Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 05-31-19, 12:17 AM   #876
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
年齡驗証注意!!!

當年有部用布公仔做嘅電影 The Drak Crystal。
https://www.imdb.com/title/tt0083791/

早排公怖咗開原製作人開拍前傳 The Dark Crystal: Age of Resistance
為保持「原著神髓」繼續以布公仔同現實特技,無CG。 8月30號上,全10話。最近釋出少量劇照,睇吓有無引發你嘅回憶~~~
https://variety.com/2019/digital/new...ix-1203222185/
出咗 teaser trailer,真係無用 CG ?! 畫面美功攝影好正,8月卅號上。

舊 06-01-19, 03:47 PM   #877
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
HK Netflix上左 King Kong 2017, 妖夜尋狼2012
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-19, 06:08 PM   #878
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
有套機械母親好似幾特別
6月7日上
由手機版發出
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-19, 10:03 PM   #879
肉羊哩咖
griffin611

據報,復仇者導演羅素兄弟會幫手搞套以 Magic: The Gathering 為題嘅動畫,詳情唔清楚。

來源: https://www.theverge.com/2019/6/3/18...russo-brothers

舊 06-04-19, 03:11 PM   #880
肉羊哩咖
griffin611

咁啱見到呢度有 Spiderman Homecoming 同 Transformer The Last Knight

舊 06-04-19, 04:22 PM   #881
肉羊哩咖
griffin611

原創片 Always Be My Maybe,愛情喜劇,見網評唔錯睇咗,亞裔人做主角但係唔重亞洲味,講對青梅竹馬嘅男女主角,相愛分開又重逢,好簡單大路但可以開開心心睇完,雖然中間有啲唔係咁暢順,推介;中間出現嘅呢位人兄,一如所料勁搶鏡,但又勁搞笑(幾乎唔記得佢喜劇出身),唔講咁多各位老細自己睇:

舊 06-04-19, 05:31 PM   #882
Eking

註冊日期: Feb 2006
Always Be My Maybe : OK 正常, 講真套野中期開始只係重覆男主問題, 真心唔係好令人感動到.....

舊 06-05-19, 06:05 AM   #883
肉羊哩咖
griffin611

Netflix 近排應對 Disney+ 真係好多搞作,宣怖咗會拍 Jurassic World: Camp Cretaceous 動畫,講一班細路困咗係個島另一邊嘅冒險故事,好可能係兒童向,所以本人對呢部期望不大。

來源:

------
Jessica Jones 最後一季就嚟上,有一話係女主角執導返:

舊 06-05-19, 06:05 PM   #884
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
Jurassic 系列差唔多每集都有小朋友做重要角色(除了上年
果套)
應該都係一齊同恐龍做下朋友,救下恐龍咁(暴姐客串返一兩集啦)
侏羅紀粉表示都會期待下同電影嘅互動嘅
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-19, 07:11 PM   #885
肉羊哩咖
griffin611

Black Mirror S5 上咗

-----
括號啲副題本人起嘅~

S05E01 - Striking Vipers (aka SAO)

唔好畀條 trailer 誤導,唔係發生嗰樣,而係一去到第二幕,你好易估到跟住會發生咩事,無乜新意之餘,其實正如主角都話齋,你好第二味都會出呢啲事。中下。

S05E02 - Smithereens (aka I know what you did last Summer)

令人諗起 S01E01,完全無未來黑科技,全部嘢係現實世界有嘅嘢同發生緊嘅事串埋一齊。主角 Andrew Scott (Sherlock, Spectre) 好戲到不得了,個結局亦好有意思,推介。

S05E03 - Rachael, Jack and Ashley Too (aka 初音)

你以為佢玩 Alexa,點知玩呢樣;同一個慨念之前都玩過,不過呢個冒險故仔大路咗啲但都好玩,中上。

此篇文章於 06-06-19 04:55 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-19, 01:22 PM   #886
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Eking 查看文章
Always Be My Maybe : OK 正常, 講真套野中期開始只係重覆男主問題, 真心唔係好令人感動到.....
淨係想知點解可以請到John Wick造型的Keanu Reeves出現係該片…

https://www.youtube.com/watch?v=Ex403ii_Bhs

舊 06-06-19, 11:40 PM   #887
IDGAF
The One

希望Jessica Jones: Season 3埋到個尾,
唔會好似Daredevil Season 3咁因為腰斬留憾…

《漫威潔西卡瓊斯》第 3 季 | 預告 | Netflix

https://www.youtube.com/watch?v=phObGeH5ixU

此篇文章於 07-17-19 07:04 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-19, 12:58 AM   #888
肉羊哩咖
griffin611

BM 導演返今季講啲乜

舊 06-07-19, 01:01 AM   #889
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
希望Jessica Jones: Season 3埋到個尾,
唔會好似Daredevil Season 3咁因為腰斬留憾…
一日最衰就係有 D+,啲嘢要歸返邊,遲吓 WB 係堆超英電福劇都會冇埋,因為 WB 都會搞咱家串流服務。

呢次個敵人係乜水同能力都唔清楚,上一季咁搞法,今季無乜期待。

舊 06-08-19, 12:22 AM   #890
肉羊哩咖
griffin611

Lucifer 第五季已批,但會係最後一季~ 好嚟好去啦。

-----
悲報:好地方同樣地嚟緊第四季都係最後一季。

此篇文章於 06-08-19 11:50 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-12-19, 01:04 PM   #891
肉羊哩咖
griffin611

都知各位都無乜心情睇呢啲

Always be My Maybe 蝦碌鏡頭

——————

仲有 Love + Death + Robot 會有第二季

此篇文章於 06-12-19 01:53 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-14-19, 12:32 AM   #892
肉羊哩咖
griffin611

Black Mirror S05 Ashley O 個 MV

舊 06-16-19, 04:16 PM   #893
肉羊哩咖
griffin611

我阿媽唔係女人:如果孩子們每次喊著「我就要怎麼樣」而加以遷就,短時間內母子關係會很好。但孩子長大後,可能就會認為母親縱容他的任性。

機械母親 (I Am Mother) 講世界末日之後,某個密閉嘅地堡入面,人類再人工繁殖。有個「阿女」由個機械人「阿媽」一手凑大,受教育,直到佢長大到變少女,外面有個「女人」闖入地堡,令到佢哋關係出咗變化。

故事唔洗講係女人戲為主,講「母性」呢個主題,大橋去到中段都估到咩事;場景都好簡單,大部分都係地堡呢幾個景;三位演員都幾好,「女人」 Hilary Swank 戲份唔多可惜,「阿女」Clara Rugaard 稱職,而聲演「阿媽」嘅 Rose Byrne 語氣平淡但極有迫力。導演係新手但係章法唔錯。

最大亮點應該係特技,相當一流,尤其以呢類低成本製作嚟講。個「阿媽」製作極出色( Ex Machina 嗰啲算把喇),係由負責 LotR 同一間特技公司主理,有時間就睇吓個製作特輯:

此篇文章於 06-16-19 04:21 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-17-19, 02:20 PM   #894
Eking

JJ S3 出左, 好似冇乜人理? XD
覺得整體好睇過上集, S2 覺得只有JJ 媽出場後期好睇~

舊 06-17-19, 09:07 PM   #895
肉羊哩咖
griffin611

引用:
老細,慢火煲緊。 S2 個阿媽唔覺得掂。

舊 06-18-19, 01:24 PM   #896
IDGAF
The One

引用:
咁香港近日發生咗咁多大事件,
逃犯條例修訂搞到老中青都出晒嚟遊行、示威,
呢期少咗吃喝玩樂post都好正常啦~!

不過,其實Jessica Jones' Season 3本身都唔係好吸引到我即時開返個服務睇,
純粹睇開睇埋個尾,等下月睇Stranger Things 3出先順便睇埋。

'Jessica Jones' Season 3: On Set With Krysten Ritter (Exclusive)

ET was on set with Krysten Ritter ahead of the final season of 'Jessica Jones,' now streaming on Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=lCqtQP6tpvg

舊 06-18-19, 03:09 PM   #897
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
狂賭之淵 動畫上左第2季
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-19, 05:50 PM   #898
Eking

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
淨係想知點解可以請到John Wick造型的Keanu Reeves出現係該片…

https://www.youtube.com/watch?v=Ex403ii_Bhs

Keanu Reeves 近幾套戲都係呢個做型, 可以話懶~

此篇文章於 06-18-19 05:54 PM 被 Eking 編輯。
Eking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-19, 04:10 AM   #899
肉羊哩咖
griffin611

JJ S3 煲咗一半,劇情先開始發力。

溫提:EVA 星期五上,要快啲搞掂埋啲 JJ 先。

仲有 Adam Sandlers 同 Jennifer Aniston 部 Murder Mystery 評價一般,不過想睇:

舊 06-19-19, 01:48 PM   #900
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
JJ S3 煲咗一半,劇情先開始發力。

溫提:EVA 星期五上,要快啲搞掂埋啲 JJ 先。

仲有 Adam Sandlers 同 Jennifer Aniston 部 Murder Mystery 評價一般,不過想睇:
睇左,我覺得唔錯~
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:33 AM

手機版 | APP版