Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 04-25-11, 06:17 PM   #151
LAMR
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2011
引用:
作者: jason_kasim 查看文章
除左粗口少講為妙外
其他的有甚麼問題?
名牌ma,我諗香港女仔鍾意chanel多過LV GUCCI掛
雖然唔知點解成幾皮野一的的袋周街都係
我同GF都分唔出真野定假野
睇tvb都係口味問題而已
唔出街就真係想知佢有乜娛樂
我諗冇以上幾點的話應該係火星人
等如十個男人九個去滾一個會諗第十一個係火星人一樣

樓上的我被你閃到了/ \(墨鏡)

我想喜歡逛街逛到很晚那些不是問題~~
但沒有的話是宅的特徵 是優點(?)吧
這樣的話大概在可以一起窩在家裡玩魔獸之類(笑)
不上街的話可以上網看網誌打電動看動漫看電影 很多事情可以做阿~?
如果沒有這幾點就是外星人的話 那這裡的不就全部都外星人了(指)

喜歡名牌不是問題 但很多女生不喜歡花自己的錢買這才是問題.....

此篇文章於 04-25-11 08:24 PM 被 LAMR 編輯。
LAMR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-11, 06:25 PM   #152
LAMR

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
但係其他人唔會去搵你d同學黎識架嘛係咪?所以見唔到就係見唔到架喇....
這就像前面貼的那個笨女生硬要愛上壞男人那個例子
為什麼男生也總是喜歡港女
碰得焦頭爛額之後臭罵完之後還是找上一樣的女生
明明到處有很多好女生乖女生宅女生卻都視而不見
不論男女人總會愛上壞男人壞女人 這就是犯賤吧
舊 04-26-11, 03:03 AM   #153
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: LAMR 查看文章
不然宅女都是宅假的嗎~~
在巴哈隨手抓就一大把了
我的公會裡一半是女的還有正妹~
還有我身邊的同學都是不罵髒話不買名牌的乖乖女~~
對於講得全香港都只有港女這點我覺得真的很不可思議
我身邊一個港女也沒有阿~~到底港女是什麼? 能吃嗎?
「不罵髒話不買名牌的乖乖女」不代表這個女人沒有其他問題,
有更多野與粗口同名牌奴隸相比同等惡頂同更惡頂,沒有最差只有更差,人品沒有下限

此篇文章於 04-26-11 03:05 AM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-11, 06:28 AM   #154
LAMR

引用:
作者: Rotagen 查看文章
「不罵髒話不買名牌的乖乖女」不代表這個女人沒有其他問題,
有更多野與粗口同名牌奴隸相比同等惡頂同更惡頂,沒有最差只有更差,人品沒有下限
說了是乖乖女...就當然不只不罵髒話不買名牌...
每個人都有缺點~~看你怎樣去接受囉~
要不是只能努力將自己變成完美的人吧~不然有沒缺點也的也不會看上自已
如果你硬要把大家都看得這樣糟糕那我也沒辦法了~~(攤手)
舊 04-26-11, 10:13 AM   #155
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
要不是只能努力將自己變成完美的人吧~不然有沒缺點也的也不會看上自已
絕對唔係質疑你的網友人品, 但現實網上兩個人格o既例子太多太多了
如果只係從網遊, fb, msn認識對方, 就認定係乖乖女, 似乎欠缺說服力

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-11, 02:46 PM   #156
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
喜歡名牌不是問題 但很多女生不喜歡花自己的錢買這才是問題

男生要是可以做小白臉的話
都應該會很欣然地接受別人送的IPHONE呀, HEADPHONE呀, 相機呀, 鏡頭呀, FIGURE等等

關男性女性咩事

總係有貪心既人架啦

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-11, 04:11 PM   #157
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
我舊公司有個舊同事絕對合符唔買名牌唔粗口乖乖女既所謂宅女
最後佢因為做錯野而連累成team人,道歉都無句就走鬼左
個人乖唔乖同道德水平責任感等絕對無任何關係
我唔係懷疑你既朋友,只係講乖唔等於無其他問題同唔會累街坊

此篇文章於 04-26-11 04:15 PM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-11, 08:19 PM   #158
LAMR

引用:
作者: Rotagen 查看文章
我舊公司有個舊同事絕對合符唔買名牌唔粗口乖乖女既所謂宅女
最後佢因為做錯野而連累成team人,道歉都無句就走鬼左
個人乖唔乖同道德水平責任感等絕對無任何關係
我唔係懷疑你既朋友,只係講乖唔等於無其他問題同唔會累街坊
也對啦~~不過做女朋友的話乖還是比不乖好吧~?
當然乖x有品就最好了
舊 04-26-11, 08:19 PM   #159
LAMR

引用:
作者: irismong 查看文章
喜歡名牌不是問題 但很多女生不喜歡花自己的錢買這才是問題

男生要是可以做小白臉的話
都應該會很欣然地接受別人送的IPHONE呀, HEADPHONE呀, 相機呀, 鏡頭呀, FIGURE等等

關男性女性咩事

總係有貪心既人架啦
所以小白臉跟港女的比例是?
舊 04-26-11, 11:01 PM   #160
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: beagleflash 查看文章
依家要搵個"無LV無GUCCI,唔睇tvb,放街唔係日日出街,唔中意去夜街,平時說話沒粗口"既女仔都好難啦。
老老實實
我除了睇TBB同講粗口之外
其餘中曬
加多樣,我樣子唔算靚都唔算醜樣,係衰肥,唔代妝唔打扮
可以的話我想日日同男友在家中滾一日就算..

我而家個袋最貴係PLAYBOY,大約8XX
我重覺得個袋好貴添.......................

對我來講名牌唔實際....
因為我真係覺得,好貴"
買一個袋價錢夠我地去旅行啦

再申報,我男友比我更懶
有得簡佢想食軟飯多過想番工
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 12:12 AM   #161
拉迪-史加羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: D.K. 查看文章
絕對唔係質疑你的網友人品, 但現實網上兩個人格o既例子太多太多了
如果只係從網遊, fb, msn認識對方, 就認定係乖乖女, 似乎欠缺說服力
我女友msn識番來的~~~拍左就快一年

佢基本上係一個冇咩脾氣的"順德人" , 平時行街都係我行前佢行後,又唔會太多怨言
當然我全程搞gag~~佢都受落~

有一次去睇forever friends d 公仔
我指其中一隻話 : 妳睇~佢咪係我地個仔lor~~
GF : 邊個話ga~~(話帶歡樂)
我 : 禁佢係我地ge熊仔ma~~
GF : 好衰ge你~~~

其實人生在世數十年,為何不可以將生活來得簡單一點?開心一下?
我在她世上看到是~~知足者,貧亦樂~~

我覺得香港所謂的宅就是一群喜歡非主流玩樂的一群, 但他們不是追不上潮流 , 只是他們非主流潮流 ; 情況就像iphone , 有人覺得它是潮流 , 但就要所有人接受 ? 只要我手上的手機適合自己便可以 , 不必理會別人
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"正是我們的寫照

舊 04-27-11, 12:25 AM   #162
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: shion_rei 查看文章
老老實實
我除了睇TBB同講粗口之外
其餘中曬
加多樣,我樣子唔算靚都唔算醜樣,係衰肥,唔代妝唔打扮
可以的話我想日日同男友在家中滾一日就算..

我而家個袋最貴係PLAYBOY,大約8XX
我重覺得個袋好貴添.......................

對我來講名牌唔實際....
因為我真係覺得,好貴"
買一個袋價錢夠我地去旅行啦

再申報,我男友比我更懶
有得簡佢想食軟飯多過想番工
我衰左講粗口
我現時最貴的袋係價值$350~聖誕節老公送ge
現時最貴果件衫應該係一件前年買的5舊水大褸
現時最貴果對鞋應該係一對3舊水有找的boot
我諗我平日出街身上最貴係部電話~sony ericsson果部舊年買落只係千幾蚊的
其實在香港唔買名牌的女人真係咁罕有咩~~咁樣講講下我覺得自己都有d怪雞~
話晒想當年我興家盪產成副身家拎晒去買gundam product+figure+日日去機鋪倒水
都無點花錢在打扮上~~

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 12:37 AM   #163
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: 拉迪-史加羅 查看文章
恭喜恭喜
好閃

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 01:20 AM   #164
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
我女友msn識番來的~
難得
傾得埋已經唔易,可以仲做埋女友
成年前識個本來傾得好好地,不過搞搞下早排變左殺父仇人咁濟

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 02:03 AM   #165
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Hitomi 查看文章
我衰左講粗口
我諗我平日出街身上最貴係部電話~sony ericsson果部舊年買落只係千幾蚊的
其實在香港唔買名牌的女人真係咁罕有咩~~咁樣講講下我覺得自己都有d怪雞~
話曬想當年我興家盪產成副身家拎曬去買gundam product+figure+日日去機鋪倒水
都無點花錢在打扮上~~
真係罕有
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 08:27 AM   #166
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
你真係好養
早d識你咪好囉

其實付出都係一種幸福黎o既
著得體面d,起碼人地唔會以為個男朋友刻薄個女朋友
當然我唔係下下都買名牌,總之budget以內就ok啦
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 08:35 AM   #167
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
其實 budget以內又負擔得起就ok了
而且有d款又真係夠實用可以用好耐好耐
係d明知負擔唔起又要買就抵罵啦

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 09:20 AM   #168
拉迪-史加羅

引用:
作者: D.K. 查看文章
恭喜恭喜
好閃
一d都唔閃
只係佢合符小弟的條件

舊 04-27-11, 09:23 AM   #169
拉迪-史加羅

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
難得
傾得埋已經唔易,可以仲做埋女友
成年前識個本來傾得好好地,不過搞搞下早排變左殺父仇人咁濟
先謝~

但點會變左殺父仇人咁濟

舊 04-27-11, 01:22 PM   #170
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 二伍 查看文章
你真係好養
早d識你咪好囉

其實付出都係一種幸福黎o既
著得體面d,起碼人地唔會以為個男朋友刻薄個女朋友
當然我唔係下下都買名牌,總之budget以內就ok啦
多得淘寶網令我可以買一堆著出黎見得人但價格夠cheap的cheap貨
(我在淘寶網買野已經7年)
所以在我的消費模式入面係唔需要買貴價名牌妝身~
我果班祟尚名牌的女同事仲問番我轉頭d衫好靚邊度買添

我不嬲都話我老公好好彩在GAF搵到我做老婆(認真MODE)
我又唔追名牌又唔多"好"物質~我寧願見到銀行戶口多幾萬蚊開心過有個CHANEL袋

可能經歷過興家盪產成副身家買玩具的年代
曾經瘋狂過而有幸能醒覺過來~就唔會再好似以前咁~
現在就算有咩鐘意GE野已經唔會好似以前咁追得咁顛

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 01:29 PM   #171
emoil
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
引用:
多得淘寶網令我可以買一堆著出黎見得人但價格夠cheap的cheap貨
(我在淘寶網買野已經7年)
所以在我的消費模式入面係唔需要買貴價名牌妝身~
我果班祟尚名牌的女同事仲問番我轉頭d衫好靚邊度買添

我不嬲都話我老公好好彩在GAF搵到我做老婆(認真MODE)
我又唔追名牌又唔多"好"物質~我寧願見到銀行戶口多幾萬蚊開心過有個CHANEL袋

可能經歷過興家盪產成副身家買玩具的年代
曾經瘋狂過而有幸能醒覺過來~就唔會再好似以前咁~
現在就算有咩鐘意GE野已經唔會好似以前咁追得咁顛
結左婚果然識諗D~
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 02:22 PM   #172
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
先謝~

但點會變左殺父仇人咁濟
pm左你
不過篇野有d長,可以既話可唔可以比少少感想

此篇文章於 04-27-11 06:53 PM 被 柚原このみ 編輯。
柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-11, 03:55 PM   #173
LAMR

引用:
我衰左講粗口
話晒想當年我興家盪產成副身家拎晒去買gundam product+figure+日日去機鋪倒水
都無點花錢在打扮上~~
你這樣說起來我會覺得自己很窮Q_Q
最貴的袋 -> ans特價買的碎花布袋1XX
最貴的衣服->LIZ LIZA福袋裙當300吧?
電話也是最便宜的LG ANDROID機 1XXX

雖然我很喜歡打扮~~但我也覺得買到淘寶的便宜貨更爽~~(握手)
買一個名牌袋可以夠買100個便宜袋了我才不要
<-==我也很怪雞
舊 04-27-11, 04:10 PM   #174
LAMR

引用:

佢基本上係一個冇咩脾氣的"順德人" , 平時行街都係我行前佢行後,又唔會太多怨言
當然我全程搞gag~~佢都受落~

有一次去睇forever friends d 公仔
我指其中一隻話 : 妳睇~佢咪係我地個仔lor~~
GF : 邊個話ga~~(話帶歡樂)
我 : 禁佢係我地ge熊仔ma~~
GF : 好衰ge你~~~

其實人生在世數十年,為何不可以將生活來得簡單一點?開心一下?
我在她世上看到是~~知足者,貧亦樂~~

我覺得香港所謂的宅就是一群喜歡非主流玩樂的一群, 但他們不是追不上潮流 , 只是他們非主流潮流 ; 情況就像iphone , 有人覺得它是潮流 , 但就要所有人接受 ? 只要我手上的手機適合自己便可以 , 不必理會別人
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"正是我們的寫照
閃瞎了~~~可魯~~可魯~~~~!!!!!
舊 04-27-11, 06:31 PM   #175
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
我衰左講粗口
都無點花錢在打扮上~~
我都覺得係
我識親最多都係買angas b…
無識人係買LV咁...

電話我上年轉plan個陣買,盛惠2799

我同我男友出街就發下癲,低低能能咁就一日
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 04:51 PM

手機版 | APP版