-04, 11:04 AM   #23
MR.CD-ROM
Game Master

>我只係因為見浪子初認識月姬但態度上好像自認是GAF中第一個喜歡/最喜歡月姬的人

咁佢既語氣又的確好似第一個發現新大陸咁...

>就算志貴被咬成為死徒都不會幸福.......
>正如羅亞那樣........

羅亞既行為同死徒化無乜關係,不過係單戀到short左...
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-04, 11:05 AM   #24
MR.CD-ROM
Game Master

>有乜website介紹下?
www.google.com

>不竟我不懂日文
唔識日文咁我勸你放棄好,唔係同齋click mouse無分別,基本日語能力是必須
重有淨係睇埋哂d二手資訊,唔親身體驗既話都係毫無意義...

此篇文章於 01-27-04 11:08 AM 被 MR.CD-ROM 編輯。
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-04, 11:09 AM   #25
休伯利安
Crazy Gamer
Holly the legend

註冊日期: Jun 2003
小弟淨係睇過動畫,就已經上左癮,但係有野唔明
點解志貴係第一集會無啦啦殺左arc gei(睇完2週目都唔明 )?
遠野家果d研究係乜野人(唔係人類,又可以係日光下活動)?

Aramary(??? Tailor only)
休伯利安 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[宣傳] [同人活動] [TYPE-MOON ONLY] 復闕之月INCOMPLETE MOON Heather123 Cosplay同人MIX討論區 0 07-02-12 04:33 PM
TYPE-MOON商業化 海人 H-GAMEの部屋 39 04-22-03 10:21 PM
『TYPE-MOON 月w 第三期』蘤}始! Hayami H-GAMEの部屋 2 12-30-02 12:10 PM

現在的時間是 11:12 PM

手機版 | APP版