Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-07-19, 11:02 PM   #51
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
我又唔多信...
而加3年出一代,點會俾咁多隻你呀....
頂多80....

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-19, 11:12 PM   #52
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
前幾代啲模都要用時間執過
如果今代新增多我反而會擔心質素
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-19, 11:54 PM   #53
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
《寶可夢 劍 / 盾》詳細情報統整!介紹在伽勒爾地區生活的寶可夢與人們
https://gnn.gamer.com.tw/1/180651.html
  • 寶可夢 系列簡介
  • 冒險舞台「伽勒爾地區」
  • 什麼是曠野地帶?
  • 什麼是極巨團體戰?
  • 多種寶可夢任您挑戰
  • 什麼是「極巨化」?
  • 極巨化的關鍵道具「極巨腕帶」
  • 道館館主與極巨化寶可夢
  • 關於「寶可夢圖鑑」和「手機洛托姆」

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-19, 09:07 AM   #54
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
暫時公布果幾隻都幾岩我口味(水+岩隻龜)
其實出多啲舊精靈進化都唔錯嘅⋯⋯
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 04:19 PM   #55
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
壞消息:《寶可夢 劍.盾》只能從寶可夢Home接收伽勒爾圖鑑的寶可夢!

新聞

現時全球很多訓練家都大炎上了。

此篇文章於 06-12-19 06:35 PM 被 張飛後代 編輯。
張飛後代 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-19, 08:39 AM   #56
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: 張飛後代 查看文章
壞消息:《寶可夢 劍.盾》只能從寶可夢Home接收伽勒爾圖鑑的寶可夢!

新聞

USUM先出完個救助隊CM

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-19, 09:32 AM   #57
N0T51B
Game Master
非中國藉

Nintendo Switch ID6353-4652-6032
引用:

新聞

雖然有啲失望,但係諗真啲都make sense
遊戲機通常6年換一次世代,而加pm差不多1000隻
如果次次都要全數整哂我諗整到大半已經出新一代主機...

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
舊 06-13-19, 11:38 AM   #58
iu fu pig
塵埃...

引用:

新聞

即喺⋯⋯無得傳舊精靈?
定喺劍盾有啲精靈唔用得?
由手機版發出
舊 06-13-19, 11:40 AM   #59
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
如果多得濟佢可以唔出新精啊,
老實講你ns唔出新精但係齊晒所有精我接受,
依家佢劍盾冇既就係要home度坐監我真係接受唔到,
上次就用go玩家唔識咁多精做藉口
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-19, 01:16 PM   #60
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
XBox Live Gamertagtrombeningen
伽勒爾圖鑑無比卡超的話我每個ver買三隻
&&
經典重溫

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count

此篇文章於 06-13-19 01:18 PM 被 強化人間ですの~★ 編輯。
舊 06-13-19, 02:47 PM   #61
iu fu pig
塵埃...

有雷燒又好難無比卡超
咁樣反而想知佢邊啲精靈會坐監
我雖然800隻知道好難整得咁多

而且好多精靈真係無乜人氣(如果為咗無人氣嘅精靈將大氣精靈監禁又好似過份咗)
由手機版發出
舊 06-13-19, 02:54 PM   #62
N0T51B
Game Master
非中國藉

唔係今次
Gamefreak以後都會咁做,
只會抽一部份佢地認為適合放喺新作
換言之太陽月亮係最後一代可以有齊哂全國圖鑑嘅遊戲

https://www.usgamer.net/articles/pok...ield-interview

舊 06-13-19, 02:56 PM   #63
yorkyork

增田有句仲拉埋平衡黎講添,
平衡?你搵一年世界賽4強有比卡超出黎囉,
人氣就人氣啦,
比賽用黎用去又咪個2,30隻左右
舊 06-13-19, 03:11 PM   #64
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: N0T51B 查看文章
唔係今次

https://www.usgamer.net/articles/pok...ield-interview
噢,令人太失望了
雖然一直都唔明pokemon世界點解唔同地區依然會有齊全國圖鑑野生精靈
一係佢跟現實玩分地理同生態分配精靈囉,而且明雷遇敵用多啲精靈個設定好啲

總好過呢家話要平衡
我唔係對戰粉
舊 06-13-19, 03:26 PM   #65
yorkyork

咁睇動畫科技咁先進,
有視像電話可以同大木博士傾計,
圖鑑數據即時共通應該唔難既
舊 06-13-19, 05:12 PM   #66
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

另一個問題係肯定有一部份pm係home變左有入無出
幾時放監睇增田先輩心情囉

C85 count
舊 06-13-19, 06:06 PM   #67
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

Famitsu: Mega Evolutions and Z-moves have been removed from Pokémon Sword and Shield
https://www.resetera.com/threads/fam...shield.122923/
https://www.famitsu.com/news/201906/13177936.html

引用:
ダイマックスの戦闘場面。特定のエリア内におけるバトルで一度だけ、3ターンの間ポケモンを“ダイマックス”させることができる。なお、本作ではメガシンカや、Zワザは登場しない。

舊 06-13-19, 06:18 PM   #68
yorkyork

我依家仲有D精係gba傳到上黎用到依家,
同我講唔知要home坐幾耐監,
真係唔知點形容我既心情
舊 06-13-19, 06:43 PM   #69
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

Pokémon Sword and Pokémon Shield Gameplay - Nintendo Treehouse: Live
https://youtu.be/TmWu-f6L0Mo
LIKE 1.4萬
DISLIKE 3.5萬

引用:

舊 06-13-19, 07:53 PM   #70
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: N0T51B 查看文章
唔係今次

如果係咁,可能唔買了。估唔到任記都會偷工減料,仲要係賣童年回憶既作品,全開圖鑑係pokemon既樂趣。
真係超失望,玩返pokemon go算 XDDD
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-19, 08:47 PM   #71
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: neo2046 查看文章
Pokémon Sword and Pokémon Shield Gameplay - Nintendo Treehouse: Live
https://youtu.be/TmWu-f6L0Mo
LIKE 1.4萬
DISLIKE 3.5萬
既然Mario Maker 2無得同Friend Online都及時承諾矯正
我諗呢隻上頭起碼都會向GF講聲試下改
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-19, 11:08 PM   #72
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
我相信GF會盡力補救,不過我怕增田未來兩三年都要鞠躬盡瘁到好似諸葛亮咁先至可以收到科...

舊 06-14-19, 12:57 AM   #73
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
如果係咁,可能唔買了。估唔到任記都會偷工減料,仲要係賣童年回憶既作品,全開圖鑑係pokemon既樂趣。
真係超失望,玩返pokemon go算 XDDD
由手機版發出
Pokemon go 可以代替到正傳呢個回憶
我今次還而持觀望態度,堅信爛不過let’s go
舊 06-14-19, 04:31 AM   #74
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
Pokemon go 可以代替到正傳呢個回憶
我今次還而持觀望態度,堅信爛不過let’s go
一定要買嘅話,你要劍狗定盾狗?
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 09:29 AM   #75
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 1pi 查看文章
一定要買嘅話,你要劍狗定盾狗?
盾狗先,平時玩戰略遊戲都係鐵壁派
不過應該買齊雙版本,玩盾狗先
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Pokémon Masters (寶可夢大師) | The Pokémon Company X DeNA | 好評配信中 david 手機平板遊戲討論版 28 10-25-19 04:37 PM
[漫畫] EYE SHIELD 21(高速達陣)光速討論區 vol.3 衝鋒21<夢幻的聖誕碗, 開波喇>29期已出 信長 日本動漫畫討論版 999 06-01-08 07:24 PM
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[GC]GC・GBA用「Pokemon」次回作の構想が! Pokemon FESUTA & E3発表 神祕人1號 電視遊戲討論版 15 01-08-04 10:34 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 08:23 AM

手機版 | APP版