Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-25-12, 05:53 PM   #1001
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
興哥諗野係唔同d....
下次白銀金鐘罩
再下次白金金鐘罩
不得不承認興哥真係一個天才
逐層升上去, 有7種顏色
白銀, 白金, 鑽石, 超合金Z...etc
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 12:47 PM   #1002
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
水晶金鐘都算, 有咩理由十一關可以同三十九重天抗衡, 咁升十二仲洗打??
三十九重天應該同黑級同LEVEL!!!

同埋佢兩個打左四五期, 有無咁拖呀...........

舊 08-28-12, 01:31 AM   #1003
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: gingq7 查看文章
我只能理解為滅絕王是超級好人......
佢出場到而家好似都未殺過人

乜本野唔係赤殺王先係主角咩
係,佢出場到而家未殺過人!

龍少在週記講過,「鐵將」不一定係指鐵縱橫,可能係鐵一般的武將、將士。

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
水晶金鐘都算, 有咩理由十一關可以同三十九重天抗衡, 咁升十二仲洗打??
三十九重天應該同黑級同LEVEL!!!

同埋佢兩個打左四五期, 有無咁拖呀...........
雖然未必人人接受到,但強姦興有在文字中交代到本來唔夠三十九重天打的十一關,因為水晶骷髏的力量,所以才能同三十九重天抗衡。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 11:41 PM   #1004
D-boy

巨子身為四大神明,竟然兩個打一個女人!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 09:31 AM   #1005
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
和仔自己爆天同五個聖王都未死

封神紀仲有四期就完第二部
期待夾在中間既短篇

大જિંગ
大징

此篇文章於 08-30-12 09:33 AM 被 D.K. 編輯。
D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 06:41 PM   #1006
遊戲人間
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
作者: D.K. 查看文章
和仔自己爆天同五個聖王都未死

封神紀仲有四期就完第二部
期待夾在中間既短篇
但係連海闊天空都未死?

舊 08-31-12, 01:47 AM   #1007
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
天魁都未死添

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-12, 11:25 PM   #1008
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
但係連海闊天空都未死?
引用:
作者: T.K. 查看文章
天魁都未死添
真係好多人都冇星

和仔下星期又要解話

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-12, 05:59 PM   #1009
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
鐵將在畫面上真係好正,可以排到頭幾名位置,但係劇情在初段未免打鬥過多而致拖沓,直至鐵縱橫找忘情老祖時才明快及多懸點,好了好多。

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
二來條女跟咗滅絕王咁多年,點都有翻尐感情
我都認為滅絕王係因為對童蔚的下屬之情,加上同理心重先至放走赤武同童蔚。
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
龍少在週記講過,「鐵將」不一定係指鐵縱橫,可能係鐵一般的武將、將士。
但書名又好難不教讀者聯想錯噃!與其如此,龍少不如將書名改成《赤殺縱橫》仲貼題,

蒼天霸皇睇落都OK,暫時的缺點係鐵木真對付傲天時拖沓少許,同埋拳腳交處理得夠爽。另外,龍藏大宗睇落幾似肉狼,
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-12, 05:32 PM   #1010
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
鐵縱橫完全無探討石像人還原o既可能性就叫人劈開佢...
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-12, 04:56 PM   #1011
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: kakajit 查看文章
鐵縱橫完全無探討石像人還原o既可能性就叫人劈開佢...
因為佢根本唔信;
一黎就先肯定石像係人變的才奇怪吧

-------
今期幾好睇, 做到令人半信半疑個feel
以為會直入寶藏直接開片/機關etc. (神兵1), 點知都玩倒d新野出黎 (魔神, 政教分離)
開格密和背景都值得一讚
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 04:55 PM   #1012
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
完全唔記得咗李沉舟

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 08:20 PM   #1013
D-boy

今期信箱又提一提大家,因為時差的關係,現在新龍的東方無敵還未死的,所以還有出場的機會。

另外已開估小龍未死!
舊 09-06-12, 11:47 PM   #1014
gingq7

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
完全唔記得咗李沉舟
李沉舟條線最有追看性, 終於可以繼續了;
看來唐大今次戲份大增.......
舊 09-06-12, 11:55 PM   #1015
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
因為佢根本唔信;
一黎就先肯定石像係人變的才奇怪吧

-------
今期幾好睇, 做到令人半信半疑個feel
以為會直入寶藏直接開片/機關etc. (神兵1), 點知都玩倒d新野出黎 (魔神, 政教分離)
開格密和背景都值得一讚
因為之後趙匡胤都有話無可能有人咁快整好個石像 , 我諗鐵中環應該都識咁諗掛
所以咁推理呢兩個石像一定有蠱惑
況且身邊能人奇士之多 , 又擁有天變地異O既能力...我諗佢神怪野O既接受能力應該比其他人高D
而正正係之前有人先問個石像係人定係石 , 即係應該要保留係人O既可能性 , 而有呢個可能性的話 , 就應該考慮會變番人O既進一步可能
我唔係插佢~不過我覺得鐵生咁狠心應該呢兩條友生得樣衰+唔係自己直屬部下
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-12, 12:08 AM   #1016
D-boy

我覺得今期鐵將最過癮反而係雷生拍隻牛標屎.....
舊 09-07-12, 10:46 AM   #1017
gingq7

引用:
因為之後趙匡胤都有話無可能有人咁快整好個石像 , 我諗鐵中環應該都識咁諗掛
所以咁推理呢兩個石像一定有蠱惑
況且身邊能人奇士之多 , 又擁有天變地異O既能力...我諗佢神怪野O既接受能力應該比其他人高D
而正正係之前有人先問個石像係人定係石 , 即係應該要保留係人O既可能性 , 而有呢個可能性的話 , 就應該考慮會變番人O既進一步可能
我唔係插佢~不過我覺得鐵生咁狠心應該呢兩條友生得樣衰+唔係自己直屬部下
有些人信係人變, 有些人唔信係人變, 兩邊諗法都係合理(因為根本證據不足), 只不過鐵鏦橫剛好(設定上)就是不信的那些人罷了.

係唔信既情況下, 切開佢黎驗證下都係尚算合理的決定, 但我都覺一黎就腰斬兼一次兩件是太狠了
舊 09-08-12, 09:07 AM   #1018
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
因為之後趙匡胤都有話無可能有人咁快整好個石像 , 我諗鐵中環應該都識咁諗掛……
引用:
有些人信係人變, 有些人唔信係人變, 兩邊諗法都係合理……
其實人變了做石像都難教人不聯想人已死去,充其量話鐵中環對與自己無關的屍體不著緊,
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 02:49 AM   #1019
sunnypigdog
滅絕小五郎

玉記做野真係是是旦旦, 今期黑龍傳又變返書面語......
之前黑龍明明會用口語, 上期打鐵五郎對白唔多都算, 今期同個妹講書面語.............

舊 09-10-12, 02:51 AM   #1020
marspeople
蒙面超人黑

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagmarspeople
係咪我人大左
點解我會無左十年前追睇下期龍虎門o既意慾

三年後杭州開玉郎動漫樂園
我...會唔會去呢

有冇人知究竟神兵F係咪又出呀?

一瞬千撃抜山蓋世 鬼哭啾啾故豪鬼成
marspeople 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 03:13 PM   #1021
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: marspeople 查看文章
係咪我人大左
點解我會無左十年前追睇下期龍虎門o既意慾

三年後杭州開玉郎動漫樂園
我...會唔會去呢

有冇人知究竟神兵F係咪又出呀?
我每個星期都好期待龍虎門的, 真係好好笑

舊 09-11-12, 11:57 AM   #1022
gingq7

神兵F真係仲有得出?
舊 09-12-12, 01:41 AM   #1023
marspeople
蒙面超人黑

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagmarspeople
李中興喎...

又要住黎睇''' ?
上次果本係超霸神兵黎嫁wor'''

一瞬千撃抜山蓋世 鬼哭啾啾故豪鬼成
marspeople 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-12, 03:26 PM   #1024
D-boy

引用:
作者: marspeople 查看文章
李中興喎...

又要住黎睇''' ?
上次果本係超霸神兵黎嫁wor'''
其實我覺得上次OK,因為我都鍾意睇超霸!

希望係由彬強畫翻神兵!
舊 09-13-12, 09:52 PM   #1025
D-boy

兩年又兩年.....

之前肥佬黃話邪神傳2的時間設定在泰國篇開始後的兩年,但今期信箱又話邪神傳2的時間在新龍現在的兩年後....

論壇跳轉

現在的時間是 10:05 PM

手機版 | APP版