Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-27-08, 09:40 AM   #326
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Deviantnip 查看文章

其實你又可以憑咩野來斷定女方錯哂
客觀咁睇.樓主可能怪錯人.或者可能真係女仔有野對唔住樓主..但邊個敢肯定?
樓主怪錯人或者女仔有野對唔住樓主都唔係我要發表既野~~
我根本就唔會去判斷個女仔同果個男性朋友係咩關係~~
我淨係憑呢樣斷定女方錯晒:
係半夜時,講大話、熄電話黎瞞住對方去對個異性朋友傾計~~
咁呢樣無錯既?定我又講錯呢?
我諗無論所謂既主客觀,我都無斷完錯掛?
對於我黎講,男方都有錯架:
佢最錯咪就係俾女方一兇就死狗~~
真係錯鬼晒~~~~

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 09:41 AM   #327
Darkmind
Senior Gamer
等待日出

註冊日期: Oct 2004
心態問題,
唔明點解男方好多時都會禁介意另一半同其他異性朋友既關係

做男女朋友者, 唔等於結婚
即使結左婚都會有人偷食

你女朋友同其他異性行街, 睇戲, 什至乎拖手, 攬埋, 你見到甘又點?
人地有權追你女朋友, 你女朋友亦都有自由去選攑佢同人點去發展
呢個世界, 係公平競爭的, 女朋友唔係你隻狗, 亦都唔係你隻貓

你唔想係甘, 咪同女方傾,
女方如果仲係甘, 即係話佢個心都唔係你度啦
既然係甘, 真係好鐘意既唯有接受, 做好自己, 諗辦法 keep 住大家個關係
如果接受唔到既, 不如分開咪仲好

正如玩格鬥遊戲一樣
個 game rule 本身就設定左係可以隨時有人挑機,
當你打打下大佬個陣, 有人坐係你隔離, 準備入錢,
如果你叫果個人唔好入錢, 因為部機你玩緊, 甘睇起上黎感覺好無理
一係你盡全力同佢揪過, 一係你就棄機離場

舊 08-27-08, 09:52 AM   #328
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

引用:
作者: Darkmind 查看文章
心態問題,

即使結左婚都會有人偷食

你女朋友同其他異性行街, 睇戲, 什至乎拖手, 攬埋, 你見到甘又點?
人地有權追你女朋友, 你女朋友亦都有自由去選攑佢同人點去發展
呢個世界, 係公平競爭的, 女朋友唔係你隻狗, 亦都唔係你隻貓

既然係甘, 真係好鐘意既唯有接受, 做好自己, 諗辦法 keep 住大家個關係

正如玩格鬥遊戲一樣
如果你叫果個人唔好入錢, 因為部機你玩緊, 甘睇起上黎感覺好無理
我都唔明點解女人會好清晰自己同異性既定位,但又好唔清晰對方同異性既關係~~

如果我唔想人挑機煩住我,我會選擇俾返錢「勸」佢走

舊 08-27-08, 09:54 AM   #329
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: GEESE 查看文章
我都唔明點解女人會好清晰自己同異性既定位,但又好唔清晰對方同異性既關係~~

伯爵
如果樓主可以好似你咁
呢個TOPIC就唔存在喇

舊 08-27-08, 10:02 AM   #330
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:

然後繼續做戲咁做、對方又會俾更多錢叫你走

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 10:07 AM   #331
Darkmind
等待日出

引用:

條件唔同, 心理素質唔同
我地凡人大部份人都只係同樓主差唔多 (指條件, 心態上)

如果我有甘既錢/條件既話, 事情一定會變得非常刺激

舊 08-27-08, 10:12 AM   #332
The One
業餘歌手

引用:

SHOW HAND?

舊 08-27-08, 10:12 AM   #333
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

引用:
作者: Middle 查看文章
然後繼續做戲咁做、對方又會俾更多錢叫你走
應該唔會喇~~
因為通常都會講句:「唔想打真人拳皇就乖乖地拎返三蚊走啦~」

舊 08-27-08, 10:20 AM   #334
Darkmind
等待日出

引用:
作者: lauchai 查看文章
SHOW HAND?

博下 fd, 出黎一齊玩幾次巳經夠,
高下立判

舊 08-27-08, 10:24 AM   #335
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

引用:

我都係講打機0者~~~
如果放係感情上,我點止唔會俾錢大返佢轉頭,最好佢開個價俾我放棄添~~
等我可以拎佢既錢同女友happy~~爽~~~
不過,話時話,我都係唔識打防衛戰果類人黎~~~
因為都唔明有咩好鬥,我同第三者點鬥都好,輸贏既判決權都係女方手上....
感覺上就似跳水呀、體操果類,大家表現俾裁判睇,等佢黎俾分~~
我寧願做返自己,等伴侶自己選擇算~~
要我同對方鬥?有咩好鬥?一係俾兩把刀黎,睇下邊個訓低先喇~~

舊 08-27-08, 10:33 AM   #336
湯米
Game Master
灌水中,請不要欺負我

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDtmytmy722
XBox Live Gamertagtmytmy722
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
睇o左幾個撐妹妹仔post,發覺出post的朋友都認為一個零晨落街吹水兩粒鐘的人係無乜大不了,果然係我思想太守舊呢
support

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
你估樓主會就咁聽完就收線?
我覺得樓主會一直問落去問到底囉
佢女朋友可能就係唔想咁..所以直接熄電話
-------------------------------------------------

講真....拍緊拖又點.老奉要開定電話比你隨時搵到?唔開電話又一定要解釋?有私人空間唔得架咩?....
拍拖係為開心..比人管住哂既話.絕對唔會開心.咁樣既話真係唔好拍仲好
家陣拍拖咋.唔係你老婆呀..個女仔隨時飛起你都得啦.一定係你飛人?

聽人講野.又唔係輔導人
唔洗講到心理醫生咁誇

---------------------------------------------------------------
其實我覺得個topic都無咩好討論...因為各網友既思想背道而馳...
跟本唔會達到一個共識..
我個人覺得
女朋友有人追係好事,但係要個女朋友識唔識去handle任況
就好似"瓜田李下"咁,有d野可免則免

女朋友同異性出街好平常,即使我女朋友同其他異性出街,佢都會同我講返
even 係單對單既睇戲同食飯

問題係樓主個女朋友要,半夜3更,比一個29歲既男人走黎哭訴
唔係掛,生存左係地球29年既人,唔會冇其他朋友丫嘛
點解要去換一個19歲既妹妹仔,要等佢安慰呢?
即係如果可以合理去解釋到既,咁未冇問題囉

私人空間係可以有,但係都要有交帶囉
佢而家既身份係女朋友,佢就應該做返d有交帶既野
例如,我有個叔叔想要我去安慰,咁我而家落下2個鐘頭後返
返到屋企我會打返比你架啦

如果個女仔咁做,我諗樓主連出呢個topic既機會都冇

如果係咁,不如你介紹你女朋友比我識,我又3更半夜搵佢去吹水,之後又比你撞見,睇下到時你又咩反應

舊 08-27-08, 10:35 AM   #337
湯米
Game Master
灌水中,請不要欺負我

PSN  IDtmytmy722
XBox Live Gamertagtmytmy722
引用:

金句

舊 08-27-08, 10:42 AM   #338
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

引用:
作者: 湯米 查看文章
support
如果係咁,不如你介紹你女朋友比我識,我又3更半夜搵佢去吹水,之後又比你撞見,睇下到時你又咩反應
耶~~到時預埋我

舊 08-27-08, 10:50 AM   #339
Norm
God of Gamer
=_="""""

引用:
心態問題,

即使結左婚都會有人偷食

正如玩格鬥遊戲一樣
有人挑機好正常,所以我女友成日話有好多有條件既男仔約佢去街,我同佢講,你去啦,我唔會阻你喎,.....俾人搶左女友係自己削啫....

舊 08-27-08, 10:56 AM   #340
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: Norm 查看文章
有人挑機好正常,所以我女友成日話有好多有條件既男仔約佢去街,我同佢講,你去啦,我唔會阻你喎,.....俾人搶左女友係自己削啫....
你女友有同你報到喎
起碼佢都有通知你一聲去邊去邊

我都有單獨同男生睇戲行街食飯
但我知自己位置 自己有男友 我要尊重佢比我既自由
唔可以亂咁比男仔希望 (喂 雖然我有男友 但你可以追我架 )
或者男友係我心目中佔好重要位置
我會考慮佢心情 唔想佢擔心

舊 08-27-08, 11:29 AM   #341
The One
業餘歌手

引用:
作者: 管家婆 查看文章
你女友有同你報到喎
起碼佢都有通知你一聲去邊去邊

我都有單獨同男生睇戲行街食飯
但我知自己位置 自己有男友 我要尊重佢比我既自由
唔可以亂咁比男仔希望 (喂 雖然我有男友 但你可以追我架 )
或者男友係我心目中佔好重要位置
我會考慮佢心情 唔想佢擔心
此乃手段高低之分野也

舊 08-27-08, 12:24 PM   #342
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
我淨係憑呢樣斷定女方錯曬:
真係錯鬼曬~~~~
伯爵o既見解簡直係一針見血,見血封喉呀

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 12:32 PM   #343
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
即係呢,唔坦白/呃人係錯,無交帶都係錯,
其他果d ,因人而異喇。
樓主都無其他跟進了 

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 01:17 PM   #344
macross7ra
Ultimate Gamer
FireBomber!

女方心態問題,
女方要人信任佢,就應該都對對方有返尊重,點解可以唔聽電話?
樓主係女方出門前接到電話後再找不到女交,咁樓主緊張佢會唔會有事都好正常,大家唔好忘記個時真係三更半夜,有咩事真係唔出奇。

而樓主好聲好氣問返個晚的事,而女方話大壓力,其實都係女方心態問題,因為女方覺得只係同個男仔見下面傾下計無咩野,佢唔覺得有問題,所以唔需要同樓主交代。

但拍拖呢樣野係雙方,一係你退一步,以Who fuxking care 的態度對佢呢件事,
一係你忍受唔到,飛左佢,
其實事情好簡單,就係女方講返個晚件事出來,大家講返件事出來,溝通返,如果一日個女仔唔講,我相信樓主心入面都有條刺。
呢d未定性靚妹,只懂理自己感受,唔識得坦白,終有日樓主都會爆炸

有人叫樓主信任女方,但女方做左咩野值得去信呢?
今次唔講咩事,下次又咁,再有下次,根本樓主心入面就全部疑問,除非樓主真係who fuxking care...
想返當初點解一齊?很多人從相識到拍拖好多時都係因為自己願把自己的事向對方傾訴,而對方因此才感到對方信任自己才去信任對方,如果到最後咩都唔同對方講,根本就係思想上,溝通上倒退

如果係愛惜對方,咁拍拖就唔係為自己拍,而係為對方而拍

此篇文章於 08-27-08 01:28 PM 被 macross7ra 編輯。
macross7ra 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 02:19 PM   #345
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
其實係咪大10歲、有冇車都唔係重點

當大家同齡,夜媽媽12點幾特登來搵個女仔傾2粒鐘,你話條仔冇野我就唔信了

一般搵都搵最想溝果個啦

哭訴又好、慶祝又好,求其搵過藉口o者,追過女仔o既男仔應該心裡有數

劉翔拎金牌可以出來慶祝、劉翔退出都可以出來哀悼架

如果成個case調返轉,係某女版友上來出post話男友暪住佢同女仔落街傾2粒鐘,我想睇下有幾多女版友會叫佢唔好咁緊張、控制慾強囉
用男人同女人比?
唔係掛
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 02:27 PM   #346
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: macross7ra 查看文章

有人叫樓主信任女方,但女方做左咩野值得去信呢?
所謂既信.亦可以係.就算半夜唔聽電話.同第2個男人傾計都好.
你都信佢仲係將你放第一位.

信任.一定要[做]D野出來比人睇?
引用:
作者: 湯米 查看文章
support

我個人覺得
女朋友有人追係好事,但係要個女朋友識唔識去handle任況
就好似"瓜田李下"咁,有d野可免則免

女朋友同異性出街好平常,即使我女朋友同其他異性出街,佢都會同我講返
even 係單對單既睇戲同食飯

問題係樓主個女朋友要,半夜3更,比一個29歲既男人走黎哭訴
唔係掛,生存左係地球29年既人,唔會冇其他朋友丫嘛
點解要去換一個19歲既妹妹仔,要等佢安慰呢?
即係如果可以合理去解釋到既,咁未冇問題囉

私人空間係可以有,但係都要有交帶囉
佢而家既身份係女朋友,佢就應該做返d有交帶既野
例如,我有個叔叔想要我去安慰,咁我而家落下2個鐘頭後返
返到屋企我會打返比你架啦

如果個女仔咁做,我諗樓主連出呢個topic既機會都冇

或者個女仔會覺得同樓主講[我陣間落去同個男人傾計]
樓主會完全唔比.但個女仔又唔想因為咁就唔理個男性朋友.但又唔想煩.就熄電話.
其實而家係樓主飛的過去撞破.或者個女仔同個男人傾完會第2日講番比樓主睇..但而家係無人知.個而家件事個女仔跟本無機會番屋企打比樓主吧?

我無女喎.唔洗係度串嘴
引用:
作者: Norm 查看文章
同意.
引用:
我淨係憑呢樣斷定女方錯晒:
真係錯鬼晒~~~~
你而家咪又係斷定個女仔呃樓主.去搵人>>?
我覺得個女仔亦有可能真係諗住落街買野.但中途個男人黎搵佢咋喎

------------------------------------------------------------------------
如果為左爭論而出post..好攰..
總之...無眼睇...

此篇文章於 08-27-08 02:47 PM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 02:45 PM   #347
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
預想結局

本來可能好少事~件事就好似越煲越大~
攪攪下可能為左依件事而分手...後來不幸發現原來當日只不過係誤會~不過已經太遲..
最尾上翻黎gaf 先發覺點解當初要聽班途人吹,都唔信下自己 or 信下條女~

- BAD END -

舊 08-27-08, 02:56 PM   #348
voodoo_cowboy
Junior Member

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: 91 查看文章
預想結局

攪攪下可能為左依件事而分手...後來不幸發現原來當日只不過係誤會~不過已經太遲..
最尾上翻黎gaf 先發覺點解當初要聽班途人吹,都唔信下自己 or 信下條女~

- BAD END -
完全同意!
voodoo_cowboy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 03:09 PM   #349
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
唔好意思,幾TVB劇情…

舊 08-27-08, 03:12 PM   #350
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: 91 查看文章
其實咁講, 個心有偏向, 先會覺得某o的地方上出現問題.. 有時睇到某o的人話, 其實咩咩咩o者, 但又會反駁話.. 唔係喎.. 佢分明乜乜乜啦! 咁樣其實好難去睇清楚o既.

其實睇完覺得女方都有o的問題, 樓主都有.. 但你話齋可能唔算咩大件事. 好聲好氣地同個女朋友討論哩個問題, 總好過如箭在弩, 一定要問出答案o既兇神惡殺樣好.

不過, 只係想話一點.. 上少少年紀男性, 好多時都係為 sex 先接近後生女.. 我覺得樓主可以 advice o下女朋友有個警戒心, 會好一o的 (當然.. advice 的語氣同方式, 都係一種藝術, 好好地想一想點去表達)

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:42 PM

手機版 | APP版