Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 09-09-19, 12:20 AM   #1326
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
Titans S2 ep1
劇情去得好快,半集已經KO上季終極大佬

估唔到老爺在第一集已經出場,但卻揾個阿伯做老爺
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-19, 07:34 AM   #1327
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
Titans S2 ep1
劇情去得好快,半集已經KO上季終極大佬

估唔到老爺在第一集已經出場,但卻揾個阿伯做老爺
快快被KO都好,因為個CG太假

舊 09-09-19, 09:31 AM   #1328
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
睇完呢套再睇teen titans go簡直係角色崩壞
tirgon只是想女承父業

舊 09-18-19, 10:30 PM   #1329
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
NBC 參戰決定!佢都搞個串流平台,叫 Peacock (怪名)。台柱有由 Netflix 度拎返嘅 The Office 等等。新嘢?有 Battlestar Galactica 再重製版,由 Mr Robot 個創造人監製~

擺住嚮度先~

此篇文章於 09-23-19 11:08 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-19, 02:44 PM   #1330
肉羊哩咖
griffin611

第七十一屆艾美獎

(可能今年各位老細都非常煩忙,無人為艾美獎開楝樓,本人胆粗粗去各個台/節目講返啲成績,冒犯之處,見諒)

HBO 拎咗 34 個,獨佔風騷! GoT 另文,而 Chernobyl 除咗拎咗最佳短篇連續劇,仲有其他九個獎,幾乎追上 GoT,勁!

佢個時事諷刺節目 Last Week Tonight with John Oliver 都有四個,利害

-----

另外,Killing Eve 兩位女主角一齊爭最佳劇情片女主角,結果撼低好多大片有實力演員,當中後生啲同靚啲嗰位嬴出~~~

此篇文章於 09-23-19 03:00 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-08-19, 03:30 PM   #1331
肉羊哩咖
griffin611

(套嘢呢邊嚮 APV 睇嘅,既然一直都係呢度講,費事搬)

Mr Robot S4E01 最後一季開鑼,隔阻兩年呢人都無乜變樣嘅?套嘢唔透好難講落去 — 故仔緊接上季尾,一開頭發生咗單大嘢,搞到劇情幾展開下:有人頽晒,有人變咗神經質,有人變咗英雄,有人為咗咁「孤軍」戰鬥落去。雖然而家係各有各做,但斷估最後多多少少都走返埋一齊。開季應該係咁拍,接返上季個世界觀,定咗個調,分配好每個主角嘅起跑位。噢,仲有,記得留低睇到最後。

此篇文章於 10-08-19 03:38 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-16-19, 05:54 AM   #1332
肉羊哩咖
griffin611

Mr. Robot S4E02

劈頭就接返上一話,因為有人想「跳船」,就爆晒 Evil Corp 同 Whiterose 啲瓜葛同後者幾有食力,以為都係一般展開啫;中間轉咗去講男主角啲家事,以為都係講同佢個妹嘅感情推展,點知原來成個係大伏線嚟,仲要中左勾拳完再中個右勾拳,超展開到咁,睇嗰陣心諗係咪一直以嚟都係睇漏咗啲嘢~

舊 10-28-19, 02:06 PM   #1333
肉羊哩咖
griffin611

春光乍洩

Mr. Robot S4E03

原全無視上一話個震撼扭橋,即講返白玫瑰個身世,今日睇返好有味(幾對應衰仔樂園某一話);派雞嗰位唔記得係乜水嚟,而 Elliot 今話出動終極 social engineering~~~ 對手係新女主角?最後尾畀到有少少成功希望。

睇睇吓又唔記得咗點解白玫瑰點解要等埋佢啲嘢 ship 咗先埋男主角單~

此篇文章於 10-28-19 02:10 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-29-19, 12:50 PM   #1334
肉羊哩咖
griffin611

Mr Robot S4E04

呢話好鬼怪,用「漫遊」嘅方法講 Derek 同 Elliot 呢「三個人」嘅關係,亦暗示第二話嗰位「第三者」唔係佢;阿妹同個 FBI 好次要,甚至可以話有少少攝時間,對啲劇情暫時無乜幫助。Derek 一連串魯妄嘅行動搞去佢留咗好大條尾到最後,睇吓佢下一話點拆。

舊 11-09-19, 04:39 AM   #1335
肉羊哩咖
griffin611

Mr Robot S4E05 上一話係咁意提過吓,就變咗 The Big Hack,好鬼緊湊,同理班差佬真係屎得滯;之前兩話講埋嘅嘢好似今話斷晒。到年尾到會唔會收返埋啲線一齊,做個半季小結局?

舊 11-12-19, 02:22 AM   #1336
肉羊哩咖
griffin611

Mr Robot S4E06: 今話 Elliot 去得更盡,黑化嘅前奏?有部份線整合埋,但全部都留咗大大細細嘅尾,個心理醫生嗰度拖得太長,反而個 FBI 嗰度唔夠描寫,預期下一話會好展開吓。

話時話,上一季嗰個乜都搞掂條友唔見咗,換咗條肥婆,後者好想佢快啲死,仲要死得好樣衰嗰隻~

舊 11-22-19, 06:18 PM   #1337
肉羊哩咖
griffin611

Mr Robot S4E07: 成話好似部舞台劇咁,除咗開頭一分鐘,成話都發生嚮兩間房內,仲刻意分幾幕,啲戲味係今個禮拜最重嘅一部,正。完全無視其他線發生緊咩事,專心排到去最後 Elliot 個大鑊。結局更估佢唔到。

舊 11-23-19, 08:03 AM   #1338
david
The One

註冊日期: Mar 2002

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-19, 06:03 PM   #1339
肉羊哩咖
griffin611

玩 WOKE 蝕硬都前仆後繼,無嘢講。

舊 11-27-19, 02:48 AM   #1340
肉羊哩咖
griffin611

Mr Robot S4E08 :今話續講返 Elliot 上話嘅餘波,探討返佢同己童年嘅關係,平淡得嚟,修補返少少佢同另一角嘅關係;另一邊係阿妹同FBI嘅關係,死肥婆咁領檔法太便宜佢~

舊 12-01-19, 08:55 AM   #1341
cancerman
Game Master

Titans S2EP13
Wondergirl劇情需要死得兒嬉,
明明Superboy係度可以輕易托起個塔,
今季劇情比較一般。

舊 12-01-19, 11:37 PM   #1342
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: cancerman 查看文章
Titans S2EP13
Wondergirl劇情需要死得兒嬉,
明明Superboy係度可以輕易托起個塔,
今季劇情比較一般。
Ep13
Donna同Deathstroke都係為死而死
不過Rachael跟埋去天堂島,Donna應該下季可復活。

S2劇情真係好垃圾!結局草草收場,BBQ ending似足cctvb劇集。整季除了回憶故事好睇外,其餘集數都係成隊泰坦鬥左膠。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-19, 01:51 PM   #1343
肉羊哩咖
griffin611

Mr Robot S4E09 終於嚟到最終決戰,除咗開頭暗示有條尾之後要跟之外,成話都集中嚮個全無見面嘅決鬥度,好緊張同精彩,下一話應該會開好多謎底。

舊 12-10-19, 02:30 PM   #1344
肉羊哩咖
griffin611

Mr Robot S4E10 講講吓變咗兩女「愛」漫遊,其中撞到上季乜都搞掂條友好突然,佢把口講到乜都好輕鬆反而令人唔多信啫,好似暗示咗白玫瑰仲未死。不過最後嗰度有啲搵戲嚟做,打個電話唔得嘅咩?不過其中一個女角啲戲應該完。

舊 12-10-19, 10:25 PM   #1345
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
CW DC 年度 cross over 又黎啦,今次係最大型一次,玩Crisis on infinite earth,有好多首次crossover 角色登場,暫時頭兩集都幾好,正正

睇埋第三集,元祖

part 1 : Supergirl
part 2 : Batwoman
part 3 : Flash

此篇文章於 12-12-19 11:13 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-19, 11:04 AM   #1346
cancerman
Game Master

Thumbs up

Crisis on Infinite Earths
最開心係見到Smallville既Clark 同 Lois 。

舊 12-14-19, 02:09 PM   #1347
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: cancerman 查看文章
Crisis on Infinite Earths
最開心係見到Smallville既Clark 同 Lois 。
無睇,但係最開心見到有 Lucifer(套《魔鬼神探》) 同 Constantine。

舊 12-14-19, 07:40 PM   #1348
cancerman
Game Master

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
無睇,但係最開心見到有 Lucifer(套《魔鬼神探》) 同 Constantine。
基本上可以搵到幾多客串都盡出,
當係感動最終回咁玩。

舊 12-17-19, 09:54 PM   #1349
肉羊哩咖
griffin611

Mr Robot S4E11: 都預佢玩 reboot,大半話又嚟舞台劇格,用好多時間探討男主角同人同世界嘅關係,跟手發現其實根本一直以嚟係白玫瑰設嘅局玩主角嘅;後三份一轉去咗另一個時空?好似係個 good end 咁,但最後一嘢就令人懷疑究竟係咪有人個 FF 嚟~~~

下一話大結局,有成兩粒鍾咁長。

舊 12-25-19, 07:23 PM   #1350
肉羊哩咖
griffin611

The Matrix + Split?!

Mr Robot 全劇終,成兩粒鍾嘅大結局,上半 part 玩異世界,探討咗個幾有趣嘅問題,本人諗好多「異世界」嘅作品無玩過嘅;下半 part 就精彩到痺,講返其實呢四季裡面,究竟實實在在搞緊邊科,爆咗個極大扭橋出嚟(大到要去地下執返個下巴),開咗你先明,原來成個故仔,觀眾一直以為講「控制」呢樣只係副線,只係個主角嘅小小心理掙札,甚至有啲位爆句嘢出嚟,似明又唔明佢講緊乜嘅嘢,其實嗰個先至係主題,仲好有心機挖返歷季以嚟各個提示片段,放返畀你睇,令到個扭變返通;亦不厭其煩話你知,其實發生咗嘅咁多事都係實在發生咗嘅(包括季頭派嗰個便當 ),而嗰啲嘢只係個過程,對男主角嚟講,又唔係最重要。你代入返男主角度,會覺得好虛但又會替佢高興,因為佢「一家人」終於「齊齊整整」(本人好努力試緊唔透)。

論壇跳轉

現在的時間是 06:59 PM

手機版 | APP版