Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-17-19, 06:39 PM   #3826
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
其實我最想知係點先拉仇恨
好似係睇瞬間輸出,因為我fd用擴散銃全彈就拉到,當然唔係100%得但都有八成成功
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-19, 06:50 PM   #3827
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
第二層吸仇後埋身打會引到隻野係咁出修復技同招好難避嘅爆炸
所以最好盡量留喺頭前方引怪, 其他隊友可以專心打腳同尾
由手機版發出
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-19, 07:21 PM   #3828
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
用毒片手果陣lock親我都差唔多lock到完場
除非貓左

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-19, 08:51 PM   #3829
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
原來話封龍力大對呢隻好有效, 可以令佢快d吸晒地脈能源

引用:
作者: anyone 查看文章
用毒片手果陣lock親我都差唔多lock到完場
除非貓左
片手打呢隻野真係幾好, 昇龍爪>移動>攻擊可以傷兩處肉質
所以整左把攻擊x5既爆破片手

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 12-17-19 09:09 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 12-17-19, 11:43 PM   #3830
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
請問 R12 龍魂蟲 升級素材 ""紅色證"" , 這任務出了嗎??
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-19, 12:30 AM   #3831
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
Lance表示 覺醒槍已經令麒麟槍以外既Lance變成歷史

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-19, 12:34 AM   #3832
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
試左幾把赤龍畢業武器去打之前堆5紫調查,4人普通咁打已經係以前本篇3 4分鐘前後既狩獵速度
真係會有強化版赤龍同更強既武器?有既話以後仲洗玩,呢家先3個月

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-19, 12:36 AM   #3833
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
引用:
作者: tallken 查看文章
請問 R12 龍魂蟲 升級素材 ""紅色證"" , 這任務出了嗎??
過幾日祭典先開,而家只有魔法師先會有

舊 12-18-19, 12:39 AM   #3834
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Kello820 查看文章
試左幾把赤龍畢業武器去打之前堆5紫調查,4人普通咁打已經係以前本篇3 4分鐘前後既狩獵速度
真係會有強化版赤龍同更強既武器?有既話以後仲洗玩,呢家先3個月
但之前Leak話唔會出歷戰王
究竟隻game之後仲想比咩你地打

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 12-18-19, 12:46 AM   #3835
Kello820
Crazy Gamer

我都唔明,呢次IB各種周期比起本篇短太多,越睇越擔心以後會點玩
最唔想見到既比如係"放生"

舊 12-18-19, 01:46 AM   #3836
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
打冥赤龍主玩弓的話其實係咪可以番老家食蕉?
斷尾爆頭無我份,破翼輕重弩做得好過我,最多都係上毒/爆破
人又非洲出唔到好珠,又無fd組團打只可以打野團
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-19, 01:58 AM   #3837
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

終於食到二連續王之雫, 完全排除dps check, 落石cancel , 無吸仇恨既可能

舊 12-18-19, 02:05 AM   #3838
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
終於食到二連續王之雫, 完全排除dps check, 落石cancel , 無吸仇恨既可能
Capcom覆人Email話「係呀隻game係咁的」「點避係關係到攻略我地唔會教你」
等睇一個屈尾十下次update就話改到唔會二連發

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-18-19, 02:07 AM   #3839
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Head Shooter 查看文章
其實唔駛咁在意自己射落去無咁痛呢件事
本身你用弓攻擊密度就已經高過近戰武器
實際上我同專用弓既朋友夾,佢爆手手腳腳都係好快
打頭其實弓打頭既機會多近戰武器好多

正如我用重弩射完隻翼其實都係射頭、或者岩位有得輸出就打手腳一樣
佢特登set到彈肉質咁其實應該都係睇中呢一點,攻擊密度理論上遠程係密過近戰好多

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-18-19, 02:53 AM   #3840
ZET514
Junior Member

註冊日期: Aug 2018
PSN  IDHeat_Zet
引用:
乜野時間打?

預我一位~我早幾日用斬斧,今日轉返用槌仔,好爽

仲有冇大大JOIN
留個PSN 一齊打啦喂

我PSN : Heat_Zet
ZET514 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-19, 03:20 AM   #3841
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
條片雖然話唔推薦野團用, 但唔覺得係地雷

此篇文章於 12-18-19 03:59 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 12-18-19, 03:32 AM   #3842
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

雞精2.00

舊 12-18-19, 04:04 AM   #3843
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
冇乜時間玩, 岩岩搞掂晒5屬弓, 老實講把野除龍, 火, 爆破之外都可以完全代替左原有既武器.
龍骨會輸少少(真係輸好少), 但勝在可以眠麻, 仍然有用. 斬龍有爆破, 有時會有用. 爆破, 騷鳥果把會心率高, 砌裝易好多.

引用:
我而家打法係, 第一場用大劍幫斷尾, 斷左就轉用弓打後腳.
第2場爆頭.
你睇個傷害好似少, 但實際上大家都有減傷.
弓爆頭我唔覺有任何問題. 爆破放棄啦, 我用過一次唔想再用, 第一區用都仲可以, 爆破只岩D短時間作戰, SOLO既任.
龍骨弓可眠可麻. 第2場一落去夾好叫人開頭, 即眠爆. 加埋強打, 曲射可以幫手暈多幾次黎輸出.

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
條片雖然話唔推薦野團用, 但唔覺得係地雷

呢個都係方法, 不過我會選擇正正經經用大劍斬....

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實唔駛咁在意自己射落去無咁痛呢件事
本身你用弓攻擊密度就已經高過近戰武器
實際上我同專用弓既朋友夾,佢爆手手腳腳都係好快
打頭其實弓打頭既機會多近戰武器好多

正如我用重弩射完隻翼其實都係射頭、或者岩位有得輸出就打手腳一樣
佢特登set到彈肉質咁其實應該都係睇中呢一點,攻擊密度理論上遠程係密過近戰好多
佢唔咁樣set, 冇人用近戰架喇, 呢隻野唔好講弩, 我用弓射程咁短都基本有好多招近戰要避我都係企係度輸出緊.

弓其實向來都係用頻率去衝DPS而唔係單發傷害

引用:
作者: teealpha 查看文章
好似係睇瞬間輸出,因為我fd用擴散銃全彈就拉到,當然唔係100%得但都有八成成功
好多時都係我 我初時以為用弓hit數問題, 後來專心用大劍斬尾少左跟我 雖然爆頭果時用弓又係跟返我

此篇文章於 12-18-19 04:22 AM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-19, 11:49 AM   #3844
byela1504
Junior Member

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: teealpha 查看文章
試過MAP炮連發受害者
仲要係先第一發清石,未有落石已經出第二發,全員即時回家玉飛返營,當時仲剩兩分鐘,當大家仲猶豫緊等夠鐘定點樣,諗住佢冇咁快出MAP炮嘅就一齊落返去,點知飛落落去都未落到地就見佢已經飛起咗

至於話用唔到回家玉,係因為時機問題,赤龍剛一飛起未出藍光就要丟,如果遲咗已經開始火燒背的話就用唔到(翼龍們好愛惜生命)
試下閃完再回家玉,留一個硬食
byela1504 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-19, 02:03 PM   #3845
Suika
西瓜

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDSuika0216
XBox Live GamertagSuika+HK
打街場好多時都係的 10lv 左右
最後都係要靠自己徹3破壞王升上14
胸同尾近乎無人理

紅線睇DPS,毒斬斧上車流一定吸捉全場

此篇文章於 12-18-19 02:10 PM 被 Suika 編輯。
Suika 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-19, 04:15 PM   #3846
anyone
The One
↘嫁

即係3個隊友比我拎片手更加渣流灘

舊 12-18-19, 04:52 PM   #3847
Kello820
Crazy Gamer

片手而家堅勁,拉到仇恨唔奇怪
街場最犀利見過下水道長槍拉足2 3區全場,最終18分鐘討伐.冇錯,係第二場18分鐘

引用:
引用:
作者: ZET514 查看文章
乜野時間打?

預我一位~我早幾日用斬斧,今日轉返用槌仔,好爽

仲有冇大大JOIN
留個PSN 一齊打啦喂

我PSN : Heat_Zet
又唔係以前學生,而家打機好難話實時間,都係冇野做又見唔攰先玩
其實就咁睇GAF都好多版友受緊街場既氣,不如下次你地玩果陣自發開個集會招人,有人玩緊見到應該會黎

舊 12-18-19, 05:43 PM   #3848
anyone
The One
↘嫁

我都想搵團房
以前圍內可以自己開條mhf蛇依家一隊赤龍都開唔到

此篇文章於 12-18-19 05:48 PM 被 anyone 編輯。
舊 12-18-19, 06:26 PM   #3849
HAKAIDER
neet 人生~~~

XBox Live GamertagHAKAIDER 99
好可惜啊................

又鬼爺差少少就可以單Hit 突破到5 位數字damage....................

已經計到盡連大劍中段刃位果1.03 倍修正都用埋了....................

https://www.youtube.com/watch?v=TvVNr4rYDwU&t=224s

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 12-18-19 06:33 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-19, 06:27 PM   #3850
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

片手而家除左手短之外 DPS好高啊

ペルソナ5

隨時更新

標籤
Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開 Hello MiMi 電視遊戲討論版 1024 12-30-17 08:16 PM
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[賣] Monster Hunter 4G 爽神 買賣專區 1 01-10-16 01:25 AM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 09:05 AM

手機版 | APP版