Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 04-22-09, 08:30 PM   #951
kyu
God of Gamer
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
part4 8:00打後,條女ge言論簡直係精彩...大班都聽到wa wa聲
大學出來就人工兩萬,
其想法實在不切實際。

老實說,現在大學生出來人工有萬五都滿足吧。
像袁小姐、黎小姐的那樣又有多少?

做教師人工可能會兩萬的,不過不會那麼休閒吧?

舊 04-22-09, 09:28 PM   #952
Forgroup
Junior Member

註冊日期: Mar 2009
ACGN 的真正定義是什麼?

Thomas 說 ACGN = Animation , Comic, Games, Network。(星期日大班 Part 1 07:18)
但我所知的ACGN 是 Animation , Comic, Games, Novel(小說)。
所麼, 那一個才是正確?
Forgroup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-09, 10:29 PM   #953
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: kyu 查看文章
大學出來就人工兩萬,
其想法實在不切實際。

袁小姐唔係咁既意思喎.

佢正正就係話fresh grad搵兩三萬已經算叻, 但even呢種叻仔都只能夠嚮30歲買層普普通通既樓. 於是, 能夠提供安樂窩既男仔好少, 但個個女仔都要求安樂窩.

佢其實係講緊樓價高造成港男港女呢種情況.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-09, 11:18 PM   #954
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
大班呀大班...打機都係溝通GE一種....
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-09, 11:37 PM   #955
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
大班呀大班...打機都係溝通GE一種....
可能他根本以為打機只是專注於遊戲上,並不是在遊戲以外那時的交流心得。

舊 04-22-09, 11:39 PM   #956
Diana

有情飲水飽,都得要能應付基本生活<------這絶對認同AR~~~
舊 04-22-09, 11:39 PM   #957
Diana

但宅男之間的友情不是建基於ACGN咩???
舊 04-23-09, 09:18 AM   #958
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
大學出來就人工兩萬,
其想法實在不切實際。

我有2 friends 做老師
一開波就2皮喇

補充一點:
袁彌明係有$女離架

此篇文章於 04-23-09 09:21 AM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-09, 02:04 PM   #959
末日幽靈
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
我覺得peter只是又被人玩多一次......

不用非死不可的邊緣人
末日幽靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-09, 03:24 PM   #960
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
作者: 末日幽靈 查看文章
我覺得peter只是又被人玩多一次......
可能他心態上為了追求女生而要去這樣做吧。
最大問題的是,他在現實世界找不到好女孩。要在所謂2.5次元世界的maid cafe滿足其慾望。

不過,Peter已經被人玩了幾次了。

1.星期日檔案訪問
2.FACE訪問
3.新假期找他做model
4.參加袁小姐的改造計劃

舊 04-23-09, 04:05 PM   #961
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
可能他心態上為了追求女生而要去這樣做吧。
最大問題的是,他在現實世界找不到好女孩。要在所謂2.5次元世界的maid cafe滿足其慾望。

不過,Peter已經被人玩了幾次了。

1.星期日檔案訪問
2.FACE訪問
3.新假期找他做model
4.參加袁小姐的改造計劃
你覺得PETER俾人玩鄧佢唔抵
咁佢自己又樂此不疲咁上呢D節目?
又無人迫佢的
可能佢自己都好ENJOY受到注目同成名的感覺

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-09, 04:06 PM   #962
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
可能酬勞唔錯呢. 呢D野你情我願o既o者.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-09, 04:25 PM   #963
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
作者: KammyKammy 查看文章
又無人迫佢的
那又感覺上是吧,一上星期日檔案就有不少女fans。

引用:
作者: ahleung 查看文章
可能酬勞唔錯呢. 呢D野你情我願o既o者.
這方面要問他自己了~

舊 04-23-09, 04:27 PM   #964
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: KammyKammy 查看文章
又無人迫佢的
我都唔覺得佢係俾人玩
又有錢收, 又無槍指住佢個頭做.......

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG

此篇文章於 04-24-09 10:37 PM 被 irismong 編輯。
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-09, 12:13 AM   #965
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
作者: irismong 查看文章
我都唔覺得佢唔係俾人玩
又有錢收, 又無槍指住佢個頭做.......
兩重否定?
可能編輯取向問題,加上傳媒的心態,導致覺得他被人利用。
而且他既然願意參與改造,被人多次「侮辱」也在所不惜吧。

舊 04-24-09, 08:49 PM   #966
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
但宅男之間的友情不是建基於ACGN咩???
打機,另類同好
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-09, 10:22 PM   #967
kyu
我要搞掂丁力個衰人

http://www.youtube.com/watch?v=LO7SXDr8jg0
Peter真情剖白~
嘩,真的是

不過據他說是假的……

此篇文章於 04-24-09 11:07 PM 被 kyu 編輯。
kyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-09, 10:37 PM   #968
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
兩重否定?
可能編輯取向問題,加上傳媒的心態,導致覺得他被人利用。
而且他既然願意參與改造,被人多次「侮辱」也在所不惜吧。
係寫錯... 多左個字, 已改

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-09, 10:47 PM   #969
POKA
Banned

佢好似係度比人拎黎玩咁
舊 04-24-09, 10:48 PM   #970
POKA
Banned

引用:
作者: Seppie 查看文章
我有2 friends 做老師
一開波就2皮喇

補充一點:
袁彌明係有$女離架
沙皮姐姐都唔止2皮啦
舊 04-24-09, 10:51 PM   #971
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
作者: POKA 查看文章
佢好似係度比人拎黎玩咁
食得鹹魚抵得喝,
不過有些人真的不喜歡他的新髮型……

舊 04-25-09, 12:38 AM   #972
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
食得鹹魚抵得喝,
不過有些人真的不喜歡他的新髮型……

呢樣無得講架喎
應該話呢樣係理所當然..
有咩可能個個都鐘意.
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-09, 04:19 AM   #973
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
我係no.9 見到peter
佢幾好呀
完全唔覺有咩問題
特登走去同佢傾計
份人好nice !

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-09, 04:11 PM   #974
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
睇完大班同peter新型像個節目..
peter那個唔講了......佢點整都係慘.......

但大班那個節目 我覺得唔算講錯喎,雖則大班完全唔識ACG野,但正好可以代表到一個外人對ACG既睇法..加上佢鬧完人之後都會在新一節同嘉賓客客氣氣講下笑...

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-09, 07:43 PM   #975
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
睇完大班同peter新型像個節目..
peter那個唔講了......佢點整都係慘.......

但大班那個節目 我覺得唔算講錯喎,雖則大班完全唔識ACG野,但正好可以代表到一個外人對ACG既睇法..加上佢鬧完人之後都會在新一節同嘉賓客客氣氣講下笑...
Peter要整都幾難整……只好要他靠自己了。
另外,終於有人說大班的優點了。
因為之前看到一面倒的評論以為大班狂罵ACG不是,以為真的像一般人那樣攻擊ACG人士。

論壇跳轉

現在的時間是 01:39 PM

手機版 | APP版