Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-01-05, 09:11 PM   #1
koumaou
Insane Gamer
降魔王

註冊日期: Mar 2005
[新仔問題]PS2型號問題?

小弟最近想買部二手PS2,但係見到好多型號,唔知點分。
有冇話邊隻型號好D,或者咩野型號特別易壞?
即係10000同18000,35XXX同39XXX又有咩分別?

同埋改左直讀部機既話,係咪會冇咁耐用?
我唔多打機,諗住部機淨用黎玩正版。

唔多意思問咁多蠢問題,望各位大人賜教m(_ _)m

……というわけで遠慮なくゆっくりとGL/BLをしなさい~
koumaou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-05, 09:29 PM   #2
豆腐多
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: koumaou
小弟最近想買部二手PS2,但係見到好多型號,唔知點分。
有冇話邊隻型號好D,或者咩野型號特別易壞?
即係10000同18000,35XXX同39XXX又有咩分別?

同埋改左直讀部機既話,係咪會冇咁耐用?
我唔多打機,諗住部機淨用黎玩正版。

唔多意思問咁多蠢問題,望各位大人賜教m(_ _)m
玩正版買70006行機......因為厚機你都難搵....
想玩上網game就70000水機....
我之前買30006行機...
勁後悔,冇得上網打.....
豆腐多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-05, 12:43 AM   #3
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
係啦!你都諗住玩正版既話,買部新既行機啦!二手既買返黎玩兩玩壞左咪仲衰? 但係如果係新既行機,萬一有問題都有保養吖!
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-05, 12:44 AM   #4
koumaou
降魔王

引用:
作者: ↗◤豆腐仔◢↙
玩正版買70006行機......因為厚機你都難搵....
想玩上網game就70000水機....
我之前買30006行機...
勁後悔,冇得上網打.....
唔,大概明白了。
即係要上網就一定要買新機?

此篇文章於 06-02-05 12:55 AM 被 koumaou 編輯。
舊 06-02-05, 12:49 AM   #5
koumaou
降魔王

引用:
作者: jerry
係啦!你都諗住玩正版既話,買部新既行機啦!二手既買返黎玩兩玩壞左咪仲衰? 但係如果係新既行機,萬一有問題都有保養B!
其實屋企已經有一部PS2厚機,o係阿哥買既,而家次次打機都要問佢借房用,
所以想買多部自己用,客廳個電視大D,打機都爽D。
我其實都想買部新既 slim版,但新機好似貴二手成倍(好似要1200~1300?),而家又搵唔到暑期工,唔夠錢買

此篇文章於 06-02-05 12:54 AM 被 koumaou 編輯。
舊 06-02-05, 01:02 AM   #6
Kaga
God of Gamer

註冊日期: Nov 2002
引用:
其實屋企已經有一部PS2厚機,o係阿哥買既,而家次次打機都要問佢借房用,
所以想買多部自己用,客廳個電視大D,打機都爽D。
我其實都想買部新既 slim版,但新機好似貴二手成倍(好似要1200~1300?),而家又搵唔到暑期工,唔夠錢買
行機 $1180 (if i remember the right thing)
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-05, 01:05 AM   #7
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: Kaga
行機 $1180 (if i remember the right thing)
係呀!不過唔知而家仲需唔需要連game買呢?
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-05, 01:08 AM   #8
Kaga
God of Gamer

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: jerry
係呀!不過唔知而家仲需唔需要連game買呢?
i think so
in sony shops, or toy's'rus
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-05, 01:08 AM   #9
豆腐多
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
唔,大概明白了。
即係要上網就一定要買新機?
睇你玩咩game la~
如果好似g vs zg同we8果d係有得online玩~不過要睇你係咩機~
因為行機唔可以online玩但水機可以
不過如果你想有一年保養只有買行機,價錢$1180左右,唔包game
豆腐多 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:31 PM

手機版 | APP版