Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-06-20, 12:59 PM   #1176
安安
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
https://n.news.naver.com/sports/espo...442/0000123974
https://www.videogameschronicle.com/...by-march-2021/

A second wave of PS5 pre-orders is scheduled to launch in Korea on October 7.
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-20, 01:07 PM   #1177
Alpha2
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2016
引用:
作者: 安安 查看文章
https://n.news.naver.com/sports/espo...442/0000123974
https://www.videogameschronicle.com/...by-march-2021/

A second wave of PS5 pre-orders is scheduled to launch in Korea on October 7.

香港呢?
Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-20, 01:17 PM   #1178
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 安安 查看文章

已經和我無關了

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-20, 03:42 PM   #1179
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
One less reason to buy a PS5 because they're changing the action button.
Really?

舊 10-06-20, 04:19 PM   #1180
pet3
The One

引用:
作者: Marco 查看文章
One less reason to buy a PS5 because they're changing the action button.
Really?
邊道睇到這

反正佢用x 的話

我真的沒份要玩ps系

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 10-06-20, 04:59 PM   #1181
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: pet3 查看文章
邊道睇到這

反正佢用x 的話

我真的沒份要玩ps系
既然呢個已經成為事實,都只能係 Should you accept or not...
其實我就真係覺得無咩所謂,反而係部機嘅設計令到我唔多衝動想買
分分鐘都係等Slim或者Pro先買,雖然我想玩 Demon's Souls

所以下世代都應該會買對家玩先 (Sony, 看看對手的 Backward Compatibility 吧⋯)

舊 10-06-20, 05:21 PM   #1182
pet3
The One

引用:
既然呢個已經成為事實,都只能係 Should you accept or not...
其實我就真係覺得無咩所謂,反而係部機嘅設計令到我唔多衝動想買
分分鐘都係等Slim或者Pro先買,雖然我想玩 Demon's Souls

所以下世代都應該會買對家玩先 (Sony, 看看對手的 Backward Compatibility 吧⋯)
0.8 TB版 ps5
實測只有500GB可用

————————————
我們的訴求很簡單
1撤回X確惡法
2.不禁二手光碟
3.生產存量增加
4.ps4,5 save可成繼承
5.不再聖光,和諧化

五大訴求 缺一不可

FGO 目標預算

此篇文章於 10-06-20 05:34 PM 被 pet3 編輯。
舊 10-06-20, 05:35 PM   #1183
真!DC
Banned User
奉行我道

可以出update改番架
永遠有方法改善,只係肯唔肯做
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-20, 05:37 PM   #1184
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
其實 不如俾玩家係設定度 X O 永恆 倒轉算啦
你sw 唔搞 有人就會係hardware 度搞
由手機版發出
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-20, 05:40 PM   #1185
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
0.8 TB版 ps5
實測只有500GB可用

————————————
我們的訴求很簡單
1撤回X確惡法
2.不禁二手光碟
3.生產存量增加
4.ps4,5 save可成繼承
5.不再聖光,和諧化

五大訴求 缺一不可
傳有6xx GB但真係太少又無得外加

禁二手果張好流下⋯

給我第5點就好
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-20, 05:48 PM   #1186
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
有得玩已經好好~難保我地都有國行機賣

舊 10-06-20, 05:55 PM   #1187
真!DC
Banned User
奉行我道

今日割五城 明日割十城
由手機版發出
舊 10-06-20, 06:14 PM   #1188
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

Just be open-minded, man.
Sony 有咁嘅決定自然有佢嘅原因

舊 10-06-20, 07:17 PM   #1189
真!DC
Banned User
奉行我道

“不要質疑黨的決定”
"神自有安排"
由手機版發出

此篇文章於 10-06-20 07:34 PM 被 真!DC 編輯。
舊 10-06-20, 08:09 PM   #1190
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
邊間第三廠出個可以掉轉既掣?即買。

舊 10-06-20, 09:11 PM   #1191
pet3
The One

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
邊間第三廠出個可以掉轉既掣?即買。
還要是L3 是放下邊的標準ps手製外表

FGO 目標預算
舊 10-06-20, 09:39 PM   #1192
izumo

引用:
還要是L3 是放下邊的標準ps手製外表
將2條線倒轉焊/ Lay 過塊薄膜線路換落去
(如果個制原理仲係類似PS4...)
舊 10-06-20, 10:16 PM   #1193
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
睇個勢今個世代到SONY自爆

舊 10-06-20, 11:26 PM   #1194
Alpha2
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2016
SteelSeries Reveals The Arctis 7X and Arctis 7P For The PS5 And Xbox Series X

http://sknr.net/2020/10/06/steelseri...xbox-series-x/
Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-20, 10:49 AM   #1195
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
唔識日文,淨無睇懶人包話日本唔係一面倒炎上XO
有D因為血/斷肢/布料關係玩開歐美版嘅表示無乜所謂
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-20, 10:52 AM   #1196
nami_tamaki999
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
大家睇得好嚴重
但事情可能無想像中咁大影響,始終非核心玩家仲係佔大多謝
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-20, 12:32 PM   #1197
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

根本就係一個小問題
唔關非核心玩家數目嘅多少
況且Sony都講咗,統一 X決定 O取消係為咗避免硬件同軟件衝突
亦都減少開發遊戲嘅負擔
唔係無俾理由你
做統一難免係有所犧牲,就算情況調轉,統一 O決定X取消都總會有一班人嘈
(我夠唔鍾意 Sony Computer Entertainment 改做 Sony Interactive Entertainment 啦...)

In the end, 接受唔到咪唔好玩囉,打機啫
唔好呢頭鬧PS5個Key Assign轉個頭又走去買PS5玩
而家又唔係Sony獨佔全球遊戲行業

玩PC咪鍾意點Assign都得

此篇文章於 10-07-20 12:35 PM 被 Marco 編輯。
Marco 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-20, 12:38 PM   #1198
nami_tamaki999
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
根本就係一個小問題
唔關非核心玩家數目嘅多少
況且Sony都講咗,統一 X決定 O取消係為咗避免硬件同軟件衝突
亦都減少開發遊戲嘅負擔
唔係無俾理由你
做統一難免係有所犧牲,就算情況調轉,統一 O決定X取消都總會有一班人嘈
(我夠唔鍾意 Sony Computer Entertainment 改做 Sony Interactive Entertainment 啦...)

In the end, 接受唔到咪唔好玩囉,打機啫
唔好呢頭鬧PS5個Key Assign轉個頭又走去買PS5玩
而家又唔係Sony獨佔全球遊戲行業

玩PC咪鍾意點Assign都得
無錯,一來開發程序統一返
不過非核心玩家多少都有影響,當2/3玩家都適應咗,我係Sony都唔會為咗照顧果1/3改返轉頭或者加多個選擇比你,咁又倒返轉玩謝d廠
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-20, 12:39 PM   #1199
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
我也不明白,任記叉盒係AB,但sony係ox,統一ab吧

舊 10-07-20, 12:44 PM   #1200
izumo

其實俾你執key assign 咪得囉
一個唔洗1日寫完ge 功能
利申 而家 ps4 系統 都係用o 確定
由手機版發出

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
亞洲首個PLAYSTATION®3遊戲製作課程─「數碼創意大本營」 Designer 電視遊戲討論版 7 04-30-08 06:57 PM
Playstation 1 問題 Gizmo 電視遊戲討論版 5 04-29-04 03:35 PM

現在的時間是 11:13 AM

手機版 | APP版